Dj_Dog Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Va salut stimati colegi lampari!Apelez si eu la cunostintele dvs. pt a rezolva urmatoarea problema: vreau sa fac un amplificator format din monoblocuri Solid State iar inaintea fiecaruia vreau sa pun cate o lampa ( dubla trioda 6h8c).Care este cea mai buna solutie avand in vedere ca sursa de semnal imi ofera in jur de 300mV, amplificatorul are nevoie de 1,2V iar impedanta de intrare a acestuia este in jur a 47K?Va multumesc anticipat!!!! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Măreşti amplificarea şi scapi de lampă. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Eu cred ca Dj_dog nu vrea sa scape de lampa, dimpotriva.Am facut si eu acest experiment si am ajuns la concluzia ca nu merita pusa lampa inaintea unui amplif cu semiconductoare. Concluzia a fost ca acel "lampizator" pus pe semnal e doar o mare duma. Nu "incalzeste" sunetul si nu aduce nimic bun. Sunetul de lampa e dat de finalul cu lampi si de transformatorul de iesire, nicidecum de o lampa pusa pe semnal.Fa acest experiment si incearca sa fi obiectiv. Fereste-te de autosugestii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Va salut stimati colegi lampari! Apelez si eu la cunostintele dvs. pt a rezolva urmatoarea problema: vreau sa fac un amplificator format din monoblocuri Solid State iar inaintea fiecaruia vreau sa pun cate o lampa ( dubla trioda 6h8c). Care este cea mai buna solutie avand in vedere ca sursa de semnal imi ofera in jur de 300mV, amplificatorul are nevoie de 1,2V iar impedanta de intrare a acestuia este in jur a 47K? Va multumesc anticipat!!!! __Nu poate fi vorba de repetor catodic (daca vreti sa asigurati cistig asa cum spuneti).Daca vreiti sa faceti acest lucru trebuie sa folositi un tub de curent mare gen 6n6p(30mA) si sa il puneti sa lucreze la circa 12-14mA pe fiecare anod astfel incit sa nu depasiti puterea disipata in gol la fiecare anod,sarcina rezistiva din fiecare anod trebuie sa fie de ordinil K_ohmilor ceva gen 4k7-5k6 la 2W in fiecare anod ,practic veti avea o cadere de tensiune pe aceasta sarcina rezistiva 5k in jur de 60V asadar ca sa va pozitionati bine in clasaA la anod ar trebui circa 100V in gol cam un Ua=160V cu aproximatie(puterea disipata la fiecare anod fiind de cca 1,2w practc 2,4w pe anozi balon,-pentru un tub ca 6n6p fiind foarte lejer regimul) ,desigur pentru a prinde acest PSF in cazul tubului 6n6p veti avea nevoie in catod la fiecare trioda de circa 330R sau ceva mai mult poate 390R(nedecuplata) ,ar mai trebui spus ca este necesar cite un condensator de cuplaj intre acest etaj si ampliful cu semiconductori de circa 1uF/250v sau chiar 2uF/250v (pentru un transfer bun/nealterat la joase) ,Aaa..., cistigul pentru un etaj folosind tub 6n6p in aceasta config(valori precizate va fi de circa 4X pina la 4,5X adica ce ati solicitat si desigur nu vor exista probleme de adaptare... Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 multumesc d-le valderama pt raspunsul promptcand m-am referit la repetor catodic m-am gandit la urmatoarea configuratie (dispunand de 2 duble triode 6h8c - dar si alte lampi) sa folosesc 1/2 6h8c ca preamplificare iar cealalata jumatate ca repetor iar semnalul sa il iau din repetorce parere aveti?ma gandesc ca daca tot sunt 2 monoblocuri si folosesc cate o lampa pe fiecare e pacat sa folosesc doar o singura trioda din fiecare lampa@misa: d-le misa nu vreau sa obtin sunetul acela specific de lamapa pt ca realizez ca nu se poate obtine fara un etaj adecvat pe tuburi, dar ceva imbunatatiri cred ca pot fi obtinuteoricum vreau sa pun lampa si din motive estetice Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 multumesc d-le valderama pt raspunsul prompt cand m-am referit la repetor catodic m-am gandit la urmatoarea configuratie (dispunand de 2 duble triode 6h8c - dar si alte lampi) sa folosesc 1/2 6h8c ca preamplificare iar cealalata jumatate ca repetor iar semnalul sa il iau din repetor ce parere aveti? ma gandesc ca daca tot sunt 2 monoblocuri si folosesc cate o lampa pe fiecare e pacat sa folosesc doar o singura trioda din fiecare lampa @misa: d-le misa nu vreau sa obtin sunetul acela specific de lamapa pt ca realizez ca nu se poate obtine fara un etaj adecvat pe tuburi, dar ceva imbunatatiri cred ca pot fi obtinute oricum vreau sa pun lampa si din motive estetice Da se poate foarte bine ,numai ca in ciuda aspectului(frumos) pe care il are 6H8C ,eu nu pot sa sufar aceasta lampa (am motive intemeiate ,o evit cind pot)...,sau daca dispun de 20buc 6H8C poate aleg/selectionez doua... Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 multumesc d-le valderama pt raspunsul promptcand m-am referit la repetor catodic m-am gandit la urmatoarea configuratie (dispunand de 2 duble triode 6h8c - dar si alte lampi) sa folosesc 1/2 6h8c ca preamplificare iar cealalata jumatate ca repetor iar semnalul sa il iau din repetorce parere aveti?ma gandesc ca daca tot sunt 2 monoblocuri si folosesc cate o lampa pe fiecare e pacat sa folosesc doar o singura trioda din fiecare lampa@misa: d-le misa nu vreau sa obtin sunetul acela specific de lamapa pt ca realizez ca nu se poate obtine fara un etaj adecvat pe tuburi, dar ceva imbunatatiri cred ca pot fi obtinuteoricum vreau sa pun lampa si din motive estetice Da se poate foarte bine ,numai ca in ciuda aspectului(frumos) pe care il are 6H8C ,eu nu pot sa sufar aceasta lampa(si am motive intemeiate ,o evit cind pot)...,sau daca dispun de 20buc 6H8C poate aleg/selectionez doua...eu am optat pt aceasta lampa deoarece am 2 socluri octale de panou mai frumoase, noi noute, dar nu este imperativ sa folosesc aceasta lampa, folosesc ce imi recomandati dvs !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Eu as recomanda 6H6Pi sau 6H30Pi(dupa mine)..., desigur la configuratia de mai sus puteti cupla repetorul galvanic(grila celei de a doua triode direct in anod dar in acest caz ar trebui deschisa un pic mai mult prima trioda adica sa avem in anod la primul etaj circa 75-80V acest lucru se face usor micsorind ceva rezistenta din catod/330R-probabil 270R sa chiar 240R , astfel la iesirea din repetor in catod vom gasi cam 77-82V galvanic desigur si rezistenta din repetor este bine sa fie de ordinul K eu as folosi la repetor in catod /masa cca 4k7/3_5W(cu toate ca puterea pe aceasta rezistenta este de cca 1,4W) astfel prin repetor voi avea aprox. 16-17mA ,condensatorul de cuplaj cu etajul final tot 1-2uF/250-400V NE_polar si chiar dublat/paralel cu un 10nF/400V(preferabil 1-2uFsa fie la 400Vcc).Practic consumul pe anodic va fi de 27-29mA per/canal.Adica cam asa ceva: Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Septembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2010 multumesc dle valderama, va sunt recunoscator si dator! am sa ma apuc de constructia amplificarii si dupa finalizare o voi prezenta pe forum momentan mai am putin de lucru la sursa de alimentare, la ora actuala arata cam asa: Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 e aproape terminat proiectul pt care am apelat la ajutorul dvsvedeti in link-ul urmator ce a iesit-> viewtopic.php?f=205&t=70767&start=0multumesc pt sprijinul acordat! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Daca tot ai ales calea asta de struto-camila , asa zis hibridul lampa - semiconductori , poti folosi ca exemplu didactic si schema din atasament , care foloseste o lampa ruseasca 6n23 , ecc88 sau alte echivalente japoneze superaudiofile sau americane cum ar fi 6922 sau 6dj8..... iti recomand sa testezi direct cu 6n23 , vei avea o surpriza placuta , un sunet de mare calitate , dar nu un sunet de lampa , in sensul unui SE cinstit ! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 ms victor pt sugestie dar deja am realizat amplificatorul si nu mai voi face modificarica o parere proprie si personala intre 6n6p si ecc88... ruschi rulz Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Poate altora sa le fie de folos , sau chiar si tie , cand te plictisesti si vrei sa incerci ceva mai altfel....... oricum 6n23 este o minune ....nu se compara cu 6n6 , este probabil audiofila pur sange ...... Auditii placute ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 ms victor pt sugestie dar deja am realizat amplificatorul si nu mai voi face modificarica o parere proprie si personala intre 6n6p si ecc88... ruschi rulz varianta dl valderama este cea mai bunaai si amplificare si poti adapta si intrarea amplificatorului ,ca impedanta Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 ms victor pt sugestie dar deja am realizat amplificatorul si nu mai voi face modificarica o parere proprie si personala intre 6n6p si ecc88... ruschi rulz varianta dl valderama este cea mai bunaai si amplificare si poti adapta si intrarea amplificatorului ,ca impedanta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum