Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator audio, kit TDA 8560

Vizitator floryn07

Postări Recomandate

Vizitator floryn07

Buna ziua!As vrea sa va intreb despre posibile cauze pentru care nu imi mai functioneaza "amplificatorul audio".Este vorba de un kit TDA 8560, incorporat intr-o sursa ATX, pe care de altfel o foloseste si ca alimentare."Amplificatorul" a functionat vreun an si ceva. Nu s-a stricat in timp ce ascultam muzica ci dupa ce am mutat pc-ul si implicit si amplif.L-am desfacut sa vad daca e vreun fir dezlipit. L-am alimentat (alimentarea pare ok: colerul se invarte, se aude un mic zumzait in boxe, etc), dar redare muzica deloc. Am verificat iesirea din PC: e ok, cablul de semnal( cred ca asa se numeste -cel care pleaca din PC si intra in amplificator) e ok si asta si cam atat (atat ma pricep -nivelul meu de pricepere converge catre zero)Ma gandesc ca se poate sa fie ars kitul.Cum probez asta (am aparat de masura)?.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

• ari_panterra

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Prima data masoara tensiunea de alimentare ca sa fii sigur ca este alimentat ok, poti masura la pinul 3 sau 10 a integratului sau direct la borna de alimentare a kitului .Nu stiu cum e facut kitul ala dar integratul asta are pin de MUTE (pin 11), acest pin trebuie conectat la alimentare ca sa-l scoti din mute.Daca ai alimentare atunci pune degetul pe condensatorul de intrare, ar trebui sa auzi un brum puternic in boxe. Daca nu se aude sunt destul de mari sansele sa se fi dus integratul.Inainte de a schimba integratul poti incerca sa refaci lipiturile la toate piesele.Bafta.

Link spre comentariu

daca in boxe se aude un ''zumzait'' verifica tot ce tine de intrarea de semnal ,se pare ca ai ceva intrerupt.daca era sursa,integratul sau nu era scos din mute, nu mai era acel zgomot.succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări