dem3ntor Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 salut!de curand aspiratorul pe care il foloseam acasa a inceput sa scoata niste zgomote ciudate si sa se incinga ca dracu. l-am desfacut si am observat ca s-au cam uzat paletii si de aici problemele. Vreau sa ii schimb sensul de rotatie (sa sufle aer) si sa suflu cu el unitati de calculator. este un aspirator samsung cu regulator de turatie. cum ii schimb sensul?Multumesc! Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Schimbati intre ele conexiunile carbunilor. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Da, asa trebuie facut; se inverseaza firele care vin la carbuni. Link spre comentariu
mystery Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Nu va mai chinuiti degeaba, nu o sa functioneze corect, turbinele nu au randament in sens invers. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Nu va mai chinuiti degeaba, nu o sa functioneze corect, turbinele nu au randament in sens invers.Asta-i cam asa, noi am raspuns la "obect".Da' turbina nu se poate "inversa" Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 de ce nu conectezi ,furtunul ,pe partea opusa , aspiratorului , de obicei si sufla aer , nu doar aspira ...... Link spre comentariu
mystery Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 "obectul" era sa sufle aer, nu doar sa schimbe sensul la motor, si aspiratoarele noi, majoritatea, sunt fara priza de refulare pentru furtun. "Nu va mai chinuiti degeaba" era pentru dem3ntor nu pentru toti care au postat, in loc de "nu te mai", e un mod de adresare, poate am fost confuz si doar pentru asta imi cer scuze. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 salut dementor nu sensul de aspiratier /suflu , nu il poti schimba , daca vei schimba carbuniii pe periile colectoare vei schimba doar sensul de rotatzie al motorului dar nu si al aerului , cei care au afirmat ca daca se schimba sensul de rotatzie al motorului sar schimba si sensul de curgere al aerului nu stiu cu ce se manca un aspirator , mai bine zis complet pe dinafara , , oricum aspiratorul mai bine zis motorul de aspirator are neveoie de o racire foarte puternica , o parte din aerul aspirat asigura racirea , multe aspiratoare trag aerul chiar printre rotor si stator , astfel aspirand si o parte de particulele aspirate care practic sableaza bobinajul si il omoara , nu vreau sa ma laud dar am desfacut si bobinat astfel de motoare de aspirator chiar si cu reglaj al turatziei , si stiu exact cum functzioneaza . sensul curgerii aerului e imposibil de schimbat din cauza formei turbinei care are un singur sens de rotatzie dar pentru a sufla calculatoarele potzi sa elimini sacul de gunoi (astfel intrarea aerului se face cat mai usor ),iar la evacuarea aerului sa montezi un tub in care sa intre aerul evacuat si sa suflii cu el cer vrei , acest aer va avea temperatura mult mai mare ca la intrare ,drept ceea ce itzi ziceam ca e necesar racirea motorului ,care e supra solicitat .SI DACA E CINEVA IMPOTRIVA CELOR SPUSE DE MINE SA MA PENALIZEZE , asta doar daca e cazul spor la treaba Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 de ce nu conectezi ,furtunul ,pe partea opusa , aspiratorului , de obicei si sufla aer , nu doar aspira ...... CE INTRA TREBUIE SA SI IASA cred ca aici era premiza categoric nu sub aceeasi stare (la temperatura ma refer . Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Schimbati intre ele conexiunile carbunilor.ia incearca tu sa faci asta Dvs. ati incercat si n-a functionat schimbarea sensului de rotatie?La mine functioneaza. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Domnilor, calm si fara jigniri, va rog!Bineinteles ca merge, nu aveti la o bormasina, posibilitatea de a schimba sensul de rotatie al spiralului, sau ce?! La aspirator, avem acelasi motor asincron, daca se face cross-over intre conexiunile carbunilor si ale statoarelor, se va inversa sensul de rotatie.Ca nu e asta solutia pt. acel aspirator(pentru a sufla in loc de aspira) asta-i alta treaba... Link spre comentariu
sorinpavel Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Pai sa luam un ventilator ,de exmplu.Daca schimbam sensul de rotatie, ce face? In loc sa sufle,trage aer.La aspirator,acea turbina(care tot o elice este) numai ca este(dupa caz ,si 2in1) incastrata intrun corp de aluminiu pentru a asigura etanseitatea impreuna cu garnitura care vine pe acel corp (adica sa nu traga aer fals).Racirea motorului se face tot cu acelasi aer care se absoarbe.Asta e motor uscat.La aspiratoarele cu spalare, motorul mai are o elice mica in capatul celalalt care ajuta la evacuarea aerului in timpul mersului (motor umed). Si atunci care e problema daca se inverseaza sensul de rotatie? In loc sa aspire,sufla (mai ales daca scoti filtrele) Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 "La aspirator, avem acelasi motor asincron". Nu este chiar asa; acest tip de motor este cu excitatie serie, si cum bine spunea cineva, functioneaza si in c.c. dar ia curent mai mare (nu mai vorbim de impendanta). In rest..dupa cum am mai spus, de-acum voi raspunde numai la obiect. :nebun:Cei care nu cred in aceasta solutie (cu inversare de sens) nu spun ca nu se poate ci ca nu este acelasi randament. Au dreptate pt. ca profilul palei e facut sa aiba randamentul maxim la un anumit sens de rotatie.Inversarea se poate face si legand invers infasurarea statorului dar e mai practic si mai simplu cum s-a spus cu rotorul. Link spre comentariu
susanu_pisu Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Aoleu...ce de vorbe...motor cu excitatie serie...bun se poate schimba sensul....si am facut un samsung sa sufle bine aerul si merge la zugravit!spor la tr! Link spre comentariu
vfp_marius Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 solutzia sa schimbe sensul de curgere al aerului prin aspirator e : 1 sa schimbe sensul de rotatzie al motorului ceea ce e posibil cum sa mai spus prin inversarea firelor pe carbuni 2 se intoarce turbina cu celalta fatza in ax pentru a inversa sensul curgerii , daca multzi dintre voi nu atzi vazut macar o turbina de hota sau de aeroterma dacia nu avetzi de unde sa pricepetzi Link spre comentariu
Postări Recomandate