Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiobaliza radioamatoriceasca

mecaboy

Postări Recomandate

Buna ziua.Ce transmite o radiobaliza radioamatoriceasca?Din filmuletele de pe youtube s-ar parea ca transmiteau in cod morse,eu credeam ca o radiobaliza de genul transmite doar un simplu "mesaj" beep beep.Daca aveti mai multe informatii,v-as ruga sa le expuneti aici.Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

5

• yo9hrb

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Transmit orice. De pilda, pe 7040 kHz este una care transmite litera D. Prin zona 3700...3800 (nu mai stiu frecventa exacta) e una sovietica. Aia transmite beep. Te ajuta sa vezi cat de precisa e scala receptorului, si cam cum merge propagarea. Asta daca mai sti si de unde emit balizele respective.

Link spre comentariu

Deoarece vreau sa incep sa construiesc in acest "domneiu" si intre a face un transceiver si o baliza...e diferenta mare,stiti mai bine ca mine.Si un alt motiv ar fi faptul ca pelanga casa mea trec toti cei ce urca pe munte si am avut placerea sa vad foarte multi radioamatori care urca pe semenic.Vreau sa incep cu pasi mici,nu sa ma arunc cu capul in fata "sa fug fara sa stiu sa merg".Cum am spus,mai intai ma voi apuca de acel radioreceptor,urmand ca mai apoi sa fac o baliza,ceva micut care sa transmita pe o distanta mica.Eu chiar mi-as dorii sa dezvoltam acest subiect

Link spre comentariu

Multumesc.Constructia receptorului nu se va finaliza curand,sper ca pana la sfarsitul anului sa-l termin sau mai repede.Timp putin,facultate etc.Va multumesc,voi revenii defiecare data cand voi avea vre-o intrebare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări