Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

server - sursa redundanta

yo9hnf

Postări Recomandate

Ce-i aia oameni buni? Toata lumea vinde asa ceva....dar nicio explicatie despre ce este ea.Am la servici un server HP ML350 cu o singura sursa instalata. Ieri , cautand printre "troace" am gasit o sursa noua (redundanta?!) si un mic ghid de instalare al ei. Acolo scrie ca se vara sub sursa deja instalata si ca este o sursa redundanta.W.T.F. ?!Ar mai fi o chestie....am pus pe serverul respectiv un UPS de CyberPower (parca) Value 400e, iar cand cade curentul, serverul se restarteaza. Nu am pretentii sa tina prea mult UPSul, dar chiar deloc? Sa fie sursa de vina (nu poate "hali" din condensatorii ei 2-6ms?)Radu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

3

• danb1974

2

• ph3e4r

1

Top autori în acest subiect

Daca ai sursa mai mare decat poate tine ups-ul ala se restarteaza. Sursele redundante la servere sunt folosite pentru a asigura continuitate indiferent de problemele care apar pe partea de alimentare, daca scoti un cablu dintr-o sursa serverul ramane alimentat din a doua.

Link spre comentariu

Sursa redundanta nu are legatura cu caderea curentului, pentru asta se foloseste un UPS.

Sursa redundanta se pune in serverele serioase (sau in alte echipamente industriale) in care este vital sa nu se intrerupa functionarea serverului chiar daca i se arde sursa. Trecerea de pe sursa care tocmai s-a ars pe cea de rezerva se face automat si fara intreruperea functionarii sau resetarea serverului. De obicei sursele redundante sunt si hot swapable adica sunt ca un sertar si pot fi schimbate fara sa desfaci calculatorul, in timp ce functioneaza, fara reset sau altfel de intreruperi nici macar o secunda.

De ce se restarteaza la tine? Probabil UPS-ul e prea mic sau defect dar poate fi de vina si sursa serverului.

Link spre comentariu

UPSul e de vreo 250W.....totusi ar trebui sa tina ceva timp, foarte putin, dar sa nu se restarteze.Deci sa montez sursa redundanta sau sa o tin tot in punga ei antistatica? :da Cred ca ar trebui pusa....pe serverul respectiv se tine DHCP, DNS, serverul de sincronizare pentru aplicatiile de aici.Multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

Incearca cu alt ups, cine stie ce timp de comutare real are al tau (comutarea se face cu releu si ma indoiesc ca ala in 6ms e gata comutat)Pune si a doua sursa, o sa ai de doua ori mai multi condensatori incarcati in pc cind comuta ups-ul

Link spre comentariu

Am varat sursa redundanta si au inceput deodata niste coolere sa intre in turatie mare.Cum am legat si cablul de alimentarea pe sursa redundanta, cum au tacut.nu prea cam cand sa incerc exact sa vad acum daca tine putin UPSul sau deloc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări