Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PFC 3 - 5 kw

George(sb)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

10

• moro

6

• danb1974

3

• baga

2

Top autori în acest subiect

Acest PFC este facut in scop comercial,deci pot da consultanta contracost.Unii cu incasarile si alti cu munca?

Am simtit de la inceput ca te roade invidia, si nu doar pe tine, sunt mai multi "experti batrani" care stau in fata monitorului si isi freaca palmele bucurandu-se de nereusita altora. Nu trebuie sa te agiti nu vreau sa vand aceste montaje, am nevoie de 2-3 bucati pentru mine, ma ajuta doar cine doreste, nu esti obligat sa o faci, aici e un forum de pasionati de electronica amplificatoarele pe care doresc sa le modific nici macar nu le am inca. Cand am spus 10kw am aruncat o cifra aleatorie; intra te rog pe forum la poweraudio si intreaba cati useri au primit consultanta gratuit de la mine, de pe ambele forumuri sunt in lista mea de mess 167 cu toate ca unii au folosit acele sisteme si au facut bani, crede-ma ca mi-am mancat mult timp cu ei, dar sunt multumit ca a invatat cineva ceva de la mine. Daca nu stapanesc sursele in comutatie nu inseamna ca sunt un prost, eu m-am axat pe sisteme audio, in special pe incinte. Sunt un om cinstit si nu mint pe nimeni, erai mai multumit daca spuneam ca vreau sa il folosesc la invertorul de sudure pe care il tin in beciul lui tatae si se tot strica?
Link spre comentariu

Acest PFC este facut in scop comercial,deci pot da consultanta contracost.Unii cu incasarile si alti cu munca?

Uiti un lucru si anume ca aici esti pe un forum public, nu platesti nimic ca sa vezi subiecte sau ca raspunzi. Daca cineva ar dori sa tina secret un lucru fie el comercial sau nu, nu l-ar posta. omul cere o parere iar daca cineva ii raspunde bine, daca nu tot bine eSi eu am proiectele mele pe care nu le fac publice daca stiu ca imi poate fi furata munca, dar nu ma pun sa dau din coate'n stanga si'n dreaptaNu iti impune nimeni sa ii raspunzi iar discutii de genul se vorbesc in privatSi dupa parerea mea George a deschis un subiect interesant pe forumul asta. Eu de ani de zile n-am vazut pe cineva care sa deschida un subiect nou legat de constructia unui PFC, cred ca multi dintre cei care dau cu ochiu pe aici ar avea ce sa invete sau de ce nu sa se inspire chiar
Link spre comentariu

Invidie,neinvidie fapt e ca faci bani cu ele si nu ai raspuns la intrebarea cat e partea celui care i-ti face un sch functional...sau poate crezi ca RO(cel putin Clujul,ca avem un reprezentant de frunte) e un tinut de oameni care gandesc putin?Santem pasionati de electronica si ne ajutam,dar acesta nu cred ca e un ajutor,e un serviciu.Aici e vb de o sursa,ca o folosesti la amp sau alimentezi un circular trifazic la 380...nu ma intereseaza.Numai cum o folosesti,in scopuri domestice sau lucrative.Si nu ma roade invidia,cred ca se numeste orgoliu ce ai simtit. .Daca vrei sa continuam,muta topicul la bodega,ca tot esti in staff.@moroAm prezentat conditiile mele pe privat ,prima data.Dar daca am vazut ca omul nu spune nici da nici ba,parerea mea a fost ca incearca sa profite de ajutorul primit.

Link spre comentariu

probabil ar trebui ajustat montajul sa duca la o tensiune de 322vcc

pfc-ul este o sursa ridicatoare de tensiune care incearca pe cit posibil sa tina consumul de curent in faza cu tensiunea de intrare, rezultind in schimb o usoara variatie (citiva V) a tensiunii de iesire.Partea cu "ridicatoare de tensiune" - topologia fiind de tip boost - nu e negociabila. Tensiunea la iesirea unui pfc este de obicei in zona 382 .. 411Vcc.Mult succes la aruncat in aer mosfeti, incearca numai sa nu stai in fata lor, fragmentele din capsula pot pleca destul de violent din loc.
Link spre comentariu

imi cer scuze ca revin cu off topic, dar nu am primit nici un raspuns de la tine; cat despre partea de buisness cu siguranta daca vei gasi clienti la sonorizari, suntem destul de aproape unul de celalalt, vei primi si partea ta. deocamdata ma gandesc sa cumpar un amplificator de la thomann tsa 2200 care costa 265E, daca merge treaba iau si ceva mai performant, deocamdata vreau sa fac o chinezarie ieftina sa nu ma chiar lase cu ochii in soare. Tot p data daca ai pretentia sa te platesc ma gandesc ca imi oferi o garantie ca informatiile pe care le-ai obtinut din cartile pe care le-ai cumparat sunt corecte, desi la valoarea ta nu cred ca mai ai nevoie de maruntisurile melerevenind la oile noastre @ danb1974 crezi ca tensiunea de 385vcc nu imi va distruge sursele pe care montez circuitul?

Link spre comentariu

Nu pricep ce vrei tu sa legi dupa pfc. Sau ce crezi tu ca face pfc-ul.Un pfc este de obicei parte dintr-o sursa in comutatie. Nu este o chestie independenta in care sa bagi "in priza" scule (mai ales ca scoate curent continuu). Normal ca etajul pwm de dupa pfc se proiecteaza in asa fel incit sa mearga la intrare cu tensiunea pe care o scoate etajul pfc.pfc-ul exista din cauza ca (1) am inteles ca exista niste reglementari si (2) unii chiar platesc puterea reactiva

Link spre comentariu

Si 3: la o tensiune mai mare pentru aceasi putere data scade amperajul si implicit diametrul conductoarelor in transformator rezultand pierderi mai mici in bobinaje (coper loss)Legat de alimentarea surselor de dupa pfc, ar trebui recalculate pt Vdc min si Vdc max pe care pfc-ul le debiteaza.Atentie mare in special la choperi pentru ca majoritatea surselor din statiile audio is halfbridge + atentie si la condensatoarele de pe intrarea sursei, acele condensatoare care formeaza un punct median, daca optezi sa pui pfc, va trebui dimensionate la un 350V-400V bucata

Link spre comentariu

danb1974: eu vreau sa folosesc acest montaj pentru a preveni distrugerea unei surse deja existente din cauza fluctuatiilor de tensiune, de exemplu daca leg respectivul amplificator la un generator, cand am gasit acest montaj am sesizat ca este montat dupa puntea redresoare si ca acesta debiteaza curent continuumoro: am luat in calcul varianta cu condensatorii, m-am gandit si la faptul ca puterea = u x i, am intrebat daca se poate aduce montajul sa lucreze la 322 Vcc pentru ca nu doresc sa ma complic cu filtrajul si nici cu modificarea choperului, vreau sa implementez o protectie la fluctuatii de tensiune si atat

Link spre comentariu

Din pacate nu se poate aduce la 322v.La un pfc de asta tensiunea de iesire trebuie sa fie mai mare putin decat tensiunea maxima de intrare redresata.Daca schimbi condensatorii din sursa , teoretic ar trebui sa reziste sursa, pentru ca sunt facute mai tot timpul cu tranzistori de 500 sau 600v.Daca condensatorii din sursa sunt de 200v (la halfbridge cu mediana) , pune de 250. Daca sunt de 350 sau 400v (de obicei la sursa fullbridge sau alt tip) pune de 450v.Dupa ce legi pfcul, condensatorii astia ar fi in paralel cu c12 de la pfc, care se poate micsora atunci.

Link spre comentariu

danb1974: eu vreau sa folosesc acest montaj pentru a preveni distrugerea unei surse deja existente din cauza fluctuatiilor de tensiune, de exemplu daca leg respectivul amplificator la un generator, cand am gasit acest montaj am sesizat ca este montat dupa puntea redresoare si ca acesta debiteaza curent continuu

Tu sigur nu cauti un ups cu dubla conversie? Sau un generator de calitate cu control electronic?pfc-ul nu poate compensa un generator care se ineaca la o variatie brusca de consum
Link spre comentariu

nu vreau sa compenseze nimic, am fost de curand la o sonorizare si tensiunea de alimentare scazuse la 175v, numai eu stiu ce probleme am avut, norocul meu a fost ca amplificatoarele eraupe transformatoare clasice, vreau sa trec pe sursa in comutatie pentru ca sunt mai usoare, si tot o data vreau sa preintampin astfel de probleme, daca e cazul vreau sa le pot monta si pe generatoare de curent

Link spre comentariu

vreau sa trec pe sursa in comutatie pentru ca sunt mai usoare, si tot o data vreau sa preintampin astfel de probleme, daca e cazul vreau sa le pot monta si pe generatoare de curent

Sursele in comutatie merg bine mersi si la 175v.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări