Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema subwoofer, sistem 5.1

clauuuu

Postări Recomandate

De cand l-am cumparat este asa..Am un sistem 5.1 de 300w, subwooferul cica scoate 100w ( firma din china :| )Problema este urmatoarea: bassul este perfect pana la volumul de 55%, cand trec de 55% incepe sa se auda mai mult un 'vant' din subwoofer..si incepe sa acopere bubuiala :| .Carcasa este din pal..este solida ( este foarte grea ). De la amplificator nu cred ca este..am si o placa audio x-fi audio xtreme si satelitii nu distursioneaza nici la maxim.L-am desfacut si am observat ca vatelina era desprinsa de pereti ( nu era lipita ), am lipito si a mai redus putin din distorsionare..dar vantul acela tot de aude.Aveti o poza la atasament cu subwooferul.PS: sunt incepator, luati-ma usor :)MultumescLE: subwooferul este foarte puternic, imi vibreaza totul in casa.. pana si oglinda din baie se aude..nu are cum sa fie wooferul de calitate proasta,nu ? :O

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• clauuuu

20

• sckump

9

• ionescu liviu

2

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Tocmai aia e ca e wooferul prea puternic. Tubul de bas-reflex e prea mic ca diametru si de aia fosneste. Problema e ca daca vrei sa'i pastrezi acordul (adica sa sune la fel), la un tub de diametru mai mare trebuie si cutie mai mare.Parerea mea? Pui subwooferul mai departe de pozitia de ascultare. Cea mai simpla solutie. :limb:

Link spre comentariu

nu am cum sa mut subwooferul..e un home theatre si vreau sa am si design in camera.. dar cand dau la maxim dau wooferul la minim din meniul sistemului si dau iar minim din placa audio..si tot huruie :|nu pot sal fac sa se auda incetu..trebuie sa fie o cale de rezolvare :(LE: l-am umplut cu vatelina (pe langa tub) dar pe langa woofer nu (wooferul este in partea de jos )

Link spre comentariu

ai viteza aerului prin tub prea mare si fara sa dezacordezi intregul ansamblu sau fara sa pui fierastraul pe el, n-ai ce-i face...si totusi, cand spui ca dai mai incet, te referi la ce? la volum? n-are si subwoofer-ul ala un filtru de taiere reglabil? ma indoiesc ca daca umbli la frecventele care intra in el si le tai p-alea care comunica cu elefantii, el nu se linisteste din suflat...

Link spre comentariu

ai viteza aerului prin tub prea mare si fara sa dezacordezi intregul ansamblu sau fara sa pui fierastraul pe el, n-ai ce-i face...si totusi, cand spui ca dai mai incet, te referi la ce? la volum? n-are si subwoofer-ul ala un filtru de taiere reglabil? ma indoiesc ca daca umbli la frecventele care intra in el si le tai p-alea care comunica cu elefantii, el nu se linisteste din suflat...

Da, la volum. Am un meniu destul de frumos pe sistem ( volum separat pentru fiecare grup de boxe in parte.. )Din placa de sunet subwooferul il tin pe 75hz, daca dau mai mic se baga bass-ul in sateliti si nu se mai aude asa frumos..Sunteti siguri ca daca maresc gaura se va auzi frumos? nu ma pricep deloc si nu vreau sa il stric..am dat bani frumosi pe acest sistem si nu se mai importa in romania :speriatLE: unde gasesc un tub ca al meu ?este super la material si design
Link spre comentariu

nu inteleg ce-i faci tu acolo, dar iti garantez ca daca-i dai semnal corect, nu se mai aude ca toti dracii... ia pune un cd original, pe un player civilizat, da-i semnal "necorectat" in mufa si anunta-ne cu rezultatul... subwoofer-ul ala nu are vointa proprie, reda si el ce i se da pe tava... am inteles ca nu poate reda frecvente foarte joase, la amplitudini mult prea mari, fara sa gafaie, dar totusi...

Link spre comentariu

nu inteleg ce-i faci tu acolo, dar iti garantez ca daca-i dai semnal corect, nu se mai aude ca toti dracii... ia pune un cd original, pe un player civilizat, da-i semnal "necorectat" in mufa si anunta-ne cu rezultatul... subwoofer-ul ala nu are vointa proprie, reda si el ce i se da pe tava... am inteles ca nu poate reda frecvente foarte joase, la amplitudini mult prea mari, fara sa gafaie, dar totusi...

melodiile de pe cd-uri originale nu is la fel ca videoclipurile full hd de pe youtube? sau de pe trackere ? se aude putin mai bine dar tot sufla aerul asa
Link spre comentariu

scuze de dublu post dar nu merge sa dau edit.Marime carcasa: W310xH475xD352Detalii sistem ( poate ajuta la ceva ): Frequency Response: 30Hz~20KHz Signal Noise Ratio: 55 dB Input Impedance: >10K ohm Sensitivity: Sub:50 mV F/R/C:350Subwooferul este de 10"LE: am masurat tubul :dans: are lungimea de 12 cm ( iesirea e exact la magnetul wooferului ) si diametrul de 6.5 cmLE2: daca trebuie sa fac gaura mai mare..va rog datimi indicatii cum sa fac asta si unde gasesc un tub potrivit

Link spre comentariu

Ti-ar trebui un tub cu diametrul de 10cm, iar ca sa ai aceeasi frecventa de acordaj ar trebui sa aiba o lungime de 30 cm.Daca nu incape, il indoi putin dupa ce il incalzesti la o flacara, sau exista coturi pe la magazinele de constructii (pentru teava de canalizare).Gaura o largesti cu asa ceva

Link spre comentariu

Ti-ar trebui un tub cu diametrul de 10cm, iar ca sa ai aceeasi frecventa de acordaj ar trebui sa aiba o lungime de 30 cm.Daca nu incape, il indoi putin dupa ce il incalzesti la o flacara, sau exista coturi pe la magazinele de constructii (pentru teava de canalizare).Gaura o largesti cu asa ceva

pai tubul sa il am cat cutia ? este bine ? ca mai ramane 10mm intre perete si tub.. deci..tubul il indoi putin ca sa fie deasupra magnetului nu ? poate sa fie distanta si de 5mm intre magnet si tub ?inca ceva..sigur se va auzi la maxim cum se aude la un sfert ?am descarcat azi niste flac-uri cu dj tiesto si la 3 liniute din 10 ( am subwooferul cu display ) parca sareau gemurile din lemn..dar cand ajung pe la 4-5 liniute incepe sa se auda suflatul acela
Link spre comentariu

Cand dai mai tare volumul la subwoofer (peste alea 2-3 liniute la care ziceai ca se aude relativ bine subwoofer-ul), creste si nivelul bass-ului, adica e mai puternic decat la volum mai mic? Ma gandesc sa nu apara la tine distorsiuni la volum mai mare, care sa creeze un fel de vuiet al difuzorului din cauza ca membrana ii iese din cursa. Daca la volum mai ridicat bass-ul nu este la fel de articulat si clar ca la volume mici(adica huruie aiurea), e destul de posibil ca distorsiunile sa fie problema si nu acel tub rezonator. In legatura cu tubul rezonator, indicat e ca intre capatul tubului rezonator (in interior) si peretele boxei (sau magnetul difuzorului sau ce mai e prin incinta, etc.) sa fie un spatiu cat cel putin diametrul tubului, ca sa nu ai probleme cu circulatia aerului prin acesta.

Link spre comentariu

am ascultat si muzica la maxim si nu pot spune ca e distorsionare.. bassul nu caraie sau ceva..se aude un vuiet puternic..si aerul iese ca dracu din el..ma doare mana daca il pun in fata tubului :ras: si daca pun ziare pe jos ( care nu is in fata subwooferului ) se misca..isi prind viteza

si daca ar fi distorsionare..de ce nu distorsioneaza si satelitii ? ca se aud FOARTE clar la maxim..nici cea mai mica problema

LE: cand dau mai tare bassul se simte mai puternic..adica totul vibreaza mult mai tare dar sunetul acela..e deranjant

LE2: Am facut un filmulet sa auziti..se aude exact problema :freaza: dar e la sfarsitul filmuletului..nu am putut sa las mai mult pentru ca era maicamea acasa..si fac usile urat :sparge: sistemul era la 3-4 liniute din 10

Link filmulet: http://www.hotfiles.ro/download/untitled_0001.wmv/59956

PS: se aude cam prost din cauza camerei :bataie

Link spre comentariu

6,5 cm diametru e cam putin pt un subwoofer de 25 de cm.Tubul rezonator nu trebuie sa fie aproape de difuzor cum ai spus tu. Doar sa nu fie obstructionat de nimic. De exemplu sa nu il umpli full cu material fonoabsorbant. Sa aibe cale libera.Din pacate sa modifici incinta cu bine din punct de vedere estetic va fi cam greu. Trebuie sa cauti un tub rezonator care sa se potriveasca.Din video asta pare a fi problema. Acopera tubul rezonator cu mana pe aceeasi melodie si la acelasi volum si vezi daca mai scoate astfel de zgomote.

Link spre comentariu

am sa incerc maine faza cu astuparea gaurii..maine ma gandeam sa ma interesez cum sa fac gaura de 10cm sa pun tubul..trebui sa cumpar un tub cu iesirea din interior in sus ? ca sa nu vina pe magnetul wooferului ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări