Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

velleman K4040B

tomaur

Postări Recomandate

buna ziua tuturor. cred ca ma lovit si pe mine boala tuburilor dupa ce am vazut si bineanteles am si auzit sunetul unor scule pe lampi si m-am hotarat sa fac si eu ceva de genul. va rog daca aveti cumva mai multa documentatie la amplful de la velleman k4040b ,eventual schema si calajul .multumesc mult pt atentie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusttiu

12

• aygun

5

• THOMAS

4

• carageae

4

Top autori în acest subiect

Cu google ai incercat?http://www.vellemanprojects.eu/download ... 0_rev1.pdfL-am vazut si in Romania de vanzare, dar e scump pentru bugetul nostru...plus ca am inteles ca nu se ridica la nivelul asteptarilor.Ce mi-ar place si mie e carcasa lor, dar nu cred ca se gaseste separat de vanzare, si probabil ca daca se gaseste pretul e prohibitiv...

Unde ai vazut kitul de vanzare? Acum cativa ani, la Conex, pe Silicon Valley am vazut unul montat de vanzare, dar era scump. Nu stiu de ce nu se ridica la nivelul asteptarilor: ca pret? ca performante?Eu am o singura obiectie: tuburile in paralel nu-mi plac deloc!
Link spre comentariu

am citit ceva de net de modelul k4000 care ,putin tunat ziceau omeniii ca suna si mai bine si nici nu mai papa finalii.... is curios cit ajunge unul k4000 sau k4040 ? pe ebay sunt destul de rare si de la 500euro in sus in functie de aspect....

Link spre comentariu

Sa fim seriosi!

Am astudiat acest amplificator pe "viu" cum s-ar spune si asta exact cand au aparut pe piata din Romania. L-am ascultat la CONEXELECTRONIC pe Maica Domnului pe doua boxe de 100W/8 ohm nu de cea mai buna calitate si suna bestial,cred ca nu exista acum pe piata din Roamania produse realizate in regim de amator sau industriale cu tuburi care sa sune asa ca ,bineinteles de aceeasi clasa.

Sunt cativa ani buni decand este achizitionat de un prieten bun si.....credeti-ma,nu are NICIO problema(!!!!)...

Priviti atenti schema; cum naiba sa pape finalele in regimul ales?????...sunt patru EL34,alimentate la doar 423V !?!

Nu mai vb de transformatoare (de cea mai buna calitate) si la cat de bine si frumos este realizat sasiul...,hai sa fim seriosi!!

Iar de pret,ce sa mai vorbesc??!!!,daca incepi sa aduni toate piesele si mai ales transformatoarele sigur te va costa mai mult si pana la urma cred ca nici realizarea finala nu va fi pe masura.

P.S nu fac nicio reclama,nu sunt prieten cu cei de la CONEXELECTRONIC si nici cu cei de la VELLEMAN nu sunt nici din Bucuresti ,pur si simplu mi-a placut si gata.Am cartea tehnica originala si nici acolo nu sunt date desenele de PCB.

Link spre comentariu

Deci asta au spus mai multi cumparatori pe internet despre el , in principiu orice produs ar trebui sa tina vesnic , nu ? :rade: De ce si cum s-au stricat , habar n-am si nu ma prea intereseaza , nimeni n-a zis ca nu e fiabil din cauza schemei sau a regimului ales ... cand e vorba de un produs mai pot fi inca 1001 motive .

Link spre comentariu

Daca e vorba de trafuri Plitron nu e mult, sau...e mult dar face banii.Posibil ca ce am citit eu era alt kit, dar cu aceeasi carcasa.Sau poate intre timp au modificat ei trafurile.Ar fi interesant daca ar avea si un model "light" cu doua tuburi pe canal, mi se pare un pic "overkill" ideea de 4 EL34 pe canal. Chiar si cu boxe de randament scazut.

Link spre comentariu

Nu stiu ce experienta are initiatorul topicului in ale lampilor dar , daca este incepator ( asa cum banuiesc ) ii recomand o schema simpla de SE cu 6p14p / el84 . O aritma ar fi perfecta ptr un asa zis "studiu de caz ".Eu personal am incercat pina acum 3 scheme diferite de PP cu EL84 dar neavand osciloscop si generator de semnal nu am reusit sa le reglez corespunzator si "suna " nu foarte bine.In schimb , am facut o aritma pe masa si am fost surprins sa vad ca merge la sfert de cheie .Acum , ca am experimentat aritma urmeaza sa experimentez mai multe lampi pe trafurile de aritma si aici pot enumera , 6v6 si pcl86.Dupa cum spunea si @iulidan2 , am norocul de a avea lampi pe care le pot utiliza pe un singur set de trafuri ( 6v6 este echivalent cu el84 ) Pcl86 merge si cu trafurile de el84 SE .....M-am incapatanat la inceput sa fac un SE cu EL84 /6p14p si iata ca tot acolo am ajuns.O spun din prisma unui incepator in ale tuburilor. Eu unul , nu m-as arunca la un velleman din prima.

Link spre comentariu

@aygun,Incearca sa lucrezi un amplificator dupa o schema clasica, sunt destule pe net. Si respecta schema si componentele indicate fara modificari recomandate pe nevazute. Nu o sa ai nevoie de osciloscop, doar de un multimetru. Velleman are mai multe kituri cu tuburi, un preamplificator, un etaj mono cu KT88 (65W), un etaj mono de 90W fara carcasa, si varianta cu carcasa, integrat, de 2 x 90 W/c.Personal, nu agreez tuburile in paralel! Nu mi se pare o realizare de domeniul hi-fi, e un lucru pe care l-am evitat si in amp. Solid State. Nici nu cred ca este nevoie de o putere exagerata, mai ales daca incintele sunt de calitate, ori, in cazul incintelor, o sensibilitate ridicata asigura prea multi parametri acustici obiectivi si subiectivi ca sa se poata trece de acesta solutie.Din pacate, un SE, chiar cu tuburi mai puternice, s-ar putea sa nu satisfaca, de ex. pe un iubitor de rock care nu sta in bloc! amplificatorul nu va reusi sa asigure o dinamica suficienta!Un 30-40 W/c. pot fi suficienti pentru o pereche de incinte sensibile, care, nu sunt nici greu de realizat si nici exagerat de scumpe.

Link spre comentariu

Nu stiu ce experienta are initiatorul topicului in ale lampilor dar , daca este incepator ( asa cum banuiesc ) ii recomand o schema simpla de SE cu 6p14p / el84 . O aritma ar fi perfecta ptr un asa zis "studiu de caz ".Eu personal am incercat pina acum 3 scheme diferite de PP cu EL84 dar neavand osciloscop si generator de semnal nu am reusit sa le reglez corespunzator si "suna " nu foarte bine.In schimb , am facut o aritma pe masa si am fost surprins sa vad ca merge la sfert de cheie .Acum , ca am experimentat aritma urmeaza sa experimentez mai multe lampi pe trafurile de aritma si aici pot enumera , 6v6 si pcl86.Dupa cum spunea si @iulidan2 , am norocul de a avea lampi pe care le pot utiliza pe un singur set de trafuri ( 6v6 este echivalent cu el84 ) Pcl86 merge si cu trafurile de el84 SE .....M-am incapatanat la inceput sa fac un SE cu EL84 /6p14p si iata ca tot acolo am ajuns.O spun din prisma unui incepator in ale tuburilor. Eu unul , nu m-as arunca la un velleman din prima.

Pentru ,asa cum iti recomanda si !
Link spre comentariu

am posibilitatea sa akizitionez un amp vellaman k4000 (nu kit ci montat gata) din anii 95-96 , arata f bn pentru varsta lui cu 300euro . stau si va intreb daca merita banii astia? nu stiu starea celor 8el34... din pacate si nici nu imi dau seama din poze. omu zice ca functionaeza,,,,dar am mai luat plasa si cu zisu.

Link spre comentariu

Mie nu mi se pare exagerat de mult 1000E pentru kitul asta... Daca e sa calculezi numai 8buc. El34, soclurile si trafurile ai atins deja 300E. Bineinteles, toate cumparate noi nu de la piata...Daca mai aduni electroliticii, celelalte 3 lampi cu soclurile lor, cablajul, conectica si nu in ultimul rind carcasa... In plus de asta nimeni nu face gratis un kit. Mai ieftin nu ai cum sa iesi numai daca ai piesele acasa.Merita cumparat SH cu 300E.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări