Vizitator amatoru Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 am si eu o mareee problema si sper ca ma puteti ajutaam un multimetru UNI-T 55 care dupa ce am incercat sa masor un condensator cu valoare mai mare decat suporta multimetru a inceput sa dea chesti aiurea: de exemplu cand ii dau la masurare volti imi apar voltaje de genul 140 300 de V cu toate ca sondele sunt pur si simplu in aerla masurarea temperaturii imi apare 800 si ceva de gradela partea de continuitate sondele iarasi in aer dar mie pe ecran imi apare 000 si suna...deobicei cand nu sondele erau in aer imi aparea 1....porma am incercat masurarea sigurantei interne prin metoda: o sonda la A si una la Ohmi,volti si altele...sondele fiind in scurcircuit pe display imi apare 0lam desfacut si am observat ca siguranta fuzibila este arsa...acum intrebarea e alta:daca schimb siguranta cu alta noua dar cu exact aceleasi valori isi va revenii?va rog sami raspundeti cat mai repede deoarece ma tine pe loc cu totul..va dati seama ca multimetrul este intrun fel baza la depanari si alte chestii....o seara buna va rog ajutatima Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 -de ce sunt doua topicuri?-s-a dus !!!-siguranta este pusa pentru curenti (ramura Amperi)-daca tot faci depanari dar nu stii cum sta treaba cu o amarata de siguranta, pune-i in loc o lita si vezi ce zice, si o sa te convingi... Link spre comentariu
nostrom Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Consulta un electronist Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 va dati seama ca multimetrul este intrun fel baza la depanari si alte chestii....Aici va inselati... de baza sunt cunostintele teoretice...Care deocamdata dvs. va lipsesc... !Am o banuiala ca acel condensator era sau incarcatsau chiar sub tensiune atunci cand l-ati masurat ! Link spre comentariu
Vizitator amatoru Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 tin sa mentionez ca acel condensator era si descarcat si decuplat de la vreo sursa de tensiune iar in legatura cu partea cu cunostintele teoretice vreau sa subliniez ca am zis este INTR-UN FEL baza Link spre comentariu
bogdan546 Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 daca intradevar s-a defectat exact dupa masurarea condensatorului atunci sigur era incarcat si trebuie reparat aparatul de masura .Desfa-l si curata cablajul intre insulele de cupru de la comutatorul rotativ si vezi daca functioneaza corect ,daca nu vezi ce comparatoare are sau daca are un singur integrat care are rol de aparat de nasura trebuie schimbat Link spre comentariu
Vizitator amatoru Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 am schimbat siguranta si face tot la fel...am si eu nevoie de un mare ajutor pentru al repara si a afla ce are......din cate am inteles e decalibrat!cum il pot recalibra? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 am schimbat siguranta si face tot la fel...am si eu nevoie de un mare ajutor pentru al repara si a afla ce are......din cate am inteles e decalibrat!cum il pot recalibra?Intr-o luna si jumatate, daca chiat iti trebuia, cumparai unul la 10-30 de lei si iti faceai treaba cu el. Link spre comentariu
Vizitator amatoru Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 da..dar unu dinala la 10-13 lei nu se compara cu asta care il am la 1 milion Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 da..dar unu dinala la 10-13 lei nu se compara cu asta care il am la 1 milionDa da ! Corect ! Ala stie sa masoare singur. Link spre comentariu
ZAMFIR RAZVAN Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 cea mai buna ideie iati altul la fel tot de un milion daca ai fost asa multumit de el.si ca sa-l completez pe user de mai sus iti faceai treaba si cu o china cea mai eftina pana strangeai alt milion Link spre comentariu
bogdan546 Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 mai bine il cumperi pe acesta http://www.mondoplast.ro/Multimetru-Digital-Mastech-MS8221C-pg_ft-2315 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum