Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare a unui profan...

Vizitator acd

Postări Recomandate

Salut!Ma puteti ajuta cu un sfat? :jytuiyu Preferabil cat mai detaliat...Ma gandesc sa realizez un sistem de sunet 2.1 (sau 4.1 sau 4.2) home-made, DAR, suficient de bun (calitativ) si care sa aibe pana-n 500-1000W. Repet, ma intereseaza un sunet cat mai bun posibil, dar nici chiar dus la extrem. Ce sa mai ... un sunet calificat drep bun-spre-foarte-bun.Avand in vedere ca nu sunt electronist de meserie (dam am ceva habar de electrica si foarte putin despre electronica), v-as intreba:1. la cat m-ar ajunge cheltuiala (daca se poate totala: componente electronice, pal-ul pentru difuzoare etc) cu un astfel de sistem?2. merita efortul de a proiecta si realiza un astfel de sistem sau mai bine cumpar ceva (ce?) direct din magazin?Multumesc.PS: inca o intrebare (profana): pentru un astfel de sistem, electronica (amplificatorul) banuiesc ca are ceva parte electronica (la iesirile catre difuzoare) care sa filtreze sunetele in functie de calitatile acustice ale difuzoarelor (difuzor de inalte, medii, bass - woofer)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Optiplex

11

• wally_gatter

8

• remus68

6

• ionescu liviu

4

Ar trebui sa iti revizuiesti preferintele pt ca sunt prea exagerate si cam gresite. Iar pretul ar fi unul enorm. Iti trebuie pt casa sau sonorizari? La puterea aceea se situeaza un sistem audio de sonorizari destul de zdravan.De regula nu amplificatorul este cel care filtreaza sunetul pt fiecare difuzor in parte ci filtrele, care poti fi fie pasive, cel mai des intalnite, mai ales pt sisteme audio pt acasa, si se pun in incintele acustice, fie active, iar aici e mai complicat putin si e in special pt sonorizari de putere.Rezuma-te la 2.1 eventual.

Link spre comentariu

Ok, tocmai mi-am revizuit preferintele:O sa incep cu un sistem 2.1 pentru PC care sa aibe pana-n 100-200W. Daca voi fi multumit de rezultat, ma gandesc sa maifac un al doilea sistem - nu stiu exact ce configuratie dar ma bate gandul la un 4.2 (sau e exagerat, poate un 4.1 e mai potrivit?) pentru masina.Multumesc.PS: deci, pentru inceput, va cer sfatul pentru un sistem 2.1 pentru PC intre 100-150 si 200W.

Link spre comentariu

Materialul pentru boxe pentru 2 boxe de 100w fiecare te ajunge pe la un mil ( gata taiat si dat cu furnir din Praktiker ) Difurile ar fi cam : incepand de la 50 ron inaltele (bucata) diful de joase cam de la 100 Ron - 50w (bucata) si mediile cam 60 Ron (bucata) - 40w , o statie daca o faci te ajung piesele pe la 70ROn daca o cumperi 4-5mil, iar filtrele cam 80 ron perechea =>600 Ron fara statie si nu cred ca trebuie adaugat la pret, dar trebuie adaugat la boxe aracet suruburi vata etc . ... . totusi exista un mare DAR ... boxele nu se fac numai in functie de w, sunt mai multe aspecte de luat in considerare . Eu cand mi-am facut boxele aveam difuri adunate si primite de la prieteni deci am platit numa lemnul , masura la boxe am primit-o de la cei de pe forum , daca vrei sa incerci sa le faci singur iti recomand programul WinISD ... e un pic cam greu de folosit :nebunrau: dar da rezultate bune Cat despre masina :freaza: iti recomand MTX de 240w fata+spate cu 160 ron perechea deci 320 ron + pereche de nalte cu 50 ron + 700 Ron Sub de 500w + 300 Ron Statie + 100 Ron cablu , 1470 RON , majoritatea firmelor iti fac instalarea pe gratis , preturile de auto care le-am specificat sunt de la Ground Zero super firma si baietii sunt de treaba . Mai bine iti instalezi de la firma decat sa incerci si sa iti ia masina foc sau sa nu se auda bine . |Vei gasi multe difuri la preturi muuult mai mici decat ce am scris eu , sa nu le iei, majoritatea sunt chinezaraie si o sa regreti ca ai aruncat banii . :sparge:

Link spre comentariu

Ce legatura exista intre cantitatea/calitatea unui material de executie, implicit pretul si puterea boxelor?Ce cumperi cu 100 ron dat cu furnir?Deci, pt. cutii iti trebuie(exemplu): -pal hidrofugat(18mm) ~85 ron foaia cu dimens. 275x207cm/280x208cm -sau mdf(18mm) ~185 ron foaia cu dimens. 275x207cm/280x208cmdebitare(calitate) 15 ron foaia.dintr-o foaie iti ajunge de-o pereche de boxe standfloor cu dimensiunile aproximative 24x32x100cm...iti mai trebuie furnir, aprox 3-6 euro/mp, ca exemplu de finisaj.adeziv de furnir, 2 litri 30 ron, lac, etc.spaclu, chit pe baza de apa 10 ron, surubaraia, saibe limitatoare aprox 30 ron, smirghel, scularaia de gaurit, de lacuit, etc.materiale fonoabsorbante, panza pt. fetele de protectie, material pt. ramele de protectiedifuzoarele, filtrele sau elemente constitutive luate separat, cabluri, conexiuni, picioruse, etc...proiectul, indemanarea, vointa...la amplificatoare:3 kituri amplificator1 kit corector de ton1 kit filtru activ subwooferradiatoare1 kit sau 2 de punte redresoare, etc.un trafo cu toate tensiunilesurubaraie, distantiere, scule, cunostinte de electronica de baza, etc...............................bafta!

Link spre comentariu

Ce legatura exista intre cantitatea/calitatea unui material de executie, implicit pretul si puterea boxelor?Ce cumperi cu 100 ron dat cu furnir?Deci, pt. cutii iti trebuie(exemplu):-pal hidrofugat(18mm) ~85 ron foaia cu dimens. 275x207cm/280x208cm-sau mdf(18mm) ~185 ron foaia cu dimens. 275x207cm/280x208cmdebitare(calitate) 15 ron foaia.dintr-o foaie iti ajunge de-o pereche de boxe standfloor cu dimensiunile aproximative 24x32x100cm...

eu am cumparat mdf de 18 mm si se vindea la metru patrat nu la foaie , la asta ma refeream , iar debitarea intra in pret .
Link spre comentariu

eu am cumparat mdf de 18 mm si se vindea la metru patrat nu la foaie

Depinde de unde cumperi! Am iesit mai ieftin daca am cumparat la placa si nu la metru patrat (asa iesea aproape dublu pretul unei coli !)
Link spre comentariu

remus68 are dreptate :91 , a iesit mai ieftin , pai la orice fabrica de mobila , biensur pretul variaza intre firme dar nu cu mult . Sau poti gasi si la un magazin cu materiale de constructii .

Link spre comentariu

Ok, sunt din Tg. Mures.Cand v-am solicitat indicarea unor magazine mai ieftine, am uitat sa precizezca ma gandeam la cele on-line, care expediaza marfa cmparata la domiciliu.Dar e (mult) mai bine daca ati putea sa-mi recomandati unele din Tg.Mures (care nu sunt (doar) online).Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări