Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema TDA7375v

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut.Am facut un amplificator cu TDA7375v, dar am o problema la el:Cand invart potentiometrul pana la jumate, membrana de la unul dintre difuzoare se blocheaza si ramane blocata, iar celalalt dif merge bine.Am incercat sa schimb rolul difuzoarelor dar la fel a facut si cu celalalt.Deci nu e diful stricat.Mentionez ca membrana revine la normal dupa ce inchid sursa.Toate acestea se intampla cu potentiometrul dat la jumatate si cu semnal audio pe intrare. Daca urc cu potentiometrul mai sus de jumatate membrana se deblocheaza si incep ambele sa se auda sacadat rau de tot.Care credeti ca este problema? Mentionez ca am alimentat acest amplificator cu o sursa de calculator la +12V.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nimeni_altci

12

• Den

5

• remus68

2

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

masurati tensiunea pe cele doua iesiri...! daca va apare o componenta continua pe iesire , atunci circuitul integrat respectiv este compromis... :da

are ceva daca pe intrare am pus condensatori polarizati?ca nu am avut nepolarizati,desi schema cerea nepolarizati.
Link spre comentariu

Americanii au o vorba:GIGO(garbage-in, garbage-out) gunoi introduci, gunoi obtii....numai electrolitici pe calea de semnal audio lipseau...mai ales daca electroliticii sunt defecti. Posibil ca integratul sa fi supravietuit, dar e posibil, din pacate ca unul din tranzistorii complementari din finalul integratului sa fie "sârmă".

Link spre comentariu

Americanii au o vorba:GIGO(garbage-in, garbage-out) gunoi introduci, gunoi obtii....numai electrolitici pe calea de semnal audio lipseau...mai ales daca electroliticii sunt defecti. Posibil ca integratul sa fi supravietuit, dar e posibil, din pacate ca unul din tranzistorii complementari din finalul integratului sa fie "sârmă".

si totusi la putere relativ medie merge bine
Link spre comentariu

Am msurat si obtin pe iesirea difului 10Vcc.Mentionez ca amplificatorul este double bridge si difuzoarle de 4 ohmi.Dar am incercat sa leg si doua difuri in serie si sa fac unul echivalent de 8 ohmi si la fel face.

Link spre comentariu

Revin cu raspuns.Pana la urma am schimbat integratul si am refacut cablajul. Acum nu mai apare componenta continua pe iesire, insa am alta problema:Cand ajung cu potentiometrul aproape de maxim sunetul este sacadat(intrerupe).Fenomenul se manifesta pe ambele canale simultan si nu este din traful sursei, deoarece tensiunea nu cade deloc in sarcina.Filtrajul pe alimentare este de 15000 micro.Tensiunea in sarcina e de 14-15v.Este normal sa se comporte in acest fel?Si daca nu, cum se poate remedia?Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări