Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema router smc f ciudata..pls help

cristitranca

Postări Recomandate

am si eu o belea cu un router smcdatele problemei: 2 abonati rds in constanta, conexiune tip PPPoe. merge logat cu contul de la unul, la celalalt acasa, in ambele modurieu am router tp-link care merge si la mine si la elel are router smc care merge la mine, la el nu(cu aceleasi setari..adica ori contul lui,merge la mine, la el nu...ori contul meu...la fel)routeru meu tp-link merge si la mine si la el cu orice cont din alea 2(al lui sau al meu)am incercat configurarea smc-ului din 3 laptopuri, cu 4 cabluri de retea diferite. nu sunt probleme cu accesarea utilitarului routerului smcam scimbat 4 cabluri de la priza UTP la router....routerul vede cablul WAN(se aprinde becul), nu vrea sa se conecteze nici mort la PPPOE....daca il las asa si dau conect din calculator , se conecteaza PPPOE pt compul respectiv...deci routerul devine access point wirelessam resetat routerul(sa ajunga la setarile din fabrica), l-am reconfigurat...am pus la service name rds...dupaia iar am reconfigurat fara sa pun service name. la el tot nimic, la mine s-a conectat fara problemece sa aiba?deci routeru meu merge la el, se conecteaza. la fel si daca bag cablu din priza utp in computere...doar pe routerul smc nu vrea....cand bag cablu in computere pe calculatoare apare eroarea "Limited or no conectivity"...si nu primesc adresa IP , dar conexiunea PPPOE se realizeaza fara problemela mine nu se intampla astamodelul SMC WBR14-G2cablurile sunt mufate ok....smc-ul merge la mine, la el nu...tp-link wr340gd(daca e relevant)care sa fie problema?sa fie routeru smc prea prost si sa se blocheze la faptul ca nu i se aloca adresa IP si TP-linkul sa isi vada de treaba?am incercat tot ce am stiut....pls help

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristitranca

3

• Th3_uN1Qu3

2

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Incearca sa pui ip-uri fixe la computere si ocoleste dhcp-ul pe lan al routerului. Am mai intalnit eroarea asta la un router "obosit" .Pur si simplu nu functioneaza dhcp. Fa setarile in router cu setarile normale dar la ip-ul calculatorului pune un ip fix de genul 192.168.1.2 sau 192.168.2.2 . Incearca la numele retelei sa scrii cu litere mari, unele routere sunt "sensibile" la asa ceva. Mai incearca ceva. Routerele au optiunea de clonare mac. Cloneaza mac-ul tp-link-ului pe smc si incearca, posibil ca in retea sa se tina minte si mac-ul. Vezi daca poti accesa in routerul smc listele de activitate. Acolo gasesti problema.

Link spre comentariu

Cloneaza mac-ul tp-link-ului pe smc si incearca, posibil ca in retea sa se tina minte si mac-ul.

A zis deja ca merge logat cu contul prietenului la el acasa si vice versa... La RDS nu se tine cont de MAC, tocmai mi'am schimbat placa de retea la Constanta si nu a fost nici o problema.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări