Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte boxe stereo

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut. Imi puteti spune cam ce dimensiuni ar trebui sa aibe incintele pentru doua difuzoare conectate la un amplificator stereo? Vreau sa fac doua incinte(un difuzor in una, celalalt in alta).Specificatii difuzor:Putere max: 120WImpedanta: 4 OhmSensibilitate: 90dBFrecventa: 40Hz - 6kHzMagnet : 20 OzMentionez ca amplificatorul scoate 2x35watt

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nimeni_altci

8

• ionescu liviu

3

• sandugeorge316

3

• Optiplex

3

Cu difuzorul din specificatiile date de tine, nu o sa ai decat bass si ceva medii, si alea ragusite probabil, iar inalte deloc. Ala e un difuzor de bass-medii, tu ai nevoie si de ceva inalte, ca sa nu ai un sunet infundat.

Link spre comentariu

daca o sa ai doar bas si medii o sa se auda infundat indiferent cat de bien faci incinta ... spre ex , la masina bagi bass max din casetofon si scoti inaltele , . poti sa ai mama boxelor ca tot se va auzi infundat . :sparge: in consecinta nu dati banii pe prostii luati-va tweeter copii :bataie

Link spre comentariu

Se va auzi ceva bass, dar nu coboara mult in frecventa difuzoarele acelea ca sunt proaste, si ceva medii. Iar mediile vor acoperi tot basul...Daca tot vrei sa le folosesti doar pe ele, fa-ti un subwoofer. Si iti trebuie 2 filtre pt a taia frecventele, sa ramana doar cele joase. Eventual amandoua in aceeasi incinta pt a cobora mai jos. Dar oricum sunt difuzoare slabe ca performante... Tot ce poti face util cu ele e sa iti faci "mana de lucru", sa experimentezi.. sa inveti sa faci incinte.Cel mai pretabil pt ele ar fi 2 boxe stereo pe 2 cai. Ca subwoofer nu vor face nimic spectaculos...Nu vreau sa te dezamagesc dar asta e realitatea. Dibeisi sunt printre cele mai proaste difuzoare pe care le poti cumpara.Stii ce sunt parametrii T/S? Sunt foarte importanti, esentiali chiar, care caracterizeaza performantele unui difuzor, si dupa care se calculeaza o incinta pt ele. Parametrii T/S ar trebui gasiti in cutia difuzorului sau macar pe net. La dibeisi nu vezi asa ceva. Tot ce poti face e sa ii masori tu, dar iti trebuie ceva scule. Asa ca incinta oricum o vei face cam "universala", cam "la ochi".

Link spre comentariu

Da, stiu ce sunt acei parametrii si am aparatura sa ii masor, dar trebuie sa ma documentez exact cum.Stiu ca sunt cele mai proaste pentru ca vreau sa experimentez pe ele, sunt incepator. In viitorul apropiat imi voi mai lua niste difuzoare dar sper sa gasesc ceva bun la in jur de 100 ron bucata.

Link spre comentariu

Uita-te in attach.Am facut pentru la servici o pereche de BR fara pretentii.Cutiile erau destinate pentru niste difuri Ciare (HV 203) pe care nu am mai ajuns sa le cumpar.Daca te intereseaza "proiectul " contacteaza-ma.Pretul total 100 lei.Calitate destul de decenta.

Link spre comentariu

Merge si de 4 ohmi pentru cutiile alea.Mai cumpara 2 tweetere de 4 ohmi si 2 filtre pentru 2 cai tot pentru 4 ohmi ,niste MDF de 22mm,ceva melana,sau minet pentru a umple cutiile,2tuburi BR cu diam de 68-70mm si lungimea de 120mm ,2 conectoare pentru fire si poti sa-i dai drumul.Oricum nu scapa pe ele mai mult 5-6W /canal.Specificatiile date de producator sunt departe de adevar.Eu personal ma asteptam la ceva mult mai prost fata de ce a iesit.Am mai spus ca le-am facut pentru la birou unde nu dau petreceri sau chelmeze.Pentru antrenament bugetul nu este atatde mare.

Link spre comentariu

Mai mult de 5-6 W/canal :nebunrau: ????.Amplificatorul pe care il fac eu e 2*35w(tda7375).Inteleg ca nu duc 120W cum scria pe site.Hai sa duca macar jumate, si un sfert e bine.Dar nu de 20 de ori mi putin.Apropo vreau sa mi iau un difuzor de bass si sa fac sistem 2.1 . Ce zici de SAL AHX 2530?

Link spre comentariu

@ nimeni_altci.Daca amplificatorul are 2x35 W nu inseamna ca trebuie folosit la maxim.Cand am spus 5-6w/canal m-am referit la puterea sinus.Nu stiu cat ai dat pe ele dar banuiesc ca nu mai mult de 20lei/bucata.Daca este asa nu ti-ai pus intrebarea de ce sunt asa de ieftine?Ce calitate vrei la pretul acesta?Si colegii care au postat mai sus ti-au spus ca parametrii nu sunt cei inscrisi pe cutie.Nu cunosc diful SAL AHX 2530,nu am lucrat cu el.Oricum Sal este o firma mai de doamneajuta decat Dibeisi.

Link spre comentariu

putin offtopic , http://www.valmari93.ro/c.php?action=de ... usa&id=137 a auzit cineva de difuzoarele astea ? , am auzit ca sunt destul de bune , si la ce pret au :da , DAR nu sunt chinezaraie ? daca ati auzit de ele / lucrat cu ele va rog sa va dati cu presupusul. Nu ma intereseaza cum arata , stiu ca nu sunt facute in SUA ( asa cum scrie pe ele) ma intereseaza daca le cunoaste careva si daca e ceva de capul lor :bataie :dans: Danke

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări