Sharky Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 Din cate stiu THX=niste standarde pe care trebuie sa le atingi daca vrei certificatul. Acum e drept ca orice firma poate s puna o eticheta cu THX pe boxe, dar nu cred ca creative sau logitech recurg la asa ceva Link spre comentariu
Vizitator gabrield Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 JBL Northridge E60 Receiver Yamaha RX-V440RDS Boxele sunt mai puternice, dar statia scoate doar 100 w(mai exact 110w) Statia e 6x110, dar nu am bani sa mai cumpar si altceva Tinand cont ca eu am un salariu de aprox 10 mil (+/-de la luna la luna), si ca le-am cumparat din magazin nu foarte de mult, am facut un efort financiar urias pentru mine,de aceea acum vreau sa fiu foarte atent cu ce boxe 5.1 sa-mi iau,mai ales ca sunt destul de scumpe si nu vreau sa plang mai apoi :oops: Am trimis un mail imortatorilor de Boxe Klipsch M9934 500W RMS THX - Model: M9934.care mi-au raspuns: > > Sunt digitale ? > Ce fel de telecomanda au ? > Are control de sunet pe fiecare boxa in parte ? > Sunt mai bune calitativ decat Logitech Z5500 ?(prin ce) Buna ziua , Boxele nu au telecomanda , si nici control al volumului . Logitech Z5500 sunt mai bune calitativ plus ca au si o unitate de control Iar apoi am mai trimis un mail la boxe.ro Creative, Klipsch s-au Logitech Mergi pe Klipsch, nu ai cum sa gresesti. Noul sistem de la creative (care in sfirsit are 2 canale pe sateliti), e posibil sa fie si el bun, nu l-am auzit) Dar vechiul THX de la Creative (care avea un singur canal), stiu ca nu ajungea vechiul Klipsch Pro media 5.1 la fidelitate. Logitech este cea mai proasta alegere (are un singur canal pe sateliti, deci reproducere mai slaba a medileor si inaltelor) Ce poti sa mai zici ? :shock: Link spre comentariu
C0B Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 Nu vrei sa intelegi ?In cazul boxelor pe 2 cai separarea se face cu un filtru pasiv de cea mai joasa speta!Deci de tot rahatu, pt a iesi bugetul.La logitech folosindu-se un singur driver elimini problema circuitului pasiv gaunos..si daca difuzorul este de buna calitate urca fara probleme in 20khz.Ce a scris ala acolo e apa de ploaie...eu as merge pe logitech fara sa stau sa ma iau dupa unu si altu care probabil numara canalele si boxele si spune..wow astea au 2000000 W..si 99 sateliti sunt mai bune.In plus la logitech ai si decodor incorporat..ai telecomanda..ai unitate de control pe birou...WTF..de ce ai alege altceva ?aaa pt ca nu are inalte grozave ? le-ai ascultat difuzoarele acelea?sa vezi ce pot? si visaton avea astfel de difuzoare!Cauta un prieten sau pe cineva care are boxele logitech..du-te asculta-le ..si abea dupaia vorbim de mailurile de mai sus.Ideea e ca se bate apa in piua..cu difuzoare separate de medii si inalte...dar se bate degeaba..in fine..cum consideri tu in final..doar ca ti-am zis citeste review`uri serioase de pe situri serioase facute de oameni care iti spun CONCRET am ascultat sistemul X pe placa de sunet X pe sursa esterna X si a rezultat Y.asa..pot sa spun si eu..frate..aia SUX pt ca n-are funda roshie si 99 cai pe incinta...sa fim seriosi.. Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 25, 2005 Partajează Postat Septembrie 25, 2005 EU ti-am mai zis in mesajele anterioare ceva, pe care ti l-a mai zis si COB: nu te lua dupa toti cei habar n-au cum ar trebui sa sune ceva ca sa sue bine si spun cum le-ar place lor sa sune.In legatura cu filtrarea pot sa spun ca nu au decat un condensator pe inalte si pe medii le lasa sa urce cat pot ele.In legatura cu review-urile cauta pe la firme de specialitate asa ceva, care nu au nici o legatura cu reclama prin revista/pe siteul respectiv pt ca acest lucru poate sa influenteze foarte mult calitatea finala a produsuluio prezxentat de revista/site.In leg cu certificarea THX eu am scris ce am citit mai demult, acum daca e adevarat eu nu stiu;din cate stiu inseamna chestia asta: la orice nivel al sunetului poate sa redea la fel de bine sunetul de pe intrare ( daca greesesc cu ceva corectati-ma ). Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 26, 2005 Partajează Postat Septembrie 26, 2005 Am facut rost de niste date despre certificarea THX din revista PC-Practic, poate ajuta pe cineva:"Certificarea THX este considerata o marca de excelenta in industria tehnologiei de prezentre multimedia, precum filmele sau jocurile, oferind clientilor garantia ca cinematografele pe care la viziteaza si toate produsele pe care le achizitioneaza au fost evaluate si testate pentru a ajunge la standardele cele mai ridicate, in ceea ce priveste performantele de imagine si sunet.Despre credibilitatea acestui standard spune totul numai dac amintim ca a fost initial dezvoltat de George Lucas pentru a marii calitatea sunetuluyi faimoasei serii Star Wars." Link spre comentariu
Vizitator ALiCE Postat Septembrie 26, 2005 Partajează Postat Septembrie 26, 2005 Nu vrei sa intelegi ?In cazul boxelor pe 2 cai separarea se face cu un filtru pasiv de cea mai joasa speta!Deci de tot rahatu, pt a iesi bugetul.La logitech folosindu-se un singur driver elimini problema circuitului pasiv gaunos..si daca difuzorul este de buna calitate urca fara probleme in 20khz.Ce a scris ala acolo e apa de ploaie...eu as merge pe logitech fara sa stau sa ma iau dupa unu si altu care probabil numara canalele si boxele si spune..wow astea au 2000000 W..si 99 sateliti sunt mai bune.In plus la logitech ai si decodor incorporat..ai telecomanda..ai unitate de control pe birou...WTF..de ce ai alege altceva ?aaa pt ca nu are inalte grozave ? le-ai ascultat difuzoarele acelea?sa vezi ce pot? si visaton avea astfel de difuzoare!Cauta un prieten sau pe cineva care are boxele logitech..du-te asculta-le ..si abea dupaia vorbim de mailurile de mai sus.Ideea e ca se bate apa in piua..cu difuzoare separate de medii si inalte...dar se bate degeaba..in fine..cum consideri tu in final..doar ca ti-am zis citeste review`uri serioase de pe situri serioase facute de oameni care iti spun CONCRET am ascultat sistemul X pe placa de sunet X pe sursa esterna X si a rezultat Y.asa..pot sa spun si eu..frate..aia SUX pt ca n-are funda roshie si 99 cai pe incinta...sa fim seriosi..Pana acum vreo 2 luni eram convins ca o sa-mi iau Z5500. practic erau cele mai bune boxe pt. pc care se gaseau la noi. cum eram si cu soundstorm-ul care nu isi arata adevarata putere decat pe iesirea digitala, era combinatia perfecta.Dar a aparut intre timp si Klipsch Promedia la noi, la care nici nu visam. Intr-adevar, nu are intrare digitala, dar acum trecand la nf4 nici nu mai e cazul, oricum placa de sunet de pe mobo e degeaba. Cam toata lumea care le-a auzit si pe unele si pe altele a zis ca sunt PESTE z5500.OK, nu au telecomanda wireless. SI? Daca le pui in sufragerie ai telecomanda la dvd, la televizor, la combina, etc. Deci ar fi in plus inca o telecomanda. La calculator iarasi ai telecomanda (sau iti faci).Nu discutam despre putere bruta, mai ales ca 6x20W reali ar fi arhisuficienti pt. o camera de bloc. Eu am un sub cu dif pe care scrie 300W (pioneer) in spatele caruia se afla un TDA 2040. E SUFICIENT! (asta scoate MAX 20W pt. cine nu stie). Oricum tot pe acolo se lauda.Pentru cineva care vrea sa-si cumpere - cel mai bine le testeaza, daca are posibilitatea cu o sursa de semnal buna. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Septembrie 27, 2005 Partajează Postat Septembrie 27, 2005 Apropo standardul THX de pe boxele de calculator este un standard "special"(mai kkcios) pentru acest tip de boxe adica boxe de birou ! din cate stiu standardul THX pentru home theater spune ca la 20HZ trebuie sa ai 105db ,iar LOGITECUL ala sau CREATIVEUL nu se apropie de valoarea asta (nici pe departe , pe masurate !) trebuie sa misti un volum de aer serios sa ajungi la 105db la 20Hz Cam asta e cu logoul THX de pe boxele de PC :( Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 Sincer nu cred ca nici un sistem de calculator sau chiar home theather de casa nu are 105 dB la 20 Hz, poate in cinematografe, dar acolo este altceva.Ma gandesc ca la puterea maxima, altfel nu.Un difuzor de 8" ( Creative ) sau o membrana pasiva de 10" nu cred ca pot scoate 20 Hz pt ca nu au Fs asa de jos. Link spre comentariu
Vizitator TheOne Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 pai si eu ce spuneam ? ? ala este standardul THX adevarat nu THX Desktop :P in casa pentru Home theater nu iti trebuie decat un difuzor auto pe la 150E si multa amplificare si atingi ~105db la 20hz Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 @ The One sa sti ca nici mie nu imi plac deloc sistemele de calc, eu folosesc scule pro pt muzica si pt ce mai imi trebuie mie. Link spre comentariu
Vizitator gabrield Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 Daca nu te superi, :oops: ,ce boxe ai conectate la PC ? s-au pe ce asculti muzica ? Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 @gabrield ( daca te referi la mine ): eu ascult de pe o placa de sunet sound blaster 5.1 live PCI din calc, setata cu basul, treble si volumul pt mp3-uri la max, volumul general la 50 % si folosesc un program numit DSS DJ 5 ( are o interfata grafica destul de interesanta:seamana cu un mixer, are butoane pt efecte, gain, crossover si afisaj pt distorsiuni ( care le tin bineinteles sub portocaliu, deci nu depasesc verde in foarte mare parte a timpului ).In momentul respectiv din pacate nu mi-a mai ramas sw ca chestie pro, un bp4 cu un HP-15W care suna excelent, dar ca din pacate il folosesc pe amplificatorul de sw al unui sistem Genius.Din placa de sunet am setat sa iasa sunetul ca 5.1. Din Genius am puse 2 mufe ( rear si front+sw din care folosesc doar sw, restul fiind date la gain ca -infint ( din butonasele sistemului ); pe front folosesc o pereche de boxe Unitra ( am scris despre ele in topicul de la incinte, si anume unitra ) atacate de un magnetofon tesla care are aprox 2*15 W pe 8 ohmi.In momentul de fata trebuie sa soseasca 2 incinte pe care o sa la atac momentan de la magnetofon ( asta pana iau o putere profesionala ) si o sa renunt la "5.1" care de fapt e 2.1 la mine.Boxele ce trebuie sa soseasca vor fi fullrange, pe 2 cai : bas si medii HP-15W iar inalta PHT-408 cu filtre caculate siu proiectate de cel care realizeaza incintele.In prezent, daca folosesc amplificatorul la max ( cu distorsiuni desul de scazute, sub 0.5% in marea majoritate, destul de rar depasesc ) sw acopera destul de mult unitrele, astfel incat par "din fundal". Link spre comentariu
C0B Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 buna seara .Hai ma baieti ca voi va mai schimbati sistemele intre timp..si georgel J.R. o sa intre pe forum si o sa isi caute sistem pt dormitoru lui o sa citeasca 2 pagini care nu mai sunt de actualitate .Rugamintea mea este..daca aveti intrebari pt userii forumului sau vreti sa continuati discutia offtopic..este cel mai oke pe MP sau alte modalitati mai la indemana.Stati On the ToPic.multam de intelegere Link spre comentariu
Vizitator FanLogitech Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 Salut!!! Eu o sa va povestesc din propria mea experienta!! La inceputul anului am vrut sa imi schimb boxele si placa de sunt (Logitech Z2200+Audigy 2 Value) si dai si colinda prin magazine si cauta Z5500 si Creative care erau foartegreu de gasit si de ascultat, gratie super vanzatorilor cu o mare amabilitate si o vasta cunoastere hardware cit si software(evident glumesc)....initial am ascultat Z5500 pe o placa M-Audio nu mai stiu care.....super combinatie super sound...dar destul de limitat din cauza timpului si chefului putin din partea vanzatorului.Am gasit si Creative MWorks THX si sincer nu mia placut basul deloc era f spart, iar inaltele erau gen taximetrist-manelist cu 10 tweetere in masina (sssssssssst) Scurtind nuvela mea (ca oricum nu va intereseaza amanuntele) mi-am luat Z5500 si Audigy 4 Pro care suna bestial, chiar daca spatiul meu este limitat(stau in camin in Grozavesti).Placa este f greu de setat ca sa iti placa.... In concluzie Z5500 are ceva dinamica, bass si claritate la sateliti peste creative. Oricum 505W RMS nu au dar au destul.Nu stiu pe ce criterii calculeaza ei watajul (cred ca in acelasi fel cum calculeaza SonyEricsson timpul stand-by al baterie) dar va spun ca la 40% din volum imi cade varul dupa tavan si "joaca" patul sub mine....dar si claritate au...daca stai pozitionat cum trebuie pentru un sistem5.1 (adik mai in mijlocul lor) vei auzi un sunet superb si va spun ca DTS2 merita toti banii (si ptr filme, musica si jocurile care nu prea am timp de ele)...dar de ex daca stai pe scaun la birou si centru este situat pe monitor, la un volum mare te obliga sa pleci de pe scaun ca iti "muta" urechile As vrea sa am ocazia sa ascult Klipsch, modelul acela cu 2 subwoofere dar oricum daca o sa imi placa cum se aude nu pot sa mi-l iau decit cel devreme peste un an ca spatiu intr-o camera de camin e prea putin pentru un Z5500, dar ptr 2 subwoofere..... :crazy: Link spre comentariu
Vizitator ALiCE Postat Septembrie 29, 2005 Partajează Postat Septembrie 29, 2005 2 woofere? poate 2 difuzoare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum