Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunet distorsionat DVD auto made in china

ingerul_danutz

Postări Recomandate

Va salut,Un DVD auto 2din, fie ca-l leg pe boxele masinii sau la un amplificator (folosind RCA cu LINE OUT), sunetul mi se aude distorsionat, doar vocile ce le mai inteleg, in rest paraie, caraie...etc. parca nu as prinde bine postul, asa se aude si pe cd, usb, card, etc.... cu paraziti.L-am desfacut si m-am uitat pe placa de baza, sunt 3 integrate, un TDA7384 - unde se leaga boxele, apoi unu mai mic AT 7313/ HTSA2 si mai jos cel cu dca6 este SAMSUNG 0803 S3P7335XZZ 0w88.TDA7384 - ar fi cel responsabil pt neplacerile create!? cum pot sa-l verific cu un multimetru digital!?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iora

1

• ari_panterra

1

• ingerul_danutz

1

Top autori în acest subiect

1-posibil sa nu ai masa-verifica traseele de masa2-preamplificatorul,operationalele de reglaje defecte-slabe sanse sa-l repari(nu se gasesc si sunt multe)3-alte cauze -gen componente slabe calitativ,subdimensionate,etcjucaria e o chinezarie care e renumita pt lipsa fiabilitatii,o pocnitoare.

Link spre comentariu

verifica inainte de toate semnalul care intra pe intrarile amplificatorului final. daca se aude bine acel semnal amplificat cu o alta statie atunci problema e ca si rezolvata.TDA7384 se verifica la iesiri sa aiba exact jumatate din tensiunea de alimentare si eventual masori curentul consumat in repaus de integrat si il compari cu cel din datasheet.semnalul de Line_out de unde provine,de pe iesirea din TDA7384 sau din circuitele preamplificatoare,daca din preamplificare atunc problema nu e TDA7384

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări