Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema corector ton

andreidaniel

Postări Recomandate

Buna seara.Am facut si eu o statie cu circuite integrate.Toate bune si frumoase cand ajung la preamplifcatorul-corector de ton :nas: .Am facut unul cu TCA5500, o schema din conex club care este exact la fel ca si aceasta de aici: http://users.otenet.gr/~athsam/preampli ... t_tone.htm . Problema e ca atunci cand am bass si inalte la maxim sau nu neaparat,pot fi si "neutre"dar trec cu volumul la mai bine din jumatea turei spre"maxim"are o zona in care "fasie"si apoi cand ajunge la maxim nu mai "fasie"(ca sa fiu mai exact nu fasie brusc,deodata la fel de tare..are ..un fel de gradatie: incepe un pic,apoi ajunge usor la punctul de mai inalt de unde fasaie,apoi incepe sa scada).Curios e faptul ca asa cum e el comandat in tensiune daca am volumul in zona care "fasaie"si reglez din bas si inalte intr-o anume pozitie hopa miracol:nu mai fasie..dar daca mai rotesc putin volumul tot in zona in care fasie...trebuie sa ajustez iar basu si inaltele si iar nu mai fasie..nu-mi dau seama de ce.Am schimbat potentiometrele de mai multe ori..Am schimbat vreo 2 integrate..si deloc.L-am alimentat cu 12V de la un stabilizator cu 7812 si ca filtraj dupa el are 4700uF,iar inainte de el 4700uF iara.Nu-mi dau seama de ce...E de la el..cand era statia in teste am pus imediat la iesirea lui alt amplificator sau casti si tot la fel facea.In rest merge bine,singura lui buba e cea zisa mai sus.Toata statia e in carcasa metalica,cu cabluri ecranate,si sigurante..etc.totu legat la masa asa cum trebuie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreidaniel

2

• vasile eugen

1

• catalinux2004

1

• Den

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări