yo8rqp Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Dupa lungi "lupte" am reusit sa aduc constructia aproape de finalizare.Cu toate ca am fost foarte limitat cu timpul(serviciul),sacrificand din orele pretioase de noapte,am pus la punct,cat de cat transceiverul.Dupa bucuria pe care mi-a facut-o YO3FEW,prin cablurile trimise,n-am mai stat si am trecut la cablare.Intradevar,am optat pt un spatiu mai mic in detrimentul unuia degajat care sa permita ecrane suplimentare.Carcasa este de la un receptor homemade de trafic,sincrodina.Am cautat,prin neutrodinari,evitarea unor cuplje parazite,etc,sa am un semnal curat in antena.Finalul este un montaj similar cu finalul de la A412,atacat insa cu mult mai putin,tocmai in ideea de a avea un semnal cat mai curat la iesire.Puterea masurata cu un watt-metru imprumutat de la YO8SCI,este undeva la 2w in 14 mhz.In 80m,urca pana la 4 w,la fel si in 40m.Am lasat rig-ul configurat doar pentru 80,40,20 si 17m,din motive subiective,neavand posibilitatea de a accesa antene bune pt benzile superioare(pt cele inferioare mai merg si sarmele,hi).Zilele trecute am facut QSO in aceasta configuratie cu 9K,ON,OH,PA.Toate in 20m unde am un inverted v cu coborare cu coaxial pe 50ohmi.Atasez aici un mic filmulet in care am incercat sa imortalizez un qso "tovarasesc".Totdeauna cand am fost auzit,am cerut controale vis-a-vis de modulatie.Pt un TBA120S,modulatia pare surprinzator de buna.Am avut QSO local si cu YO8BDT,nea Nelu,care ,spre surprinderea mea mi-a spus ca apar la el cu "vocea mea naturala",hi.Microfonul are incorporat in interior un mic amplificator,este recuperat de la un CB(am posibilitatea sa reglez nivelul de atac din el;de aceea am si renuntat la preamplif de mike din schema bulgarului).Dupa ce-mi definitivez PA-ul,am sa cuplez si instrumentul de pe panou pt a avea un control permanent asupra nivelului emisiunii.Pe display apare LSB pt ca nu am mai optat pt controlul modului de lucru din DDS,ci dintr-un comutator suplimentar care-mi comuta modul de lucru prin tensiune(aplicata osc de purtatoare).Deci,va rog sa vizualizati link-ul urmator: Multe 73s si spor la construit! 73s de YO8RQP! Link spre comentariu
yo9how Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Felicitari Daniel pentru toata munca depusa la acest transceiver .Mai ramane doar sa-i dai o fata comerciala si gata... Inca o data sincere felicitari, pentru tine si pentru toti cei care mai construiesc asa ceva in ziua de azi!73 de yo9how Link spre comentariu
yo8rqp Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Si intre timp a aparut si e QSL-ul! Link spre comentariu
yo8rqp Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 Va salut!Am reusit sa pun un capac si sa definitivez transceiverul.Vreau saptamana asta,in limita timpului sa pun si modul CW,e o idee proprie sper sa mearga.Va ramane in aceasta configuratie fara modificari majore.Apoi urmeaza provocarea:QRO-ul care va fi cu 2 GU50.Mai atasez un ultim filmulet cu proiectul in stare actuala si promit sa nu va mai "stresez" pe viitor.Cu deosebit respect,YO8RQP,Dani,Falticeni. P.S.Aceste postari(pt cine se intreaba)vor sa certifice lucrul cu homemade.Nu-i musai sa detii "material"sa te faci auzit si sa fii activ...Nici sa arunci cu bani grei in cumpararea de echipamente.Cu putina experienta si daruire,se poate! Link spre comentariu
yo9how Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Ba te rugam sa ne "stresezi" si pe viitori cu astfel de postari Daniel. . Ce antena folosesti in qso-urile postate pe youtube? Link spre comentariu
yo8rqp Postat Martie 8, 2011 Autor Partajează Postat Martie 8, 2011 E un inverted v pt banda de 14.Vreau sa instalez unul si pe 40m,dar trebuie sa am mai intai acceptul proprietarului sarpantei de la etajul superior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum