Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

12V din mufa seriall pe pinul 6???

Max

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• i0nutzb

2

• Max

1

• yo5oqa

1

• one

1

Top autori în acest subiect

Pe serial ai +/- 12V (practic, 11 V si ceva), dar numai citiva miliamperi poti scoate din el... Si trebuie un softulet mic (ceva care sa-ti comande portul) pentru a trece iesirile in +12V, pentru ca in mod normal sint la -12V.Pe linga asta, pinul 6 este intrare; doar 3,4,7 sint iesiri.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pe serialele noi nu stiu daca mai ai -12V, mai nou domeniul este cam 1=0V, 0=5V sau invers, nu mai stiu... pe acolo, pentru ca s-au simplificat circuitele, interfetele sunt mai putin sensibile si, nu ain ultimul rand, portul serial e cam depasit. Se mai interfateaza uneori si sircuite care nu au surse de +/-12V, si cel putin la receptie, portul serial accepta nivelurile astea.Seriala are limitare de curent la cativa mA, deci las-o balta cu alimentarea din serial. Trage direct din sursa daca vrei 12V si nu ai cum sa pui un alimentator extern.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări