vitamina Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Salut! Am facut de Craciun cadou o imprimanta Canon MP 190.De curand am aflat ca are ceva probleme cu ea si nu o mai poate utiliza. Imprimanta arata eroarea 16E(eu presupun ca este o eroare).Cartusul ei original cel alb-negru s-a terminat,i-a cumparat altul,care a mers ok,dupa ce s-a descarcat l-a reincarcat si au inceput problemele in sensul ca in momentul in care doreste sa printeze ceva,ii spune sa inlocuiasca cartusul(scuze pt cacofonie).Scan-ul nu mai merge nici el,deoarece ea stie ca trebuie sa printeze mai intai. Astept pareri sau trebuie neaparat trimisa inapoi la garantie? Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator cissexpert Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 E16 - unknown ink level. trebuie sa tii apasat butonul cancel minim 5 secunde. E bine ca la aceste multifunctionale inca mai merge cu ignorarea nivelului de cerneala din cartus. in ultima vreme producatorii au inceput sa adopte tot mai multe metode de ,,combatere" a refilului: a se vedea cazul cartuselor lexmark14,15, 28, 29 etc. Practic in electronica cartusului se integreaza un circuit fuser, care are rolul de a scurtcircuita electronica cartusului in momentul in care s-a terminat cerneala originala. Mai mult decat ata la Hp am observat in ultima vreme ca nici cerneala originala nu mai apuci sa o consumi si se arde cartusul ( am patit cu niste HP 350, 300, 21 etc. care dupa aprox 50-100 pagini pur si simplu nu au vrut sa mai functioneze ). Pe langa asta prin toate programele lor ecologice te mai trezesti si cu, cartuse originale, noi care nu functioneaza cum ar trebui ( hp 351 color care nu scoate galbenul dupa ce il scoti din ambalaj si il instalezi in imprimanta ). Atat lex, canon cat si restul producatorilor au programe de "return cartridge", prin care cartusul consumat este colectat, refilat in fabricile producatorilor ambalat frumos si retrimis pe piata. Dar na asta e politica lor ecologica. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 eu am facut peste 10 refiluri la mp190 cu cartusul original, iar ca resetare, cum a scris colegul mai sus.Multumesc! Link spre comentariu
vitamina Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Da,intr-adevar,am tinut minim 5 sec butonul RESET si a bypassat cumva cartusul alb-negru si a scos cu cel color.S-a deblocat si merge ok si pe scanat.Sper ca daca ii inlocuiesc cartusul alb-negru cu unul nou va merge. Multumesc f mult! Link spre comentariu
Vizitator cissexpert Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 Pai cartusul negru din cate am inteles din posturile tale anterioare trebuie doar refilat. De ce vrei neaparat sa dai banii pe unul nou? Ai doua leduri pe panoul de control B, C adica Black si Color. Unul sau amandoua este aprins. Cel sau cele aprinse indica cartusul ( scuze de cacofonie ), a carui nivel de cerneala nu mai este recunoscut. Adica cel pe care s-a terminat cerneala originala. In concluzie baga seringa in cel alb negru si foloseste-l pana o sa-ti arate E5, sau E6 ( E5 - cartus color ars, E6 cartus alb negru ars ). Spor la Printat!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum