The Stressmaker Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Sa scriu si eu ceva. Incerc sa fac o adunare. Planeta X are temperatura peste 91K sau -183 grade celsius, unde ambele substante sunt in stare gazoasa, deci poate fi considerata o atmosfera. Planeta respectiva se invarte in jurul unui soare deci este bombardata constant cu particule si radiatii. Astea sunt conditiile initiale, ignorand gradientii de temperatura care variaza cu inaltimea. Contrar celor expuse mai sus, moleculele de hidrogen H2 si oxigen O2 sunt foarte stabile si nu se combina intre ele. Temperatura de echilibru a spatiului cosmic este de aproape 3K (nu e 0K, asta din analiza temperaturii radiatiei de fond) deci orice este in spatiul interplanetar va avea aproximativ aceeasi temperatura (excluzand zonele incalzite de soare). Astea sunt conditiile initiale. Momentul zero va fi declansat de radiatia uv care descompune o molecula de oxigen si o particula energetica sau o temperatura locala mare care descompune o molecula de hidrogen. Scanteile sau arcurile electrice se exclud neluand in calcul alte substante care se pot electriza. In acest moment incepe reactia de combinare a celor doua substante cu degajare de caldura. Daca cantitatea de caldura este suficienta atunci si restul moleculelor se vor combina rezultand apa si o cantitate foarte mica de alti compusi ai acestor 2 substante. Considerand raportul 50-50 atunci la sfarsitul reactiei de ardere sau oxidare cu viteza maxima de 4440 metri pe secunda, va mai exista o atmosfera de oxigen. Apa, in functie de temperatura, va ramane in una din cele 3 stari. Asa sta treaba in viziunea mea folosind Big-Bang-ul ca teorie plauzibila in formarea hidrogenului. Pana acum m-am referit doar la apa, H2O sau monoxid de dihidrogen, in functie de preferintele fiecaruia.Discutia referitoare la provenienta apei de ploaie de pe pamant si care invarte turbinele pelton ale unor pasionati de energii alternative (asa ca sa fiu ontopic), in opinia mea are cateva surse. Prima este soarele care imprastie de la atomii de hidrogen pana la cei de carbon (parca imprastia pana la fier din ce stiam eu). A doua sursa sunt cometele care sunt formate din gheata care la apropierea de soare se topesc (faimoasa coada) si a treia sursa sunt norii de gheata din spatiul interstelar aparuti similar. Restul o face gravitatia pamantului. Cu cat mai multa miscare intre cele 3 stari ale apei, cu atat mai multa energie alternativa petrolului si carbunelui se obtine.Subscriu si eu cu mutarea acestei discutii la bodega. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 ma gandeam ca sunt singur cu ideea de go to bodega Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2010 să zicem c-am mai priceput câte ceva...apropo, titlul e o parodie după titlul unei nuvele de umor sf pe nume (tobe, turle şi ţambale) "poveste cu multă apă de ploaie".unora mai bătrâiori de p'aici s-ar putea să le fi sunat deja un clopoţel când au citit titlul topicului!!! Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 să zicem c-am mai priceput câte ceva...apropo, titlul e o parodie după titlul unei nuvele de umor sf pe nume (tobe, turle şi ţambale) "poveste cu multă apă de ploaie".unora mai bătrâiori de p'aici s-ar putea să le fi sunat deja un clopoţel când au citit titlul topicului!!! pai atunci de ce nu trimitzi subiectul la sectiunea parodie SF , ca si asa nare nici o legatura cu energia alternativa, poate cu energia SF va avea . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum