Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Dimmer

Vizitator dablue

Postări Recomandate

Vizitator dablue

Salut la toata lumea,am proiectat un dimmer, care sa modifice luminozitatea becului, dupa un program prestabilit. Programul il fac, dar am problema la schema.. si anume.. asa cum e realizat acum, rezitenta de 100 ohmi din poarta triacului se prajeste (0.125w) :) Daca o schimb cu una de 100k + , nu se mai arde, dar .. triacul e tot timpul deschis.. la 200k nu mai e deschis.Daca pun o rezistenta si un led, si le leg la masa, daca pun din program sa palpaie, palpaie..Intrebarea e, de ce se prajeste rezistenta R5?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• cirip

1

• marinescug

1

Intrebarea e, de ce se prajeste rezistenta R5?

Pentru ca schema e conceputa incorect.Ceea ce ai notat cu GND nu este masa. Masoara fata de nul in CA si o sa gasesti peste suta de volti atat pe "GND" cat si pe "+5V". Daca redresezi tensiunea de la priza cu punte, nu mai ai punct neutru nicaieri. Atat + cat si - devin puncte calde, hot, live sau cum vrei sa le zici. Vezi ca mai si curenteaza. Rezistenta aia R5 are pe ea vreo suta si ceva de volti. Ma mir ca nu a crapat controlerul, ptr ca prin el se inchide curentul.
Link spre comentariu
Vizitator dablue

Am modificat sursa, ca sa fie redresare simpla.. acum am 2 intrebari ...1. Pot sa detectez null-ul prin rezistenta de 1M aplicata la INT1 ?2. Triacul asa cum e legat, o sa se deschida la comanda?(Nu dati cu pietre, ca-s incepator :P)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări