Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa liniara 0.7-24V 2A

Vizitator mihai_cpp

Postări Recomandate

Fiind vorba de un student, as fi mai pretentios cu detaliile. Sa nu se ajunga ca dupa absolvire sa intrebe pe tehnician daca cele trei fire ale tranzistorului trebuie lipite intr-un mod anume sau e indiferenta pozitia. Cazul e foarte real, al d'nei ing. Vasilescu proaspat repartizata in productie inainte de revolutie. Noroc ca dupa aceea s-a reprofilat pe afaceri si a recuperat anii pierduti cu electronica...In alta ordine de idei, nimeni nu-si mai bate capul cu o descriere a functionarii si a rolului componentelor? "Cred ca Q1 este referinta" este singura mentiune facuta in proiect. Toata lumea se multumeste sa ia o schema de undeva si sa vada ca "merge"? Ce invata un incepator din asta si cum va rezolva pe viitor problemele intalnite in proiectare si depanare? Oi fi eu atat de demodat ca-mi pun asemenea intrebari?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• Ticu

2

• lorik199

1

• lucione_cip

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mihai_cpp

Nu cred ca a afectat pe nimeni faptul ca nu am pus in schema traful cu fier...Apropo de functionare, pentru cine doreste sa stie:-C1 e condensatorul de filtrare;-Q2 si Q4 sunt in conexiune darlington, deoarece Q4 fiind de putere mare, necesita un curent semnficativ in baza, acest curent fiind asigurat de catre Q2, tot un tranzistor de putere insa mai mica;-Q3 este folosit pentru limitarea curentului, cu cat rezistenta dintre baza si emitorul acestuia este mai mare, cu atat un curent mai mic va provoca deschiderea tranzistorului. Astfel curentul din baza lui Q4 nu se va mai inchide la masa doar prin acesta ci si prin Q3. daca curentul din baza e limitat atunci si curentul de colector al lui Q4 va fi limitat;-Q1 este referinta de tensiune.-C2 este folosit pentru a filtra frecventele inalte ce ar putea aparea din cauza sarcinii.-R5 este folosita ca șunt.

Link spre comentariu

Da, foarte frumos si interesant proiectul. Am vrut sa fac si eu acest montaj, dar nu eram sigur ca functioneaza. Am facut o sursa reglabila cu LM2576T Adj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări