Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce rezistenta de sarcina echivalenta folositi?

iora

Postări Recomandate

O rezistenta bobinata de 1ohm/20W nu are nici pe departe 20microH si realitatea cruda a boxelor trebue sa ne aduca cu piciorele pe pamant variatia cu frecventa a impedantei poate sa ajunga si in raport x10 fata de impedanta nominala asa ca +/- 1,5ohm nu conteaza(atentie la cabluri! :rade: :rade: :rade: :rade: :rade: )No asta-i buna apar ca am postat de 2 ori!primul post e incomplect!Scuze nu stiu motivul!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iora

6

• blue

3

• zal

2

• 89-CEC

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Bineinteles. Eu am dat un exemplu numeric tocmai pentru ca cei interesati sa faca o evaluare a situatiei. (ce merita facut si ce nu merita facut)

rezulta din discutiile de mai sus ca o solutie de compromis ar fi utilizarea unor grupe de rezistoare paralel in numar cat mai mare pentru a atenua din componenta inductiva.asa voi face intr-o prima etapa.
Link spre comentariu

Rezistentele de sarcina neinductive se pot realiza in felul urmator:-pe un cilindru de ceramica cu diametrul de 25-30mm,sau mai multe foi de mica sau mecanita suprapuse pentru a forma o grosime de cel putin5-6mm si cu dimensiunile de 200X50mm se vor bobina cu doua fire(paralel) de nichelina sau alt material cu rezistivitate mare si cu un diametru de cel putin 0,5-0,6mm un numar corespunzator de spire,calculat in prealabil pentru rezistenta dorita;2-4-8-16 ohm ,dar avand in vedere ca cele doua fire sa nu se atinga pe parcursul intregii bobine. Capetele din final se vor lega impreuna (prin rasucire sau cu ajutorul unui surub cu piulita si saiba,sau o mica regleta),iar capetele inceputului de bobinaj vor reprezenta rezistenta totala de sarcina ce dorim sa o utilizam pentru probe. Bobinate in acest fel,vom obtine doua bobine identice dar legate in anitfaza de aici rezultand prin inserierea lor o bobina cu inductanta totala zero,deci am obtinut o rezistenta de sarcina neinductiva. Stabilirea lungimii firului din care se va realiza rezistenta se va face experimental,dupa care se va calcula dimensiunea suportului pe care se va bobina.Firul trebuie sa fie cat mai gros,in asa fel incat incalzirea sa se faca cat mai tarziu posibil,stiind ca prin incalzire rezistivitatea materialelor creste.

Link spre comentariu

Cam asa am descris si eu o asemenea rezistenta dar cu fir de fier si nu de nichelina :da

Merge si cu fir de fier(sarma de covrigi,cum se spune in popor!),numai ca o sa iasa ceva mai mare ca volum,dar merge si nu glumesc cand spun asta :da
Link spre comentariu

Cam asa am descris si eu o asemenea rezistenta dar cu fir de fier si nu de nichelina :da

Merge si cu fir de fier(sarma de covrigi,cum se spune in popor!),numai ca o sa iasa ceva mai mare ca volum,dar merge si nu glumesc cand spun asta :da
Merge sigur , de 20 de ani folosesc asa ceva :freaza:
Link spre comentariu

Asta este rezistenta mea de sarcina!Are 4Ohm la 150W, din nichelina, 100% manufacturata in stil antiinductiv. Pun doua imagini cu modul de intoarcere a celor doua sarme la capat si zona conectorului. Nu stiu din ce este suportul, dar rezista la temperaturi destul de mari. Este reutilizat de la demolari RF.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări