Vizitator romel Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Salut baieti!Am si eu o intrebare.Avem pe casa scarii o instalatie cu senzori de miscare pt. iluminat.La etajul meu este a doua oara cand cedeaza senzorul sau cel putin asa cred.Mentionez ca sunt senzori din comert,rotunzi ca profil.Al doilea l-am schimbat de vreo 5 luni.Care ar putea fi cauza?Instalatia este facuta pe 4 etaje si parter si are in componenta 2 distribuitoare de apel,unul la et.1 si unul la et.3.Nu stiu daca are vreo legatura cu lucrul acesta ,dar la aceste etaje senzorii initiali merg si acum.Conteaza daca la unul din etaje a fost pusa lumina pe direct intre timp?Sau daca la alt nivel este un bec ars?Ce ar trebui facut?Ma poate ajuta cineva?Eventual cu o schema corecta.Nu stie nimeni?Sa intru in alta sectiune? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Elementul de executie e un releu,care are duce n W.Fiind chinezesti si sarcina are componenta inductiva,trebuie luate urmatoarele masuri:puterea maxima suportata de releu sa fie jumatate ce scrie pe eticheta;montarea ,in parale cu contactele releului a unui condensator de 0,22uF/400Vca;stabilizarea si deparazitarea alimentarii electronicii. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Elementul de executie e un releu,care are duce n W.Fiind chinezesti si sarcina are componenta inductiva,trebuie luate urmatoarele masuri:puterea maxima suportata de releu sa fie jumatate ce scrie pe eticheta;montarea ,in parale cu contactele releului a unui condensator de 0,22uF/400Vca;stabilizarea si deparazitarea alimentarii electronicii.Careva nu are alta treaba decat sa modifice raspunsurile...si are si timp pt asta,inseamna ca frustrarea e mare.Si mai sus propozitia e asa:"Elementul de executie e un releu care duce n becuri.Fiind chinezesti(releele) si sarcina...". Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Partea proasta e ca nu releele cedeaza de obicei la senzorii astia. Am reparat cativa cu integratul 324 ars sau condensatori pe alimentare strapunsi/intrerupti. Problema e ca uneori sarcinile inductive cum ar fi bormasini/rotopercutoare provoaca defectarea acestor senzori.Chinezul a facut mare economie ca nu a prevazut niste varistori de protectie la intrarea montajului, eventual o bobina soc. Din pacate doar firmele mari iau asemenea masuri, dar stiti cum e, putin dai - putin ai ! Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Nu am depanat (inca?) asemenea dispozitive, insa colegul dinaintea mea are dreptate: "economia" a eliminat componentele de protectie la supratensiune, si tot ea e vinovata de dimensionarea incarcarii unor componente pe la 110% din posibilitatile lor (vezi condensatorul de reactanta serie cu alimentarea, care e relativ scump, insa cand se strapunge crapa majoritatea semnificativa a componentelor electronice). Ce se poate face? Ne fiind caz de productie comerciala de serie mare, eu as "intra" in senzor si as "corecta" prin inlocuirea cel putin a condensatorului pomenit mai sus cu unul cu o rezerva de "rezistenta" functionala mai consistenta (pentru neprofesionisti, trecerea de la unul de "400V" la minim 630 sau chiar 1000-1250 V; profesionistii stiu ca un condensator suporta si un anumit curent - alternativ - serie, si acesta, mai ales daca se apropie de limita sau chiar o depaseste, produce incalzirea componentei si in final defectarea) Probabil ca veti afla ca pretul creste destul de repede odata cu tensiunea, si nu liniar, iar gabaritul marit va va produce probleme de incaput in cutie, valorile mai mari nefiind intotdeauna disponibile...Sau alegeti varianta "comoda" a inlocuirii periodice... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 inlocuire periodica...daca mai ce sa mai inlocuiesti sau pe ce/pt ce ;dupa untimp se duc si alte piese Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum