nea_bobina Postat Septembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Am chiar doua condensatoare de 47nF,dar sunt MKT(cred).Sunt dreptunghici,din plastic si galbeni ,ii pot folosi pe acestia inlocul celor ceramici?Salut!Daca te referi la FTB, acolo nu exista valori de 47nF, asa ca nu ai cum sa-i folosesti in FTB.In schimb, daca ai in schema receptorului (la care nu ma uit in momentul asta!) valori de 47nF (de regula sunt folositi la decuplari), desigur, poti folosi si MKT. Problema MKT-urilor fata de ceramici este ca prezinta caracter inductiv incepand de pe la 20MHz (din ceea ce am masurat eu) si se accentueaza odata cu cresterea frecventei. In cazul in care e cineva interesat, voi posta o lista de determinari pana la 110MHz. Cu stima,Nea Bobina Link spre comentariu
mecaboy Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Este in schema receptorului.Nu ma mai complic, am sa-i cumpar pe toti.Imi cer scuze de offtopic dar tin sa le multumesc celor ce m-au ajutat cu diverse componente pentru realizarea acestei sincrodine.Va multumesc frumos Link spre comentariu
yo3fhm Postat Iunie 30, 2019 Partajează Postat Iunie 30, 2019 Iata un alt receptor sincrodina, simplu. O schema propusa pentru incepatori, de colegul nostru Victor : https://www.docdroid.net/peHxabT/avt2479-sincrodina.pdf 73 de Cezar, YO3FHM Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum