mecaboy Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Buna ziua.Ce transmite o radiobaliza radioamatoriceasca?Din filmuletele de pe youtube s-ar parea ca transmiteau in cod morse,eu credeam ca o radiobaliza de genul transmite doar un simplu "mesaj" beep beep.Daca aveti mai multe informatii,v-as ruga sa le expuneti aici.Va multumesc Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Transmit orice. De pilda, pe 7040 kHz este una care transmite litera D. Prin zona 3700...3800 (nu mai stiu frecventa exacta) e una sovietica. Aia transmite beep. Te ajuta sa vezi cat de precisa e scala receptorului, si cam cum merge propagarea. Asta daca mai sti si de unde emit balizele respective. Link spre comentariu
mecaboy Postat Septembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Am inteles,multumesc frumos.In toamna vreau sa sustin si eu examenul pentru obtinrea licentei de radioamator si am degand sa incep cu niste montaje simple,cum ar fi http://lpistor.chez-alice.fr/rx3bds.htm si o mica baliza mai apoi. Multa sanatate Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 De curiozitate, baliza la ce-ti trebuie? Sunt o gramada prin benzi, chiar cred ca ar fi util un topic despre balize. Link spre comentariu
mecaboy Postat Septembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Deoarece vreau sa incep sa construiesc in acest "domneiu" si intre a face un transceiver si o baliza...e diferenta mare,stiti mai bine ca mine.Si un alt motiv ar fi faptul ca pelanga casa mea trec toti cei ce urca pe munte si am avut placerea sa vad foarte multi radioamatori care urca pe semenic.Vreau sa incep cu pasi mici,nu sa ma arunc cu capul in fata "sa fug fara sa stiu sa merg".Cum am spus,mai intai ma voi apuca de acel radioreceptor,urmand ca mai apoi sa fac o baliza,ceva micut care sa transmita pe o distanta mica.Eu chiar mi-as dorii sa dezvoltam acest subiect Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Succes, atunci. Daca ai intrebari, fara mila. Link spre comentariu
mecaboy Postat Septembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Multumesc.Constructia receptorului nu se va finaliza curand,sper ca pana la sfarsitul anului sa-l termin sau mai repede.Timp putin,facultate etc.Va multumesc,voi revenii defiecare data cand voi avea vre-o intrebare. Link spre comentariu
Vizitator yo9gjx Postat Septembrie 12, 2010 Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Uite aici o schema de automatizare faina cu un simplu PIC16F84, ai si softul in win. poti programa din cateva clicuri sa transmita ce vrei http://web.tiscali.it/vcoletti/pic/keyer/beacon.html Link spre comentariu
mecaboy Postat Septembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2010 Super super,multumesc.Chiar ma gandeam la un sistem de automatizare care sa trimita un anumit mesaj sau sunet gen beep.Multa sanatate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum