Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser CNC [in constructie]

Vizitator onica_marian

Postări Recomandate

Vizitator vdrapaca

Dar este pacat sa se abandoneze proiectul CNC din cauza de taietor Laser.

Cam la aceeasi greutate ca a unui cap de imprimanta color sunt minifrezele alimentate la 12V. Un exemplu luat la intamplare este cel de mai jos:

http://www.okazii.ro/catalog/43393256/T ... cutie.html

O astfel de freza are in jur de 200g.

Cred ca ar merge adaptata mecanic la dispozitivul xy (mai trebuie pus un electromagnet pentru axa z).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• visinica

3

• nana

2

• rasputin

2

• Dan57

1

Top autori în acest subiect

Şi tot pe aceiaşi linie ce ţine de optica paharului pe jumătate plin, zic si eu , alături de microfreza propusă de colegul vdrapaca, se poate testa şi pirogravura. Pe forumurile celor de la răsărit, pînă mai ieri, tovarăşi şi prieteni cu noi, am văzut lucruri interesante.Vă recomand să mergeţi pe la vri-cnc.ru, sînt lucruri interesante.Tot de aici este şi acest mic program, pirotype

[attachment=0]pirotype-v-1-0.rar[/attachment]

Link spre comentariu
Vizitator onica_marian

Dar este pacat sa se abandoneze proiectul CNC din cauza de taietor Laser.

Nu abandonez proiectul! :ciuda: pai am pierdut 2 zile de muncit la partea mecanica, la care am pus ce-a mai mare daruire pt. alinieri perfecte. (ca sa nu mai spun de masuta de aluminiu in care am dat gaurile si apoi le-am filetat). Singura multumire(daca pot spune asa) este ca nu m-a costat mai nimic pana acum. (totul a fost scos din vechituri)Pana una alta incerc varianta cu prelucrare mecanica, dar m-am gandit si la solutia pirogravarii. Cine a citit postul de la inceput a vazut ca mi-ar trebui CNC-ul pt realizarea panourilor frontale de plastic, si teoretic daca as putea monta un varf de ac (de ex.) care sa se incalzeasca, considerabil, atunci sunt multumit. Ar mai ramane de facut axa z in cazul ''pirogravatorului cnc''. Nasol la imprimantele astea ieftine ca mecanica aferenta deplasarii cartuselor suporta doar o anumita greutate si nu permite exercitarea de forte pe verticala asupra suportului de cartuse. Si aici m-am gandit cum as putea rezolva. Ar merge sa mai adaug, cumva, inca o tija culisanta pe langa cea existenta :jytuiyu
Link spre comentariu

Daca te gandesti sa faci cu lasere te ajut eu la partea circuitului de comanda si la calculele optice, insa parerea mea e ca trebuie experimentat foarte mult. Deci ramane sa te decizi asupra ce vrei sa faci si sa ma anunti pe PM. Eu ti-am zis cam cum se face in postul anterior. Atentie ca la diodele laser semiconductoare trebuie avut in vedere ca la Po mari se incalzesc ca naiba si trebuie sa le compensezi pentru ca lungimea de unda sa ramana cat mai coerenta.

Link spre comentariu

din ce am vazut eu axele X si Y sunt controlate de 2 motoare cred ca sunt pas cu pas dar eu sunt curios cum fac sa le co :aplauze ntrolez din calculator si cu ce soft? ca imi place ideea si mias face si eu ceva asemanator dar din lipsa de laser as face cu o freza

Link spre comentariu
Vizitator onica_marian

din ce am vazut eu axele X si Y sunt controlate de 2 motoare cred ca sunt pas cu pas dar eu sunt curios cum fac sa le co :aplauze ntrolez din calculator si cu ce soft? ca imi place ideea si mias face si eu ceva asemanator dar din lipsa de laser as face cu o freza

Controlul motoraselor (pas cu pas) e ultima problema la care ar trebui sa te gandesti! Cel putin asa e in cazul meu. Sunt softuri destule, unele mai bune altele la fel de bune :ciuda: . Depinde ce vrei sau cati bani esti dispus sa cheltui. Eu unul am mai spus! Am mers pana acum pe low cost, sper sa raman pe low cost, in limita posibilului.Inca ceva legat de motoarele pe care le-ati vazut: ele nu sunt motoarele originale de pe ansamblurile imprimantelor ce le-am sacrificat; sunt schimbate, motoarele originale erau de c.c. iar controlul miscarii era facut prin encod-are optica cu o banda de plastic trasata trasversal cu liniute. Destul de complicat, insa banuiesc ca motivul chinezilor (nu numai) a fost ideea de low cost. Toata munca facand-o softul. In fine, e un subiect vast...
Link spre comentariu
Vizitator onica_marian

Poti incerca eventual mai multe lasere care sa focalizeze in acelasi loc. Un link in eng : http://www.physicsforums.com/archive/in ... 05246.html .Daca poti mentine distanta constanta intre cap si suprafata, poti pune un numar de lasere in cerc care sa focalizeze in acelasi loc.

M-am gandit si eu la cateva diode laser din dvd-rw focalizate intr-un singur punct. Cam dificil, insa nu imposibil. Inca sunt in cautarea unui dvd-rw :jytuiyu
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări