luciann Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Ceea ce vreau eu sa fac, este sa conecez niste clape prin portul Gameport.Cand mi-a venit ideea vroiam sa conectez prin portul tastaturii, dar apoi mi-am dat seama ca tastatura nu percepe mai mult de 4-5 taste in acelasi timp.Intrebarile sunt cam asa- Se intampla acelasi lucru si prin Gameport?- Cate butoane as putea conecta prin gameport?- Necesita drivere?Deci eu vreau efectiv sa "inlocuiesc" tastatura cu clapele si aici nu ma refer la MIDI sau altceva, ci efectiv fiecare clapa ca un buton separat.Sunt programe in care poti "canta" din tastatura, eu as vrea sa incerc sa pun un set de clape.Sper ca am fost destul de explicit, as vrea sa ma ajutati cu niste ideei, sfaturi si raspunsuri la intrebari.Multumesc. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Vezi aici (eng) http://en.wikipedia.org/wiki/Game_port informatii despre acest port . Sunt 4 butoane si 4 potentiometre. Efectiv, 8 butoane daca programul poate sa considere si cele 4 canale analogice ca on / off. Gameport-ul este pentru 2 joystik-uri analogice a cate 2 butoane si 2 potentiometre fiecare. In mod normal xp-ul de exemplu are drivere pentru joystik-uri. Exista si programe care folosesc propriile drivere pentru accesul direct al portului. Link spre comentariu
luciann Postat Septembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Problema este ca as fi avut nevoie sa suporte ma multe butoane in acelasi timp, chiar si 10-12 comenzi.Este posibil asa ceva? Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 18, 2010 Partajează Postat Septembrie 18, 2010 Problema este ca as fi avut nevoie sa suporte ma multe butoane in acelasi timp, chiar si 10-12 comenzi.Este posibil asa ceva?Chiar dca faci un smecherez cu un multiplexor nu poti creste prea mult numarul de canale utile. Ia-ti o clapa MIDI si ai terminat cu creatzia, treci direct la cantat .Avantaje : softuri gramada. Pentru MIDI.Ramane probelma controlului de sincronizare al multiplexorului dpentru ca gameportul etse unidirectional. Doar intrare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum