The Stressmaker Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 In schema aceea lipseste condensatorul de filtraj si un regulator de tensiune gen LM7824) tinand cont ca dupa filtrare ai 32V. Plus ca reprezentarea marcajelor plus si minus la puntea redresoare sunt inversate (asta inseamna ca ai alimentat ventilatorul invers).Pentru inceput pune un condensator dupa punte cu valoarea intre 10-100 uF si la 40V si masoara tensiunea rezultata cu un voltmetru. Daca ai pana in 40V atunci poti folosi un LM7824 altfel, la tensiuni mai mari se pot face mici adaptari. Link spre comentariu
Vizitator iulyfigm Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Am mai primit niste info aseara si am modificat schema si cu un condesator, dupa cum mi-ai spus. Dar inca nu am siguranta ca e ok. Am atasat si forma finala a schemei. Mersi! Link spre comentariu
Vizitator iulyfigm Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Ca acum am obs. ca ai zis ca am inversat + cu -. Nu se poate pt ca nu am fol punte din diode ci o punte redresoare si pe ea e scis clar + si -. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Regulatorul este conectat gresit fata de polaritatea puntii. El trebuie conectat cu intrarea la bara de plus (+) si nu la bara de minus (-). Cand am zis sa inversezi m-am referit la inversarea pe orizontala a puntii in schema (flip horizontal). Atentie la polaritatea condensatorului pentru ca, daca este alimentat invers, pocneste. Am modificat poza ta pentru a arata ce am scris. O varianta la schema ta de stabilizator, dar reglabil : http://www.webalice.it/crapellavittorio ... ic/317.gif ,(luata de aici (Ita): http://www.webalice.it/crapellavittorio ... /lm317.htm ) Link spre comentariu
Vizitator iulyfigm Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Mersi mult pt ajutor!Asa mai invat si eu putina electronica. :DLa schema reglabila banuiesc ca scoate o tensiune variabila si o ajustez cat am eu nevoie. Interesanta.Mersi inca o data! Link spre comentariu
sever_adrian Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 bine ca a deschis altcineva subiectul ca asa mai aflu si eu o parere in plus ma intereseaza si pe mine un control de temperatura pentru ventilator dar eu vreau sa folosesc doua din fiecare http://www.adelaida.ro/product_info.php ... s_id=16105 impreuna cu http://www.adelaida.ro/product_info.php ... s_id=12315. Ce is curios e ca la termostat ii da temperatura de deschidere dar nu ii da temperatura maxima de functionare. Sa va spun si despre ce e vorba poate imi recomandati ceva mai bun (stabil, rezistent etc.) dar totusi sa nu se ajunga la preturi exagerate. E vorba de o constructie noua P+M iar la parter va fi pus un semineu zidit. Prin constructie semineul emana o temperatura f. mare pe toate directiile asa ca vreau sa colectez caldura si sa o transfer prin pod ( sa nu arate urat ) in dormitoarele de la mansarda ca sa fie o temperatura cat mai uniforma in toata casa. Va multumesc anticipat Link spre comentariu
sever_adrian Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 nimeni ??? nici o parere?? nici o recomandare??? nimic??? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 La termostatele acelea depinde de natura materialului izolator (cel negru) si de calitatea nituirii contactelor. Presupun, in lipsa unei foi de catalog, ca temperatura maxima este situata undeva intre 175 - 200 grade tinand cont ca nu am vazut termostate cu corp negru la peste 150 grade. Problema este ca, cu cat creste temperatura termostatului, cu atat se slabesc niturile de la contacte. Link spre comentariu
mikella Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 La mine a pocnit un termostat care functiona maxim la 70 de grade. Exact cum s-a scris mai sus au slabit niturile. Link spre comentariu
sever_adrian Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 mda, cam ar fi problema sa clacheze cand mi-e lumea mai draga.multumesc de informatie, o sa mai caut si ceva cataloage Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum