Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 27mhz

valentin23

Postări Recomandate

salutare, mii de scuze pentru lipsa am fost ocupat cu munca. am facut amplificatorul din schema de mai jos, scoate cam 8 wati masurati pe sarcina artificiala de 50ohm, atacat cu 2 wati la tensiunea de 15v. tatonarea la condensatori am facut-o cu un condensator mare variabil de 300pf dupa care am pus valoare fixa. nu am gasit ferita ca sa pun in mijlocul la bobine sa le pot acorda. aveti idee de unde pot gasi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentin23

11

• yo9how

3

• gica70

2

• yo3ihg

1

Top autori în acest subiect

Pe schema scrie ca bobinele sunt pe carcase fara miez (in aer) iar in schema apare ca sunt ..cu miez. Asa cred si eu ca sunt cu miez iar c-urile alea cu asterisc inlocuiestele cu variabile mai mari (ca si capacitate), fa reglajul cu antena si dupa aceea inlocuieste-le. Cauta pe la talciocuri radiouri mai vechi (gen Albatros) si foloseste bobinele de pe scurte cu tot cu miez. Succes!

Link spre comentariu

Salut,Subscriu la toate comentariile cu ferita de pana acum. In general nu se pune ferita la iesirea finalelor ptr ca exista pericolul saturatiei. Daca totusi se opteaza ptr ferita, trebuie facut calcul ca sa te asiguri ca nu intri in saturatie. Cel mai sigur in regim dyi e sa nu pui.Ca sa reglezi inductanta, fa bobinele cu spirele putin distantate de la inceput. Daca strangi bobina, adica apropii spirele, creste inductanta. Daca rasfiri bobina sau daca pui o tablita de alama intre spire, perpendicular pe axa longitudinala, inductanta scade. Tablita se foloseste numai la reglaje.Scoate rezistenta de 1K din poarta. Aia face un filtru trece jos cu capacitatea portii si atenueaza zdravan. Frecventa de taiere e cam 500KHz. Acolo trebuie musai pus circuitul ala PI din schema lui dyogenes. Aia e adaptarea in intrare. Fara ala o sa ai castig slab. Ai grija sa nu oscileze. Capacitatea de transfer inversa e f mare ptr utilizare in RF, dar poate il pacalesti.Bafta!

Link spre comentariu

E adevarat ca nu se specifica acolo inductanta dar, cand am vazut dimensiunile bobinelor am spus ca trebuie miez; altfel, la frecventa asta, trebuie bobine mai mari in diametru (peste 10 mm) si sarma mai groasa.

Link spre comentariu

Tovarasi, schema aia am pus-o eu pe forum, este ceea ce fac eu pentru inlocuirea finalelor bipolare arse la statii CB. La un atac de aprox 1W scoate 10-15W in antena, DAR primeste semnal din prefinal de obicei printr-un filtru Pi care adapteaza impedanta de iesire a prefinalului la cea a grilei MOSFET-ului, care NU E 50 OHMI! Iesirea unei statii are filtre adaptate pe 50 ohmi, inadecvate atacului direct al acestui etaj, de aceea colegului ii scoate doar 8w....Bobinele sunt fara ferita, doar ca softul meu nu stie sa le deseneze altfel. Am precizat acest lucru in topicul in care am pus acea schema, de unde a fost luata fara explicatiile aferente. In plus, schema mai are o gresala, corectata in acelasi topic, anume ca semnalul trebuie injectat direct in grila, si nu in punctul de conexiune al celor 3 rezistori.Daca chiar e nevoie de ferita (si se poate intampla sa fie), cea mai buna este cea recuperata din finale de statii CB (Midland-urile si President-urile serioase au prima bobina de iesire, din colectorul finalului pe ferita). Dar se pot folosi si miezuri din calea comuna a televizoarelor alb-negru mai vechi. Valentin, parca ultima varianta era ca reproduci schema de la RMItaly, dar fara partea de comutatie emisie-receptie... A iesit ceva?

Link spre comentariu

salutare, da semnalul l-am injectat corect nu prin rezistenrta de 1k ci direct in grila. filtrul pi de la intrare cum sa il fac sa se adapteze impedanta? schema de la rmitaly am lasat-o deoparte, eu am un final kl200p si m-am uitat de curiozitate in schema care o dau ei pe site si cea ce este in el si nu prea bat valorile. multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări