Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protejarea echipamentelor la temperaturi scazute

mecaboy

Postări Recomandate

Buna seara domnilor.Am degand sa montez niste echipamente electronice in afara casei.Echipamentele vor fi adapostite de o cutie izolata cu polistiren.Racirea nu pune probleme prea mari,solutii sunt dar problema mare apare in momentul in care exista diferente de temperatura (trecerea de la negativ la pozitiv) si temperaturile negative constante.Cu izolatia poate am seanse sa "opresc" condensul dar ce ma fac cu temperaturile de -10C?Daca nu voi reusii sa mentin functionarea optima a echipamentelor,atunci pe timp de iarna demontez sandramaua dar...poate vine cineva cu o solutie.Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecaboy

5

• razvan_n

2

• bogdan_

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In principiu va fi un router wireless cateva instrumente de panou si un emitator RF.Cel putin routerul ar fi de preferat sa functioneze continuu.Precizez inca de la inceput ca tot ceea ce vreau sa fac este de dragul pasiunii si nici de cum pirateria sau alte chestii de genul.

Link spre comentariu

Doar -10 grade nu cred ca pune probleme condensatorilor (astia sunt cel mai afectati de temperatura).Daca chiar vrei sa ai liniste fara sa te complici cu termostate si alte alea, pune in interior un bec care sa disipe 5-10W (subvoltat ca sa-i maresti durata de viata). Sau un rezistor de putere (eu as prefera un bec pentru ca-i pot verifica vizual functionarea). Atentie sa nu atinga vreun material combustibil. Daca incinta e foarte bine izolata termic, echipamentele or sa iasa din iarna foarte bine.Eventual verifica temperatura in interior dupa vreo ora de functionare si daca e nevoie mai jongleaza tensiunea de alimentare a becului.

Link spre comentariu

Razvan esti mare :aplauze ,la asta chiar nu m-am gandit.Cutia va dispune de un termometru ce va indica in permanenta,in cel mai rau caz as putea face un montaj de automatizare pentru reglarea tensiunii de cadere pe bec.As putea incerca si cu o "bobina" de nichelina pentru a jongla cu consumul.Iti multumesc mult,o idee simpla la care nu m-am gandit.M-am gandit in fel si chip la un sistem de incalzire cat mai economic dar la cel cu becul nu.

Link spre comentariu

Ar mai o varianta,sa termostatezi un frigider din ala mic de auto defect.Au o izolatie termica f.buna si le gasesti la un pret de mai nimic plus ca si spatiul interior este suficient pentru echipament.

Link spre comentariu

Cum as face eu: pe cat posibil sa fie in vreo cutie ceva rezistenta la ploaie. Daca e spatiu si poti pune un polistiren in interior, chiar si de vreo 2 cm cred ca propria caldura generata de router poate sa ii asigure lui in cutiuta lui temperatura buna de functionare. Varianta cu becul mi se pare foarte buna, eventual mai adaugi un termostat mecanic ceva. Nu cred ca are rost sa face vreun control liniar, nu e necesara precizia. Mai trebuie sa te uiti la ce temperatura trebuie sa functioneze fiecare dispozitiv, ca sa poti vedea care are nevoie mare de incalzire si care nu.

Link spre comentariu

Pai in functie de pret voi alege o cutie pentru contoare mari sau o carcasa de calculator mai maricica,adica 4 bay-uri.La exterior vreau sa pun polistiren de 2 si burete cu folie reflectorizanta iar la interior in functie de spatiu.Eu zic ca voi reusi sa o fac "impermeabila" dar ca si siguranta ii voi face o protectie de tabla,mai ales pentru partea superioara.Va dati seama ca inainte de montarea echipamentelor voi pune furtunul pe cutie.Nu risc sa ard vre-o jucarie...tinand cont ca totul este facut doar de dragul pasiunii si cu bani de gogosi :rade: Ma voi uita la ce temperatura lucraza corect router-ul,celelalte echipamente vor fi home made.Va multumescMulta sanatate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări