Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum reglez curentul de mers in gol!!

cosmin1986

Postări Recomandate

Buna ,am si eu un amplifiactor cu 6 perechi de tranzistori 2SC5200 SI 2SA1943 i vreau sa stiu cum reglez curentul de mers in gol la acest amplificator?trebuie sa fie si pe ramura N si pe cea P in B-E a tranzistoarelor finale (npn si pnp) 0.5...0.55 Vcc s au cum?Daca este mai putin de 0.55 vc in B-E ce se intampla??aCTUAKMENTE AMPLIFU ARE 0.32Vcc in B-E SI SE COMPORTA NORMAL!!Va amultumesc!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin1986

2

• indy666

1

• remus68

1

• ionut_te

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

La acea tensiune b-e e foarte posibil să ai distorsiuni de racordare pe care nu le sesizezi. Poţi urma sfatul lui Zal (bănuiesc că de acolo ştii de cei 0,5-0,55V) sau poţi încerca să obţii 10-15 mA pe fiecare ramură de tranzistori. pentru asta poţi măsura căderea de tensiune pe rezistenţele din emitoarele tranzistorilor. Aceasta este dependentă şi de valoarea acestora, deci ar fi nevoie de valoarea rezistenţelor pentru a calcula tensiunea pe ele la valoarea de 10-15 mA.

Link spre comentariu

REZISTENTELE SUNT DE 0.33 ohmi 5w, ce curent trebuie saam pe ele??daca masaor ube al tranzistoarelor si le fac 0.5 si pe ramura N si P este ok?

Da, este ok, poti sa reglezi pana la 550mV.Sau poti regla masurand curentul, cum a zis si colegul mai sus, sa fie 10-15mA pe fiecare ramura de tranzistori.
Link spre comentariu

REZISTENTELE SUNT DE 0.33 ohmi 5w, ce curent trebuie saam pe ele?

Pentru un curent de 10...15mA pe tranzistor, trebuie sa masori 3,3...5mV pe rezistentele de 0,33R. Atentie la masuratori, sa nu atingi alte terminale si sa faci vreun scurtcircuit ( :rade: iti spun din experienta !).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări