Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator stereo + versiunea 5.1 (cu ECC88)

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

Vizitator Kimnotyze

Cumpar:

6DJ8 (E88CC sau ECC88) - 5 bucati + 5 socluri

Va rog sa ma ajutati, platesc cat este nevoie! (in masura in care imi permit).

Vreau sa construiesc acest preamplificator in urmatoarele luni. In locul lampii 5Y3 am gasit aceasta sursa stabilizata, va rog sa-mi spuneti daca am conectat-o corect in locul lampii 5Y3:

Nu sunt prea sigur ca am ales foarte bine schema, mai ales configuratia de iesire (fara traf.). ESTE Hi-Fi ??? Oare se va comporta bine cu un amplif. AV400? Orice sfat este bine-venit !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

5

• Bogdi16

5

• Gandila

4

Am stat juma de ora sa incerc sa descifrez ce scrie pe ele.Am niste lampi noi noute care se fol in Tv (nush dak iti sunt bune) scrisu or cam mers de pe ele dar uite ce am:PCF 802Ef 183Ef 802Pcl 805PCL 82 sau ECL 82 nu is sigur.Ech 81Ef 184Astea mai aveau scris pe ele, mai am ink 10-12 bucati dar or mers scrisu de pe ele.Dak iti trebuie ceva spune-mi. Is facute de TESLA si TUNSGRAMLampile is noi nu au fost montate.

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Am niste lampi noi noute......PCL 82 sau ECL 82 nu is sigur...........................Lampile is noi nu au fost montate.

Daca este vorba de ECL82 ti-as fi recunoscator sa-mi vinzi vreo doua :)Pe ECL82 s-ar putea sa scrie si 6BM8, iar pe ECC88 poate sa scrie si 6DJ8Socluri nu ai ?
Link spre comentariu

ECL82, PCL82, tot una e cu mentiunea ca PCL82 isi alimenteaza filamentul la 12V spre deosebire de cealalata "surioara" care are nevoie de numai 6.3V. Imi cer scuze ca nu v-am raspuns la mesajul privat (lipsa de timp). Revin aici cu informatii.Am rectificator 5TZ3C rusesc, se poate utiliza in locul lui 5Z3. Il vand pe 15 ron, cu mentiunea ca este NOS.Stima,Alex

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Daca se poate folosi in schema la fel ca si 5Y3, fara alte modificari, il cumpar! Dar te rog sa-mi spui si mie care-i diferenta intre o lampa normala si una NOS ?

Si inca o intrebare: acest preamplificator este Hi-Fi ?

Multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

NOS inseamna New Old Stock sau ceva asemanator, termen ce desemneaza componente produse in anul 19xx si care au ramas prin depozite, nefolosite. Eu le am de la un rus care le aduce din "fostul bloc comunist".

5TZ3C, 5Z3C, 5Y3 desemneaza acelasi produs eventual fabricat de firme diferite. Se poate interschimba direct cu tubul 5Y3. Totusi, legat de schema ta, as avea o obiectie: 2 stabilizari ? Una cu lampa PCL82 si una cu tranzistori MOS-FET ? Cred ca ajunge doar cea cu lampa.

Nu stiu daca este hi-fi sau nu preamplificatorul... dar oricum, de calitate este. Vad ca are si stabilizare cu lampa ceea ce ar trebui sa reduca brumul specific celor 50Hz.

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Stabilizarea cu MOS-Fet a fost implementata de mine pentru a inlocui 5Y3. Aici este schema originala.

Am analizat si simularile in Spice si se pare ca acest preamp. este foarte liniar si are distorsiuni foarte mici.

Imi convine pretul pentru 5TZ3C si vreau sa o cumpar. Nu ai cumva si 2 bucati din ECC88 si 1 bucata din ECL82 ca sa cumpar setul complet?

Socluri imi poti vinde ?

Astept raspuns. Cat despre metoda de achizitionare - ori ne intalnim in Iasi pe 1 Octombrie, ori metoda ramburs, prin posta.

Respect!

Link spre comentariu

Ne intalnim in Iasi, este mult mai simplu si "cost-effective" privind serviciile postale. Am 6N1P echivalentul rusesc al ECC88, singura problema e ca acestea din urma nu sunt noi. Pretul, in consecinta este mic (5 RON per lampa). Din pacate ECL82 nu am. Am sa intreb pe la cunoscuti si poate vei avea noroc.Din pacate, la capitolul socluri nu stau prea bine nici eu.PS: Nu are nimic daca nu se facu cuplajul prin intermediul unui transformator; schema este de asa natura.

Link spre comentariu

Omule, eu iti dau toate lampile care le am in total 19 lampi mai mici mai mari. PCL 82 am una bucata dar cred ca mai sunt ink cateva numa ca scrisu e sters.Eu as prefera sa ti le dau pe toate si dupaia sa vezi poate ca is intre ele care ti le trebuie. Pretu te rog sa il spui tuh ca nu am habar cam cat ar costa si nici nu am ce face cu ele asa ca mai bine ti le dau tie.Sal Bogdan

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

Mai Bogdi16.... eu sunt din Bucuresti, iar tu din Oradea. Din acest motiv sunt nevoit sa iau de la tine doar ce ma intereseaza, urmand sa-mi trimiti lampa prin posta in sistem ramburs. Iti ofer 10 LEI noi pe lampa si platesc eu taxele postale + ambalajul ca sa ajunga lampa intacta la Bucuresti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări