simplex Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Model de minisatelit Cubesat facut din placaj Trebuie sa realizez pentru o prezentare o macheta de placaj a unui minisatelit din familia cubesat. Am planurile (a se vedea adresa de mai jos) insa sunt doar pentru un model de hirtie care nu mi-a iesit prea bine. http://cubesat.ifastnet.com/forum/viewt ... p?f=1&t=45 Ma gindesc sa adaptez schitele la placaj. Cutia, corpul efectiv al satelitului, nu este greu de realizat din lemn insa problema principala rezida in vopsirea diverselor suprafete ale cubesat-ului in asa fel incit sa imite metalul aluminiu si de asemenea (asta este cea mai importanta problema pe care o am) imi trebuie ceva (o vopsea aplicata pe un geam de plastic, nu stiu exact) care sa imite culoarea si stralucirea panourilor fotosolare. Intrebarea finala ar fi: Cum simulez metalul si panourile fotosolare. Ce trucuri folosesc? Link spre comentariu
avolocaru Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Eu as incepe desigur cu o cutie din lemn (placaj), apoi o dai toata cu un chit auto. Dai primul strat de chit pentru finisare, apoi tot cu chit auto poti sa faci eventualele texturi de suprafete sau piese in relief. Daca ai posibilitatea vopseaua poate fi tot auto avantajul fiind ca se gasesc o gama foarte mare de culori si nuante. Dezavantajul este desigur pretul, intrucat nu cred ca-ti prepara cineva mai putin de 50g de vopsea. Link spre comentariu
gaby Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Chituesti cutia, o slefuiesti bine cu smirghel de granulatie fina si o vopsesti cu spray-ul, gasesti ce culoare vrei, il gasesti la magazinele de bricolaj. Pentru panouri foloseste plexiglas sub care pui o foaie printata cu un panou solar, eventual o printat la o imprimanta foto pe hartie foto lucioasa. Link spre comentariu
simplex Postat Septembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Atit chituirea cutiei cit si vopsirea ei cu spraiuri sau printarea panourilor fotosolare pe hirtie lucioasa fotografica mi se par idei foarte bune. O sa incerc sa le aplic.O intrebare suplimentaraIn general reusesc sa fac cutii din placaj care arata destul de bine fara nici un fel de chituire. La ce foloseste exact chitul auto in cazul meu? Daca nu il folosesc, vopseaua nu prinde bine pe lemn sau aspectul final al modelului nu va fi de metal vopsit?Rolul chitului pentru texturi l-am inteles, insa daca nu am aceste texturi merita folosit sau nu? Intreb asta pentru ca nu am nici un fel de experienta cu chiturile auto. Singurele pe care le-am folosit au fost cele preparate de mine din rumegus fin si aracet. Link spre comentariu
gaby Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Chitul se foloseste ca sa iasa suprafata cat mai neteda si nu trebuieste neaparat chit auto este bun si chitul pentru lemn. Cel mai bine vezi indicatii ce sant scrise pe tubul de spray. Deobicei spun ce chit, eventual grund sa folosesti. Link spre comentariu
avolocaru Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 In opinia mea chitul auto se preteaza la orice tip de vopsire, chituire ulterioara. Daca vrei sa nu muncesti mult dai mai intai cu chit auto. Obtii o suprafata uniforma pe care o vopsesti cum vrei. Chitul de lemn, este pt umplerea golurilor din lemn si atat. Apoi trebuie sa dai niste grund sau o solutie pt inchiderea porilor, lemnul este poros. Daca vopsesti direct peste lemn nu cred ca scapi prea usor de textura lemnului. Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Mi-a aparut la discutii similare discutia asta. Nu-mi spuneti ca voi ati lucrat la stelitul ala care n-a mers? Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Poate nu ai observat că discuția este din 2010.... Link spre comentariu
unuldinei Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 îți dai seama că cineva a schimbat satelitu' la naștere cu macheta asta ... și de-aia nu a functionat ...oricum știu din surse sigure ca ESA pregătește cu echipa la Măgurele unul nou. (daa , avem echipăă !) Link spre comentariu
Mondan Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 Da, mai au de facut 3 microsateliti. Oricum astea sunt concepute ca proiecte proiecte didactice pentru facultati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum