Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor sincrodina multiband 1

nea_bobina

Postări Recomandate

Am chiar doua condensatoare de 47nF,dar sunt MKT(cred).Sunt dreptunghici,din plastic si galbeni ,ii pot folosi pe acestia inlocul celor ceramici?

Salut!Daca te referi la FTB, acolo nu exista valori de 47nF, asa ca nu ai cum sa-i folosesti in FTB.In schimb, daca ai in schema receptorului (la care nu ma uit in momentul asta!) valori de 47nF (de regula sunt folositi la decuplari), desigur, poti folosi si MKT. Problema MKT-urilor fata de ceramici este ca prezinta caracter inductiv incepand de pe la 20MHz (din ceea ce am masurat eu) si se accentueaza odata cu cresterea frecventei. In cazul in care e cineva interesat, voi posta o lista de determinari pana la 110MHz. Cu stima,Nea Bobina
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nea_bobina

26

• mecaboy

20

• hpavictor

6

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Este in schema receptorului.Nu ma mai complic, am sa-i cumpar pe toti.Imi cer scuze de offtopic dar tin sa le multumesc celor ce m-au ajutat cu diverse componente pentru realizarea acestei sincrodine.Va multumesc frumos

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări