Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare a unui profan...

Vizitator acd

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Optiplex

11

• wally_gatter

8

• remus68

6

• ionescu liviu

4

Ideea (care este principala :limb: ) este ca imi doresc sa realizez un sistem de sunet (cred ca 2.1) care sa-l pot conecta la dispozitivele cu care ascult muzica in casa (cel mai frecvent PC-ul, dar sa poata fi conectat si la un cd-player, radio etc.). Acest sistem (self-made) imi doresc sa fie suficient de puternic (pentru piticii de pe creier) ca sa-mi satisfaca nebuniile de moment. Totusi, fara a sparge geamurile vecinilor.Chiar nu prea am experienta aproape deloc cu sisteme de sunet, asa ca indraznesc sa va intreb cam ce putere ar fi necesara pentru acest sistem ca, cateodata, sa fie in stare sa-mi faca sa vibreze termopanele. :da (200W? 300W? 600W?)Relativ la buget, e de preferat sa fie cat mai mic (piese, materiale, componente cat mai ieftine), dar FARA a afecta calitatea sunetulu, fara a-l transforma intr-o chinezarie. Bugetul de care dispun se incadreaza in niste limite destul de largi, in sensul ca as fi preferat sa realizez toata treaba cu 200-300RON, dar daca este necesar, suma poate creste pana la 5-600RON, cu conditia sa merite aceasta investitie suplimentara.As fi putut, banuiesc sa cumpar un sistem deja facut, numai ca: 1. dupa cum v-am spus nu prea am experienta in domeniu, nu stiu ce sa caut, unde si cam ce sa aleg si 2. banuiesc ca daca-l fac eu voi iesi cam pe la jumatate (sau vorbesc prostii?) din pretul de magazin.PS: am o audioteca destul de bogata cu muzica mea preferata pe care o am intregistrata in format flac (un format de codificare a sunetelor digitale care practic nu pierde nimic din calitatea sunetulu - spre deosebire de mp3). Asta referitor la calificarea "bun-spre-foarte-bun". Ca sa va faceti o idee, muzica mea (in format flac) este inregistrata cam pe la 500-900kbps, spre deosebire de mp3-uricare le gasim de obicei intre 128-320kbps. Si diferenta se cunoaste in jafurile mele de difuzoare de la PC care au suferit un "tiuning" - le-am schimbat cu unele (de masina) Blaupunkt, pastrand electronica din boxe."Bun-spre-foarte-bun" in acceptiunea mea inseamna sa pot face diferenta (clara) ascultand muzica la noul sistem intre melodii inregistrate la 800kbps si melodii inregistrate la 128kbps.

Link spre comentariu

Ideea (care este principala :limb: ) este ca imi doresc sa realizez un sistem de sunet (cred ca 2.1) care sa-l pot conecta la dispozitivele cu care ascult muzica in casa (cel mai frecvent PC-ul, dar sa poata fi conectat si la un cd-player, radio etc.). Acest sistem (self-made) imi doresc sa fie suficient de puternic (pentru piticii de pe creier) ca sa-mi satisfaca nebuniile de moment. Totusi, fara a sparge geamurile vecinilor.Chiar nu prea am experienta aproape deloc cu sisteme de sunet, asa ca indraznesc sa va intreb cam ce putere ar fi necesara pentru acest sistem ca, cateodata, sa fie in stare sa-mi faca sa vibreze termopanele. :da (200W? 300W? 600W?)Relativ la buget, e de preferat sa fie cat mai mic (piese, materiale, componente cat mai ieftine), dar FARA a afecta calitatea sunetulu, fara a-l transforma intr-o chinezarie. Bugetul de care dispun se incadreaza in niste limite destul de largi, in sensul ca as fi preferat sa realizez toata treaba cu 200-300RON, dar daca este necesar, suma poate creste pana la 5-600RON, cu conditia sa merite aceasta investitie suplimentara.As fi putut, banuiesc sa cumpar un sistem deja facut, numai ca: 1. dupa cum v-am spus nu prea am experienta in domeniu, nu stiu ce sa caut, unde si cam ce sa aleg si 2. banuiesc ca daca-l fac eu voi iesi cam pe la jumatate (sau vorbesc prostii?) din pretul de magazin.

ca putere recomand un sistem 2x100W pe sateliti si 1x250W pe subwoofer , astea doar ca sa fii sigur ca iti tremura termopanele.. in realitate treaba e alta , Wattii astia sunt cam grei , 200 de watti reali intr-un apartament innebunesc si cea mai calma persoana , asa ca la banii tai ar merge cam asa: 2x50W+1X100W.. toata treaba sta in boxe , daca sunt de o calitate buna vor suna la 50 watti totali (sub+sateliti) cat 10 boxe facute cu difuzoare dibeisi la 50 watti aplicati pe fiecare bucata , adica vreau sa spun ca decibelii sunt importanti, deci alege difuzoarele cu grija , sa nu te zgarcesti cand le cumperi , calitatea pe primuul plan.. recomand sa iti cumperi difuzoare de la Nexus ,vezi userii site-ului.. in rest, ce sa mai zic , succes , dar nu cred ca te vei incadra in banii aia..
Link spre comentariu

cam ce putere ar fi necesara pentru acest sistem ca, cateodata, sa fie in stare sa-mi faca sa vibreze termopanele. :da (200W? 300W? 600W?)as fi preferat sa realizez toata treaba cu 200-300RON

De banii astia iti cumperi un amplificator chinezesc nou. De restul (inca vreo 300ron), jumate ii vei da pe materiale pentru incinte si jumate pe niste difuzoare destul de slabute. Chiar daca iti construiesti tu amplificatorul (daca nu ai experienta, vei arde o punga de componente si vei pierde banii) gindeste-te ca un transformator de retea pina in 600VA, tocmai bun de alimentat un amplificator de 2 x 150W il vei putea cumpara cu vreo 300ron daca este nou...

alege difuzoarele cu grija , sa nu te zgarcesti cand le cumperi

Un difuzor cu un SPL bun, de vreo 12" incepe de pe la vreo 150ron... alea nu prea scumpe...
Link spre comentariu

cu 5-600 lei abia iti iei niste difuri pt niste incinte stereo ,dar de putere mica media nicicum sute ce cauti tucel mai bine cauti ceva pe piata sh pt ca nici nou nu ai ce sa iei si cu atat mai mult sa respecte si conditia "bun spre f bun"Sh totusi poti sa iei un amp stereo si o pereche de boxe,chiar si mai vintage ,tot stereo cu puteri mai omenesti pt casa(max 100-150w) cu care poti obtine cel mult un sunet decent,cum s-ar spune ..bun ,dar fara pretentii.Nici nu cred ca iti trebuie mai multOrice alta cale cu 'n.1' si carpeli din resturi va iesi doar cu pierderi de bani si timp,pt ca sa faci ceva bun de la 0 trebuie si experienta(iar cand ai experianta intelegi de ce trebuie si bani)

Link spre comentariu

Pai, atunci, avand in vedere ce-mi doresc, puteti sa-mi recomandati (preferabil in cele mai mici detalii posibile)o arhitectura (in primul rand putere; apoi pret; marca difuzoare; kit-uri amplificatoare si finale si alte alea) a acestui sistem?Eventual niste link-uri? Multumesc.

Link spre comentariu

[...] cel mai bine cauti ceva pe piata sh ca nici nou nu ai ce sa iei,cu atat mai mult cat sa respecte si conditiile "bun spre f bun" [...]

Imi cam tai orice elan cu recomandarea asta... Habar n-am unde sa caut, si ce (marca) sa caut, nu stiu la ce sa ma uit sa nu fie ceva stricat pe la difuzoare sau electronica...N-ati putea sa-mi spuneti atunci o un pret pentru un sistem 2.1 de 200W, self-made?
Link spre comentariu

]Un difuzor cu un SPL bun, de vreo 12" incepe de pe la vreo 150ron... alea nu prea scumpe...

eu am dat 100 de euro per bucata , mi-am luat 4 de toate , de 12" , au Spl-ul mare , suna fte bine in cutiutele fte bine proiectate.. dar sa zicem ca doua difuzoare bune cum spui tu ar fi sa zicem vreo 200 ron bucata ,s-au epuizat banii deja , ce sa mai zic de difuzoarele driver , adica inalte sau cum o sti baiatul.. cheltuiala mare si cu cutiile , materiale proiectare si realizare, pe cand le termina pe alea ii trece pofta de Watti la 900kbps... eu ascult la vreo 10 watti maxim muzica in camera si dupa 10 minute de galagie dau asa incet ca ii ia dracu si pe vecini.. toti cei care nu prea le au cu ale sunetului viseaza watti cu sutele , ba chiar cu miile , nestiind ce inseamna macar 100 de watti reali .. :freaza:
Link spre comentariu

[...] toti cei care nu prea le au cu ale sunetului viseaza watti cu sutele , ba chiar cu miile , nestiind ce inseamna macar 100 de watti reali .. :freaza:

Pai tocmai de aceea va si cer sfatul...Revin cu intrebarea mea initiala: nu puteti sa-mi recomandati un sistem 2.1 cum imi doresc? Spuneti-mi va rog un pret (evaluat) al acestui sistem, in primul rand, ca vad ca imi depaseste asteptarile, ca sa vad daca-mi permit sau nu. Daca "zboara" peste 300E toata sandramaua 2.1 de 200W, ma las pagubas si-mi bag in masina un sistem de sunet pana-n 400E, mai bine.
Link spre comentariu

Ce parere aveti de un sistem ca asta?

pt masina vrei toate astea?eu asa tind sa intelegsau care-i treaba cu 2.1adica de ce nu 2.0,iti trebuie doar un amp pe 2 ch

NU pentru masina, ci pentru in casa. Pentru masina (cu timpul) voi pune alt sistem.2.1 pentru ca vreau si subwoofer (destul de teapan).
Link spre comentariu

Daca "zboara" peste 300E toata sandramaua 2.1 de 200W, ma las pagubas si-mi bag in masina un sistem de sunet pana-n 400E, mai bine.

hotaraste-te: casa sau masina? sau gradina? iti faci 3 canale de amplificare , doua la vreo 75 bucata ptr sateliti , unul de vreo 150w ptr subwoofer.... dar cel mai bine ar fi sa ramai la doua boxe de camera cu difuzoare de 200w pe bass si 30W pe tweetere, si ar fi si mai bine sa faci boxele active , asa mai scapi de costuri si munca la carcasa amplificatorului.. dezavantajul e ca ai nevoie de 2 transformatoare... uite aici un proiect de boxa , daca vrei sa ii adaugi amplificatorul inauntrul ei , atunci o maresti ca sa ramai la volumul ei calculat asa ca in proiect , adica iei in considerare volumul ocupat de amplificator..
Link spre comentariu

Daca "zboara" peste 300E toata sandramaua 2.1 de 200W, ma las pagubas si-mi bag in masina un sistem de sunet pana-n 400E, mai bine.

:nas: Nu ai precizat niciunde, pina acum, ca vrei un sistem audio pentru montat in masina!Daca nu ai habar de electronica, mai bine iti cumperi ceva...
Link spre comentariu

un sistem ca ala este numai bun pt ascultat mp3 la 128k din placa integrata,sau pe scurt bani aruncati de poamana Pt ascultat muzica in casa la pc,in primul rand trebuie muzica,zici ca ai,apoi trebuie o placa de sunet buna,iar minim 100-200leiApoi arunci un ochi la sectiunea publicitate ,aici pe forum,pe altele(de ex hi-fi.ro),pe okazii.ro si cauti useri seriosi care vand marfa sh ,care au calificative bune,sau pe care o poti vedea.Nu sta nimeni sa-ti caute pt tine,sau daca este cineva care are timp,sa se ofereIti trebuie un amp de 60-100w stereo,de calitate si firma mai cunoscuta si boxe la fel.Sunt f multe,trebuie sa alegi.DAr in banii aia nu ai ce sa iei nou de la magain sau cum sa iti faci cu manutele tale.De asta sunt sigur si eu si altiiSi uita de 2.1,ca iti trebuie alt amplif separat plus filtrare si alte acareuri pt acel .1.E de ajuns 2 boxe si un amp pe 2 ch pt muzicaDaca nu stii nici ce-ti trebuie pt a realiza,nu ai nici cunostintele sa realizezi,asta trebuie din nou intelesCat despre faza cu un subwofer teapan,pai numai difu pt asa ceva costa cat tot bugetul tau,ca e de casa ca e de sonorizare.Amplificarea pt el tot cam pe-acolo.Sutele astea de wati de caliatte nu se gasesc pe garduri ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări