Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul Einhell BT-ML 300

Vizitator ViorelX

Postări Recomandate

• Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fenobarbital

9

• Dan57

7

• ndc74

7

• radu cnc

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sunt pinioane duble cu coroanele foarte apropiate. Se pot face cel mai usor prin mortezare. Deci cine are o freza cu cap de mortezat. Problema cea mai mare este profilarea sculelor. Cel mai simplu, apelezi la un atelier specializat care are in dotare o morteza pentru danturat prin rulare cu cutite-roata.

Link spre comentariu

Si daca sunt facute separat ce are ? din ce se vede au canal de pana si devin corp comun astfel in momentul miscarii. Si daca trebuie neaparat fixate unul de altul cred ca e loc suficient pentru stifturi filetate sau alta metoda de imbinare

Link spre comentariu

Pai daca s-au "barbierit" toti acei dinti probabil tratati termic, cam cum crezi ca va rezista un stift filetat?

Eu vad pinioanele din plastic
Link spre comentariu

Nu va mai bateti capul cu confectionarea lor sau comandarea de peste mari si tari. Fiind piesele care se defecteaza cel mai frecvent la aceste masini (strung sau freza generic fabricate de Sieg) se gasesc la service Einhell in Bucuresti, si metalice si de plastic; costa in jur de 120RON ambele, cu transport prin curierat. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca am trecut prin aceste "distractii" si credeti-ma pe cuvint, daca alegeti sa le confectionati va va da o bataie de cap destul de mare. Apropos, ele sint modul 2,5 (sau asa ar trebuii sa fie). Dar "trunchiat". Realizate corect, strict dupa calcule nu se vor potrivi.

Link spre comentariu
Vizitator constantin47

Nu va mai bateti capul cu confectionarea lor sau comandarea de peste mari si tari. Fiind piesele care se defecteaza cel mai frecvent la aceste masini (strung sau freza generic fabricate de Sieg) se gasesc la service Einhell in Bucuresti, si metalice si de plastic; costa in jur de 120RON ambele, cu transport prin curierat. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca am trecut prin aceste "distractii" si credeti-ma pe cuvint, daca alegeti sa le confectionati va va da o bataie de cap destul de mare. Apropos, ele sint modul 2,5 (sau asa ar trebuii sa fie). Dar "trunchiat". Realizate corect, strict dupa calcule nu se vor potrivi.

Pinioanele sunt din plastic.

Am cautat pe NET, nu gasesc nici un service online .Pune te rog un linc sa-l gasesc si eu.

Multumesc !!

Link spre comentariu

Cine-a zis ca trebuie sa fie online? cauti pe pagina lor telefoanele de la service;

gasesti:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la:

Tel: 021.318.55.41 / 42

Fax: 021.318.55.43

E-mail: [email protected]

suni si iti spui problema.

mie mi-au trimis ca aia aveau disponibile: roata mare - din 3 piese metalice (doua roti, un distantier toate cu canale de pana care asamblate pe arbore imitau perfect roata mare) +1 distantier plastic, roata mica din plastic. Succes.

Si pe mine m-a luminat userul 78ATI de pe forum, dupa citeva discutii in privat, caruia ii multumesc.

Userului 78ATI i-au trimis roti de plastic astfel:

Pinion Dublu mare: BT-MR550 42RON + TVA

Pinion Dublu mic: BT-MR550 40RON + TVA

Total 101.68 + transport

Link spre comentariu
Vizitator constantin47

Cine-a zis ca trebuie sa fie online? cauti pe pagina lor telefoanele de la service;

gasesti:

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la:

Tel: 021.318.55.41 / 42

Fax: 021.318.55.43

E-mail: [email protected]

suni si iti spui problema.

mie mi-au trimis ca aia aveau disponibile: roata mare - din 3 piese metalice (doua roti, un distantier toate cu canale de pana care asamblate pe arbore imitau perfect roata mare) +1 distantier plastic, roata mica din plastic. Succes.

Si pe mine m-a luminat userul 78ATI de pe forum, dupa citeva discutii in privat, caruia ii multumesc.

Userului 78ATI i-au trimis roti de plastic astfel:

Pinion Dublu mare: BT-MR550 42RON + TVA

Pinion Dublu mic: BT-MR550 40RON + TVA

Total 101.68 + transport

Multumesc foarte mult!!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator constantin47

Trimite un mesaj astora de la amadeal cu masurile care iti trebuiesc. http://amadeal.co.uk/acatalog/Spares.html

Am primit din U.K. pinioanele din metal. Au costat 166 lei cu transport. M-am bucurat de parca mi le-au dat gratis. Nu am mai facut poze pentru ca eram foarte curios sa le montez. Pinionul balador (cel mic) a venit la fix cel mare (de pe axul principal) l-am luat cu smirghel la interior pentru ca nu intra. Pinioanele vin danturate cu dinti mai marunti dar raportul de transmisie se pastreaza. Multumesc Domnului enjoi pentru ajutor !!
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

O lucrare realizata pe un EINHELL BT-ML 300 pentru cei care critica aceste "chinezarii". O duza din inoz 304 cu orificiul de iesire de 0.3mm si un antrenor... Bine reglat acest strung este ideal pentru un amator.

post-50430-139829648251_thumb.jpg

Link spre comentariu

orificiul de iesire de 0.3mm si un antrenor... Bine reglat acest strung este ideal pentru un amator.

FELICITARI :101 ! 0.3mm = 3 zecimi? Unde ai gasit asa burghiu...lung?Bine reglat, de cine stie sa o faca, ideal pentru lucrari mici si atat, dar timpul de prelucrare e indoilenic.
Link spre comentariu

orificiul de iesire de 0.3mm si un antrenor... Bine reglat acest strung este ideal pentru un amator.

FELICITARI :101 ! 0.3mm = 3 zecimi? Unde ai gasit asa burghiu...lung?Bine reglat, de cine stie sa o faca, ideal pentru lucrari mici si atat, dar timpul de prelucrare e indoilenic.
Pentru ce lucrari am eu de facut este foarte bun. Se comporta bine si in inox 304 despre care multi spun ca nu se prelucreaza usor. Intru in span cu 0.3mm si nu da semen de stres. In inox 303 intra excelent. Pentru pretul platit este ok strungul. Eu am prelucrat inox pana la 22mm (303 si 304). La Al si bronz nu se pune problema. Sunt inginer electronist si il folosesc pentru diverse proiecte pe are le execut. L-am achizitionat pentru ca m-am saturat sa astept dupa unu si altul realizarea unor piese care de foarte multe ori nu ieseau ceea ce doream. Cred ca dincolo de schita de executie trebuie si multa pasiune pentru un rezultat bun. Referitor la duza din imagine orificiul de iesire este de 0.3mm pe o lungime de 2mm. restul orificiului este de 2mm pe toata lungimea. S-au folosit burghie cu adaos de Co. Pentru prelucrare s-au folosit cutite cu pastila vidia. Cred ca scula aschietoare si respectarea turatiei recomandata de producatorul materialului conteaza cel mai mult. Nu am folosit solutie de racire (tin strungul in birou si nu-mi permit sa improsc totul in jur). Am postat pentru ca sunt multi cei care critica acest strung. Recunosc ca si eu am fost indus in eroare de aceste critici. Am avut insa ocazia sa folosesc unul la un meserias care executa pe el diverse lucrari in plastic. Omul m-a lasat sa-l demontez si sa-l reglez. Dupa aceasta operatiune am fost foarte multumit de rezultate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări