Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

solutii afisaj ceas mare

pid

Postări Recomandate

ce solutii se recomanda in cazul construirii unui afisor pentru un ceas numeric (7 segmente/digit - total 6 digiti, 4 mari si 2 mai mici) cu inaltimea unui digit de aproximativ 300 mm ?ma gandeam sa fac cu leduri dar sunt extrem de scumpe :( cand ai de cumparat in cantitati mariceasul (kitul de la conex "ceas 24h cu secunde") are iesiri multiplexate insa ma gandeam sa demultiplexez iesirea shi sa folosesc circuite latch pentru a putea fi folosite afisoare cu inertie mare.ps: unde se gasesc leduri rosii superbright mai ieftine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pid

3

• TECH_FUN

1

• Pasare Dan

1

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

Am facut eu afisari cu chestii mari.Incearca LTS-30801HRB (se gaseste la Conex).Am mai folosit niste TPIC6B595. Vezi datasheet-ul si aflii cum functioneaza.Mi se pare ca nu se mai produc TPIC-urile - vezi si tu.Sal.

Link spre comentariu

se pare ca sunt un pic mai scumpe decat la capodimonte

pana acum la ce oferte am vazut pe net se pare ca firma mai sus mentionata e mai ieftina

http://www.capodimonte.ro/ajutor.php

la articolele in "soldare"

30 HB10B-436ARA LED 10mm ROSUW 5.5-8.5CD 10 INFO

Cantitate: 18+ Pret: 0.56 | Cantitate: 351+ Pret: 0.53

daca se gasesc shi in alta parte ceva asemanator la un pretz mai bun dati-mi si mie de stire

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

O alta solutie este folosirea neoanelor de la TFT-uri de laptop sau dinunele aparate fax.Sunt subtiri pana in 10mm diametru si se alimenteazala tensiuni in jur de 100 - 200v.Eventual poti sa incerci cu neoane obisnuite de 20w alimentate prin montajele de la becuri economice.Depinde unde vrei sa montezi ceasul, cat de luminos trebuie sa fie ziua,de la ce distanta trebuie sa se vada digitii.Se mai pot folosi si lampile cu descarcare in gaze spectrale, ai mai multeculori la dispozitie dar se complica schema.Si intentionezi sa construiesti mai multe ?

Link spre comentariu

Un pic offtopic, dar sunt curios: Ceasul ala imens de pe prefectura din Satu Mare cu ce e construit ? neoane, LED sau becuri cu incandescenta? nu am avut timp sa ma sui pana acolo :finga: sa il vad aproape si din descrierile colegilor nu prea am inteles...ei ziceau ca ar fi becuri... :prayer:

Link spre comentariu

Multe ceasuri si afisaje de mari dimensiuni sunt facute cu afisoare mecanice. La ceas de exemplu, segmentele digitilor sunt din 2 placi articulate. Cred ca stiti la ce ma refer. Cand placile sunt suprapuse segmentul este "stins", iar cand sunt deschise, se vede vopseaua din interior, care este fluorescenta.Schimbarea pozitiei placilor se face electromagnetic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări