Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2.1 pe lampi

aygun

Postări Recomandate

Salutare tuturor !Fratele meu are un sistem de boxe keyoffice sp-622 2.1 cu satelitii de vreo 10W si subwooferul de vreo 20W.Iata aici specificatii:2.1 subwoofer speaker system, 20W + 10W*2 RMS, 4" subwoofer + 3" full range *2, volume + bass + treble control, wood, color retail box.Power Output: 20W+10W*2 Speaker Unit: 4" subwoofer+3" full range*2 Frequency Response: Subwoofer 30Hz-180HzSatellite 150Hz-20KHz Separation: 45dB S/N: 80dB Intrebarea mea ar fi : Cu ce se poate suplini amplificatorul de siliciu pe care il are in respectivul sistem ?Eu ma gandeam la un SE cu EL84 sau surogatele sale si un PP cu 6p3s ptr subwoofer.A mai facut careva pe aici ceva asemanator ?Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

6

• mișa

4

• iulidan2

4

• blue

3

Top autori în acest subiect

Fara suparare dar nu stiu sa taxez pe cineva pe aici ! Am urmat linkul dat de userul 89 - CEC ( caruia ii multumesc ) si am dat de urmatoarele scheme !Tocmai de aceea nici nu am raspuns provocarii lansate de @misa !Nu are decat sa se ia care o vrea de mine . Cata vreme Obtin Informatia dorita mie imi este de ajuns :da Nu are decat sa trateze fiecare cum vrea problema! Este problema fiecaruia !Vroiam numai sa stiu daca a abordat careva o schema ptr un sistem 2.1 ( ptr ca NU AM GASIT asa ceva in cautari pe acest forum ) si daca are careva vreo schema de 2.1 .Atat ! Point touched !Am gasit ceea ce vroiam !Multumiri !De asemenea ii multumesc si lui @hpavictor ptr schemele postate cu scuzele de rigoare ca mi-am permis sa mai pun odata scheme lui intr-un topic care contine 2.1 in titlu . POate mai intereseaza si pe altcineva si va da bine in momentul in care Cauta cu functia Search pe forum !Multumesc !PS: prea putin imi pasa ca unul si altul "taxeaza " sau nu !

Link spre comentariu

Ciudat mod de a obtine informatii stiind ca sint inutile...

@blue , te rog frumos ! hai sa o lasam asa ! ok ?Acest forum nu este numai al lui x , y sau z ... este al tuturor utilizatorilor. Cata vreme nu incalc vreo regula , nu atac la persoana si alte dracii consider ca este ok ! Cata vreme ptr mine informatia este utila este ok ! Poate va fi utila si altora ! Fratele meu vrea sa isi faca un 2.1 pe lampi si m-a intrebat despre asa ceva . Am saltat din umeri ca nu stiam si am promis ca ma interesez. Mi-a dat specificatiile sistemului sau 2.1 si atat. I-am arata pe youtube niste filmulete si apoi i-a zis ca pe sateliti poate sa foloseasca o aritma cu filtrele crossover aferente iar ptr subwoofer poate sa foloseasca fie un PP cu 6p3s fie un pp cu 6p14p. Am intrebat ! Am primit raspuns ! Gata !Ai ceva de zis ontopic . Ok ! Nu , lasa nene topicul asa , te rog frumos ! Nu m-am luat de viata nimanui , am pus o intrebare si atat1Intrebare : In opinia ta , cum ai fi vrut sa formulez si de ce nu ar fi trebuit sa fac acest topic ?Multumesc
Link spre comentariu

Nu te supara pentru glumele mele! Nu am vrut sa-ti fac rau sau sa te lezez cumva...doamne feri.

Totusi, amplificatoru 2.1 inseamna de fapt 3 amplificatoare....

Stai linistit man ca nu-i bai ! Nu ma supar eu asa usor si mai ales pe chestii de genul asta !

Daca ne-am supara din orice nimic unde am ajunge ? ( mult mai devreme la zeama de pamant galben :da )

Pai tocmai asta era si ideea. Vroiam doar sa stiu daca cineva a bordat ( pe aici ) o asemenea construcie si ce dificultati a intimpinat .

Eu unul la asa ceva m-am gandit :

- o Aritma ptr sateliti ( un 4W - maximum 6W , cat sustine Alexandru Groza aici http://www.lumeatuburilor.go.ro/ARITMA%20Stereo%206W/index.htm )

- un PP cu 6p14p sau 6p3s ( ptr mai multa putere pe subwoofer ) cred ca ar fi suficient.

Imi par interesante schemele furnizate de @hpavictor

Tu ce parere ai ?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Daca imi ceri parerea am sa o spun...: Niciodata nu mi-as cumpara sau construi un sistem ca cele la care le-ai pus poze mai sus.Schemele care le-ai pus imi aduc aminte de o orga de lumini pe care o faceam cind eram in liceu. Pe atunci era la moda. Cam asa avea filtrele.

Link spre comentariu

Felicitari pentru reactualizare si interesul acordat topicurilor mele , dar in alta ordine de idei nu am niciun merit sau vina pentru ca unora le plac sau nu subiectele multimedia+tuburi.......majoritatea considera ca este vorba de un hibrid gen strutocamila sau privighecioara , balaurs etc si fac diverse comparatii intre produse moderne ca cel din imagine si diverse improvizatii gen orga de lumini , comparatii ce sunt nule si neavenite , aceasta fiind parerea mea ! Iti recomand doar pentru jocuri PC montajul cu SE iar pentru auditii muzicale montajul cu PP , care poate produce putere cel putin dubla fata de SE ......ultimul se preteaza si la orice tip de auditii de mare calitate in casa , avand ca sursa de semnal de buna calitate gen DVD , CD , PC , TV , tuner , MP3 , etc....Nu uita ca criteriul de baza cand alegi incintele acustice , prioritar sa fie alegerea unora care au presiunea acustica cat mai mare ( SPL ) depreferat peste 90 dB/1W/1m si un diametru suficient de mare pentru a putea reda corect banda audio ( pentru subwoofer minim 20 cm , iar pentru incintele Stanga -Dreapta minim 16.5 cm ) Daca doresti un sistem audio excelent , imbini cele doua amplificatoare in sensul ca pe subwoofer pui PP iar pe Stanga+Dreapta SE , dar neaparat cu incinte de mare randament Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Am vazut la radio Latvija M, o interesanta idee de abordare a separarii benzilor si as dori sa rog conoscatorii, sa ne explice functionarea celor 2 transformatoare in SE si eventuala transpunere in practica.

Link spre comentariu

Am vazut la radio Latvija M, o interesanta idee de abordare a separarii benzilor si as dori sa rog conoscatorii, sa ne explice functionarea celor 2 transformatoare in SE si eventuala transpunere in practica.

Ai si o schema man ?Joi , cand ne-am vazut ptr Aritma , sti ca am vb ce configuratie o sa folosesc ptr acest eventual 2.1 ( SE pe sateliti si PP ptr woofer - toate cu EL84 sau surogatele sale ).Acest proiect va fi urmatorul dupa cele la care lucrez acum!Din pacate , lipsa de timp isi spune cuvintul :speriat
Link spre comentariu

Este evidenta aceasta solutie L-R configuratie SE iar pt central un PP, pt mine deranjant este modul de a crea discutii care sa ajunga la acest aranjament aproape inevitabil, nu stiu cui foloseste acest lucru in afara vorbariei, dar ma rog, poate pt destindere psihica poate ajuta... In alta ordine de idei, sistemele 2n+1 sint create pt redarea efectelor acustice ,adevarat, spectaculoase din filme, dar pt HI-FI pt mine sint complet neconvingatoare asa ca tot un sistem clasic L-R poate reda corect un spatiu acustic, cred ca sint multi care au observat acest lucru ! Daca totusi exista optiunea ascultarii pe 2+1, subwoffer-ul trebuie sa fie atacat cu un PP de minimum 10w iar satelitii cu SE de 2-3w

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări