vlad_2770 Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 Am gasit pe net doua documente despre comunicatia I2C. Din nefericire se bat cap in cap. Conditia de start la unul imi spune ca pe palierul pozitiv al semnalului de clock trebuie sa existe o tranzitie din 1 in o logic al semnalului de pe date. In cea de a doua documentatie imi spune ca pe palierul de 0 logic al semnalului de clock trebuie sa fac tranzitia semnalului de date din 1 in 0 logic.Mai am o intrebare, pentru rezistentele de pull up ce valori sa folosesc. Eu am pus de 4,7 K , va merge?Daca imi poate spune si mie unde gasesc documentatia originala de la Philips pentru I2C?multumesc Link spre comentariu
sifor Postat Septembrie 17, 2005 Partajează Postat Septembrie 17, 2005 E foarte simplu ! Pe site-ul Philips !Vrei sa-ti caute cineva ? Roaga-l pe Domnul Google !Don Mario Link spre comentariu
Cristiano Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 Ambele documente gasite de tine sunt corecte. Conditia de start difera de modul de transmitere al unui bit. Rezistentele de 4k7 sunt ok. Pentru a avea toate detaliile, urmeaza sfatul lui sifor si citeste documentatia de la Philips. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 18, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2005 Cristiano, nu am inteles mesajul tau. Daca ambele sunt bune eu pe care sa-l folosesc? (oricum am incercat si asa si asa si nimik nu merge, receptionez ACK 1 de fiecare data).pun aici o bucatica de cod(am pus la delay valori numerice ca sa fie mai usor de citit)//conditia de start void i2c_start(void) { SDA=1; SCL=1; DelayUs(20); SDA=0; DelayUs(20); return; } unsigned char i2c_ReadAcknowledge(void) { unsigned char ack; SCL=0; TRISB = 0b10000001; (configurez pinul 7 al portului B in intrare sa pot citi ACK-ul de la TDA8245)DelayUs(40); SCL=1; DelayUs(40); ack = SDA; TRISB = 0b00000001; (reconfigurez in iesire pinul dupa ce am citi ACK-ul)return ack; } Link spre comentariu
Cristiano Postat Septembrie 18, 2005 Partajează Postat Septembrie 18, 2005 E explicat mai clar aici, la paginile 8-9. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 19, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2005 Cristiano, la paginile 8-9 unde? ca nu vad nici un link.multumesc Link spre comentariu
Cristiano Postat Septembrie 19, 2005 Partajează Postat Septembrie 19, 2005 Cristiano, la paginile 8-9 unde? ca nu vad nici un link.multumescTi-am dat link-ul, apasa pe textul "aici" din mesajul precedent. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 19, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2005 Iti dai seama ce super atent sunt? ca niic macar nu am vazut ca textul aici era link. Multumesc foarte mult, cu ce mi-a dat sigur o scot la capat. Ar mai fi o nelamurire dar e mai mult de electronica. Acest circuit este alimentat la 9V parca si eu rezistentele de pull up le pun la +5 V ca eu picul il am alimentat la 5V. Acum nu stiu daca este asta un impediment. Nu m-am uitat acum in pdf sa vad ce reprezinta 0 logic si 1 logic la TDA8245.Oricum daca nu imi iese am sa ma uit si la problema asta. Link spre comentariu
Cristiano Postat Septembrie 19, 2005 Partajează Postat Septembrie 19, 2005 Oricum daca nu imi iese am sa ma uit si la problema asta.Nu e abordarea potrivita. Verificarile trebuie facute inainte sa pui jucaria sub tensiune. Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 21, 2005 Partajează Postat Septembrie 21, 2005 Hmmm ... atentie, s-ar putea sa ai nevoie de conversie de nivele logice. Foarte probabil ca asta sa fie motivul pentru care nu-ti merge. E drept ca e prima data cand aud de I2C la 9V ... Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 21, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2005 m-am uitat in pdf si am vazut ca tensiunea de alimentare este minim 10,8 V si tipic este 12 V dar nivelul de HIGH pentgru comanda I2C este de 3 V , deci am scapat de conversie. Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 21, 2005 Partajează Postat Septembrie 21, 2005 ...not really Tot trebuie conversie 5V - 3V. Uite un link spre o discutie despre cum se face treaba asta in practica pentru un alt circuit (cel mai probabil merge si in cazul tau): http://www.pjrc.com/tech/mp3/sta013.html (cauta dupa Power Supply Issues, 5 Volt to 3 Volt Interface) Verifica totusi daca merge, solutia nu este universala. Pe de alta parte ... daca i-ai dat deja 5V pe intrarile de I2C, s-ar putea sa ai surprize de cu totul alta natura :( Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 21, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2005 m-am exprimat gresit, nivelul de HIGH incepe de la 3 V si merge pina la Vcc in cazul meu 12 V. Deci nu imi trebuie adaptare. Link spre comentariu
MihaiStoica Postat Septembrie 22, 2005 Partajează Postat Septembrie 22, 2005 Pe site-ul Philips gasesti AN-10216-01 I2C manual. Este coool! Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2005 multumesc foarte mult de sprijin dar mi l-a trimis CRISTIANO. Astazi citesc si ma apuc din nou de treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum