cipi Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Va salut ! am un midland alan 48 plus care nu mai emite si nu receptioneaza deloc ,pt emisie - am inlocuit finalul RF 2SC 1969 (era intrerupt )prefinalul de RF este ok ,acum pe un indicator de pe SWR (cel cu puterea) mi se arata 0,2 W -(pe un wattmetru asta e 0), pt receptie - am probat etajul final de audiofrecventa si scoate o putere ff mica in aceasta problema voi inlocui finalul audio KIA 7717 AP , totusi ,am decuplat alimentarea acestui integrat (neglijand partea de audiofrecventa ) si tot nu am nimic pe iesirea Rf , de unde ar mai putea fi ? Va multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Trebuie sa iei lucrurile pe rand. Din start ar fi util sa ai o sonda RF. Nu e greu de construit, o dioda cu germaniu in paralele pe un microampermetru din acela care indica puterea RF/S la statiile mai competente si un cond de aprox 470pF in serie cu firul cald (sa nu iti intre curent continuu care ar distruge microampermetrul). Pui aparatul pe misie si masori semnalul in baza prefinalului si apoi in colectorul lui. Ar trebui sa vezi o amplificare masiva, in baza acul deviaza 2-3 diviziuni, in colector bate cap de scala. Apoi treci in baza finalului, trebuie sa fii pe la mijlocul scalei, in colectorul finalului bate cap de scala.Continui cu sonda pana la antena, sa nu ai intrerupere pe undeva...DE UNDE AI 2SC1969 ? Dintr-un magazin din Romania? 99% e FAKE! Am discutat destul de mult pe acest forum despre aceasta problema, nu mai revin, singurii 2SC1969 in care te mai poti increde sunt cei recuperati din statii cu finalul RF functional. Sau treci la MOSFET.Pe receptie trebuie pus un amplif AF extern si vazut ce semnal AF ai. Daca semnalul e bun, CI AF e dus. Fie il inlociuesti cu acelasi tip, desi uneori chestia asta e scumpa, fie ii faci un etaj audio cu TDA2003, care functioneaza excelent. Sincer eu prefer sa bag TDA2003 sa nu ard omul la buzunar cu integrate TOSHIBA...Fiind un topic de radioamatorism, eu revin cu o curiozitate personala... tu doar repari statii sau te si auzim din cand in cand pe 27.555 cu indicativ?Hai succesuri!73 de 233YO161 & 14CT002 Link spre comentariu
cipi Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Multumesc! voi incerca cu sonda iar pt audio daca semnalul e bun fac un etaj cu 2003 ,problema cu finalul o stiam (am mai citit pe forum) cel mai sigur voi face un etaj cu mosfet , nu am indicativ si nici statie doar repar statii . Succese ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum