nimeni_altci Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Am uitat sa spun, amplificatorul este double bridge si merge cu difuri de 4 omi pe fiecare canal. Link spre comentariu
Den Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Ce putere are transformatorul? Cati amperi? Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Transformatorul are puterea de peste 500VA si sarma din secundar suporta vreo 15 amperi. Link spre comentariu
Den Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Miroase a bucla de masa . Incearca si lipeste pe cablaj,eventual pe partea cealalta,doar de test,inca un condensator de valoare mare (4700 uf) cat mai aproape de pinul + al integratului si de masa (acel C3 din schema ca sa intelegi).Vezi cum se comporta.Ar mai fi posibilitatea ca tu supramodulezi intrarea,adica semnal prea puternic pe intrare.Mai pe scurt,atat poate acel integrat pana intra in distorsiuni. Pcb-ul ar trebui sa fie cat mai aproape de cel original,altfel ai neplaceri de genul asta.Masa difuzoarelor de unde o iei?Corect ar trebui sa fie luata direct din partea de filtrare/redresare. Ar trebui sa asiguri 18v constant pentru ca acel integrat sa se apropie de puterea scrisa in datasheet.Altfel te multumesti cu mai putin. Fa o poza la tot montajul,inclusiv traf,etc. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Am uitat sa precizez ca la fel se comporta si alimentat de la o sursa de calculator de 12V/15A.In cazul in care semnalul de intrare este prea puternic, nu este normal sa distorsioneze?La mine apar acele intreruperi ca si cand ar intra protectia interna a integratului.Oricum maine am sa incerc si suplimentarea filtrajului. Link spre comentariu
Den Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Nu e cazul sa suplimentezi filtrajul.E suficient cat ai pe alimentare.Acel condensator lipit cat mai aproape de pinii integratului ajuta in cazul in care ai un traseu de masa aiurea,care poate duce la oscilarea integratului.Firele lungi,subtiri,etc iar provoaca fenomene stranii. Protectia interna nu ar trebui sa se manifeste in acest mod.Mai bine fa o poza la tot ansamblul inainte sa mai faci ceva si sa duci finalul iara in maxim.Altfel risc mare sa-l pocnesti. Ciudat e ca deja esti la al doilea.E deosebit de simplu acest integrat.Eu nu-i faceam nici cablaj si functiona impecabil(cu piesele direct lipite pe pini) Vezi ca alimentat din sursa de pc clasica e absolut normal sa faca asa,plus ca tensiunea de alimentare este cam prea mica in acest caz,ajungi abia la 13..14 W curati si aia trasi zdravan de par. Asta cu 12v si 15 A sunt basme la sursele obisnuite.Numai la surse de renume,scumpe..se ajunge pe acolo,si asta doar in anumite conditii. Ar fi trebuit sa mentii acest subiect la incepatori,aici babacii sunt plictisiti sa mai bage in seama subiecte plicticoase.Redu valoare condensatorilor de intrare la aceea data in datasheet.De unde iei semnal? Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Iau semnal din calculator.Am incercat si cu preamplificator si la fel face. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Nu e prea indicat sa pui conzi f mari pe sursa de pc pt ca o sperii si intra in protectie. MA rog, se poate testa inainte, dar nu e bine sa exagerezi cu filtrajul. In general sursele calumea sunt bine filtrate, ai nevoie doar de 470-1000u pusi langa integrat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum