Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ORE CAT ESTE PUTEREA REALA??

cosmin1986

Postări Recomandate

Am un amplificator audio profesional care se alimenteaza la +/-104Vcc cu 6 perechi de fuinali 2SC5200 si 2SA1943 am masurat tensiunea la iesire cu un amapar de curent alternativ si imi indica 30V ,oare sa fie defect??pe ambele canale imi indica aceeasi tensiune ,am 2 boxe de 700W Suprem215 si se aude foarte tare si clar ,dar tensiunea aceea nu e cam mica pentru cei 400W la 8 Ohmi cat scrie producatorul ca scoate?s au este compensate in curent puterea datorita nr mare de finali!? P=U*I.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin1986

5

• remus68

3

• Th3_uN1Qu3

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ori nu indica aparatul tau corect, ori ai masurat pe muzica. Masoara cu semnal sinusoidal de 50Hz, asa o sa priceapa si aparatul tau de masura despre ce e vorba. La 400W/8Ohm ar trebui sa ai 56V RMS la iesire.

Link spre comentariu

da ai dreptate pe muzica am masurat tensiunea fara difuzor conectat,am un aparat digital si merge bine e si ceva de firma nu cred ca ma pacalit:),dar chestia asta cu finalii pusi in paralel nu creste tensiunea la iesire doar curentul pe care il debiteaza in dufuzor amplficatorul??si astfel formula P=U*I DEVINE VALABILA si la sunet???

Link spre comentariu

am un aparat digital si merge bine e si ceva de firma nu cred ca ma pacalit

:rade: Ba da! Te-a pacalit! Incearca cu un multimetru analogic (cu ac) - chiar si pe muzica va functiona.

formula P=U*I DEVINE VALABILA si la sunet?

Valabila.
Link spre comentariu

O SA INCERC CU UN MAVO CU AC,SI CHESTIA CU FINALII IN PRALEL CONECTATI CARE ESTE?SUNT PENTRU A FURNZA UN CURENT MAI MARE LA IESIRE...DE CATIVA ZECI DE AMPERI ???ASFEL CRESCND SI PUTEREA?? :freaza:

Link spre comentariu

Pentru a masura nivelul semnalului de iesire, trebuie sa aplici la intrare un semnal (dozat din potentiometrul de volum eventual) astfel incit sa duci amplificatorul pina la limita inceperii distorsiunilor (fara distorsiuni la iesire).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări