Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzor bass

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut, ma puteti ajuta cu o problema?Vreau sa imi comand niste difuzoare dar nu vreau la un pret exagerat. Am gasit pe net cu 20-30 lei de 100-150W.Cautand am gasit pe un site membrane cauciucate.Intrebarea este:imi pot lua o astfel de membrana si sa o pun la un difuzor obisnuit, iar dupa aceea cu ajutorul unui filtru sa fac un difuzor de subwoofer,sau difuzoarele de bass au si altceva deosebit in afara de membrana de pe ele? Scuzati-mi nestiinta dar incerc sa ma initiez in domeniul vostru.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Optiplex

10

• nimeni_altci

10

• wally_gatter

4

• Th3_uN1Qu3

3

cu 20 30 de lei nu ai cum sa iti iei un difuzor bun , e chinezaraie, si nu scoate nici aproape de 100-150, dupa 25-30 w incepe sa se auda prost , cat despre schimbarea membranei , un difuzor obisnuit raspunde la frecvente mult mai mari decat un subwoofer spre ex un subwoofer 30-35 hz pe cand un dif normal 55 in sus, vei scoate bass de la ele , dar mai bine iti iei un dif dedicat pt bas , oricum ii greu sa schimbi membrana pe ele , sper ca ti-am fost de ajutor .

Link spre comentariu

Ok, multumesc de raspuns. Nu stii cumva daca exista vreun amplificator TDA de putere aprox 50 watt care sa nu ceara un traf cu alimentare dubla? Pentru ca eu am un traf cu alimentare simpla si as vrea sa fie tda pentru ca este mai usor de realizat amplificatorul.Multumesc

Link spre comentariu

si nu scoate nici aproape de 100-150, dupa 25-30 w incepe sa se auda prost.

"Ce iese" din difuzor se masoara in db nu in Watti ! :sst

membrane cauciucate

De fapt cred ca ai vazut suspensii ! Cum arata acel difuzor" obisnuit" si de ce vrei sa o schimbi?
Link spre comentariu

Multumesc de rasunsuri. Cred ca astavoi face. Am gasit pe net o schema cu tot cu cablaj. Intradevar tensiunea e 12V iar curent zdranvan am; nu mai dau banii pe transformator am gasit o sursa de calculator pe acasa si intr-un loc da exact 12 V.Multumesc inca odata de raspunsuri.Cred ca asta e OK.

Link spre comentariu

Pai tie iti trebuie 12V, cat da bateria de la masina.Iei multimetrul si cauti unde da 12V. Vezi ca trebuie sa fie la mufa de alimentat HDD sau CD-ROM, intre firele galben si negru.Dupa aceea scoti cele 2 fire din mufa si le legi la alimentarea casetofonului.

Link spre comentariu

un difuzor obisnuit raspunde la frecvente mult mai mari decat un subwoofer spre ex un subwoofer 30-35 hz pe cand un dif normal 55 in sus

:nas: ... te referi, probabil, la frecventa de rezonanta.
Link spre comentariu

:nas: ... te referi, probabil, la frecventa de rezonanta.

Din pacate cred ca vorbeste de graficele alea de frecventa, evident, fake... Sau si mai urat, de o linie de text mentionata ca "specificatii".
Link spre comentariu

raspunsul e NU!! daca o faci , modifici anumiti parametrii ai difuzorului..

Asta in cel mai bun caz... Ai uitat sa mentionezi ca e foarte posibil sa nu se potriveasca, sau sa nu se poata dezlipi difuzorul existent fara sa se rupa ceva. Daca diful nu a fost proiectat sa foloseasca recone kit, sigur au pus lipici "ciobanesc".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări