Vizitator Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Salut,Stie cineva daca e ceva mai special in adaptoarele alea hi-lo, decat un divizor de tensiune? E ceva in plus? A vazut cineva unul desfacut? Poate cineva sa schiteze o schema? Parca n-as da zeci de roni pt. 4 rezistente si o cutie...Multumesc! Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 mai exact ce anume vrei? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 In primul rand rog un moderator sa mute topicul la "Auto Sound", din greseala mea am nimerit aici, scuze...Treaba e cam asa: Am o masina la care vreau sa ramana casetofonul original din motive de respect pt. traditia marcii, blabla...Undeva dosit, am sa montez o statie auto(achizitionata deja), care va fi legata la difuzoarele masinii(schimbate si alea, cu inelele adaptoare de fabrica, cu tot tacamul...)Vreau sa leg la intrarea rca a statiei, iesirea actuala a casetofonului + un ipod, care va sta ascuns in cotiera...Eu am toate cunostintele necesare sa-i fac o iesire de linie si sa anulez amplificatorul intern al casetofonului, dar ma gandeam la acest adaptor hi-lo din motive de simplitatea interventiei... desi am dubii ca se va auzi mai bine decat daca iau semnal direct din intrarea amplificatorului din casetofon.Din motivul asta, eram curios ce-i in adaptorul ala... daca e mai mult de un banal divizor de tensiune, sau mai bine as da 50 euro pe unu bun... sau as face iesire de linie la cass...statia are reglaj al nivelului de intrare intre 0,1 si 2v, dar nu ma ajuta, ca n-are decat una... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 din cite inteleg eu acum,aveti o statie si la care vreti sa atasati radio -casetofonul!Daca este asa ,uitati-va daca nu are radio-casetofonul mufe rca pe spate. La casetofon cite iesiri pentru difuzoare a avut 2 sau 4? mai dati ceva detali si de radio-casetofon.Masa pentru difuzoare este este impreuna sau separata? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Este similar cu asta: http://www.blackforestllc.com/becker/b1492/index.html nu stiu modelul f. exact, ca nu il am dat jos de pe masina... al meu n-are selector de cd(magazie), implicit iesire de orice fel pt. magazie(fibra optica, etc). nu are nici un fel de iesire audio... oricum, m-am hotarat sa-i fac iesire de linie si sa-i anulez amplificatorul intern, asta pt. ca nu vreau ca tot zarzavatul ala de distorsiuni, din ce TDAxxx penal o avea inauntru, sa-mi ajunga in statie. asa ca renunt la adaptoare hi-lo... statia este asta: http://www.motor-talk.de/marktplatz/alp ... 05218.html acum, o alta intrebare: daca insumez semnal radio-casetofon, cu semnal "ipod" si le bag in statie, credeti ca ar fi cazul sa-i fac un mic montaj mixer? imi puteti recomanda o mica schema, care sa-si faca treaba? Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Vad ca nimeni nu e entuziast in a-mi da un raspuns, asa ca intre timp am gasit eu solutia... si o sa-mi raspund singur, in ideea in care aceasta schema mai poate folosi si altcuiva... Era vorba de o schema de mixer simplu, care sa adune semnalele dintr-un ipod si din iesirea de linie a casetofonului auto, suma a semnalelor pe care s-o directioneze in intrarea "statiei", unica intrare, stereo, rca, cu sensibilitatea reglabila in limitele 0,1v-2,0v, mixer care poate avea aceasta schema: http://www.phoenixcomputerlabs.com/All- ... inemix.gif Multumesc! Link spre comentariu
pustiu22 Postat Aprilie 2, 2011 Partajează Postat Aprilie 2, 2011 Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o schema electrica pt un adaptor stereo hi-lo!dfb.jpg[/attachment] Link spre comentariu
caesar07000 Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 am desfacut eu unul. din pacate nu am acordat prea mare atentie valorilor exacte ale componentelor. contine un trafo banuiesc cu raport 1:1, primarul inseriat cu ceva de genul 2,2kilo si un 100nano in paralel cu el, iar pe secundar un 1kilo si un trimer de 5kilo, pe cursor fiind iar un ceva de genul 2,2kilo. intrarea si iesirea fiind separate astfel galvanic. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 e un banal divizor rezistiv de cele mai multe ori , dar se poate realiza si unul mai complex cu amplificatoare operationale.. recomand prima varianta datorita simplitatii... Link spre comentariu
tommymd Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Nu vreau sa mai deschid alt subiect.In legatura cu aceste adaptoare hi-low. Vreau sa conectez un casetofon la intrarea de auxiliar a unui cd-player. Casetofonul nu are decat iesirile pentru boxe si cineva mi-a sugerat un adaptor hi-end.Eu as vrea sa fac altceva. Se poate sa preiau semnalul pentru auxiliar de la intrarile din finalul casetofonului. Vreau sa lipesc firele direct pe pinii finalului. Se poate sau influenteaza calitatea semnalului? Cum ar fi mai bine sa procedez?Multumesc! Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Nu vreau sa mai deschid alt subiect.In legatura cu aceste adaptoare hi-low. Vreau sa conectez un casetofon la intrarea de auxiliar a unui cd-player. Casetofonul nu are decat iesirile pentru boxe si cineva mi-a sugerat un adaptor hi-end.Eu as vrea sa fac altceva. Se poate sa preiau semnalul pentru auxiliar de la intrarile din finalul casetofonului. Vreau sa lipesc firele direct pe pinii finalului. Se poate sau influenteaza calitatea semnalului? Cum ar fi mai bine sa procedez?Multumesc! daca tot umbli in carcasa atunci ia semnalele L si R de la intrarile integratului de iesire si fa un etaj buffer eventual unul care sa amplifice sau sa atenueze in functie de nevoile tale de nivel al semnalului.. Link spre comentariu
soundmaker Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Sa inteleg ca te intereseaza acest device : Link spre comentariu
pustiu22 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Ma intereseaza schema acelui device! Dar pana la urma cred ca il voi cumpara ca nu este chiar asa de scump. Link spre comentariu
soundmaker Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 PAi ala din poza il am eu la vanzare, poate ne intelegem la pret. L-as desface dar vreau sa-l dau sigilat, ca e nou nefolosit nici de proba. L-am cumparat acum vreo 2 ani de la booster.ro si de atunci zace prin casa. Link spre comentariu
Vizitator groundzero Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Asa arata acel adaptor SAL inauntru Schema este facuta de mine dupa acel PCB, semnalati eventuale greseli Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum