Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect comun de amplificator de putere medie - mare

Postări Recomandate

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cu siguranță rezultatele vor veni cat de curand , sper ca vor fi pe măsura asteptarilor Dvoastra si va multumesc pentru încrederea oferită .Schema dar si realizarea constructiva ( in conceptia mea ) permit performante audio deosebite , cu mult peste standardul Pro . Veți fi surprinsi ca se poate ... Moka .Totul pe un forum public de electronica . Nimic secret !

Link spre comentariu

Cu siguranță rezultatele vor veni cat de curand , sper ca vor fi pe măsura asteptarilor Dvoastra si va multumesc pentru încrederea oferită .Schema dar si realizarea constructiva ( in conceptia mea ) permit performante audio deosebite , cu mult peste standardul Pro . Veți fi surprinsi ca se poate ... Moka .Totul pe un forum public de electronica . Nimic secret !

Desi personal nu va cunosc,am mare incredere in Dvs si in cunostintele in domeniul amplificatoarelor mai ales ca aveti o vasta experienta,asta doar din ce am vazut pe forumEu personal am mai invatat cate ceva din postarile Dvs pe care le urmaresc cu toate ca de multe ori sunteti cam exigentS'auzim de bine
Link spre comentariu

Asa cum am mai precizat , varianta de mare putere va fi clasa H , iar alimentarea va fi : + / - 80V Low Rail si + / - 135V High Rail , cu ( doar ) 6 perechi de finali .Puterea obtinuta pe fiecare canal va fi mare , suficienta pentru orice scop audio : 750W / 8 ohmi , 1250W / 4 ohmi , 1800W / 2 ohmi , folosind o sursa de alimentare si racire corespunzatoare .

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Va prezint cea mai simpla schema de amplificator de mare putere ( 2x750W RMS / 4 ohmi ) si constituie prima generatie de amplificatoare de sonorizare , asa numita " Old School " . Era la mare moda in anii 70 in domeniul Pro . Fata de pretentiile din zilele noastre , este o schema relativ modesta avand limitari constructive specifice acelor ani , dar ofera performante cel putin acceptabile .La origine , era oarecum asemanatoare cu Harman Kardon Citation 12 sau ceva mai fortat cu gunoiul 2x75 W Electromures !!! Evident , acum este mult diferita . Cand voi termina de finalizat simularea functionarii , va voi prezenta toate datele pentru a va putea construi un asemenea amplificator " clasic " dar ieftin .Varianta prezentata mai jos este personalizata de mine si contine cateva " smecherii " moderne , care fac ca schema prezentata Dvoastra sa permita obtinerea unor performante " cel putin " acceptabile . Va promit o surpriza placuta din acest punct de vedere :) !

Link spre comentariu

Victore ai probleme grave de intelegere... Cineva pe forum a scos 600W dintr-o pereche de MJL-uri, tu ai 6 perechi... La un calcul simplu ai 3600W daca alimentezi cu +/-180Vcc!!!

Link spre comentariu

DACA TINE, schema aia cu +/- 180Vcc!

:101

Pina una alta, eu am scos ceva, altii, inca NIMIC... :nebunrau:

Tine, e deja testata la +/- 220Vca! Te oftici ?

Cu privire la ultima ta afirmatie... mai bine suspinai indelung... Nu ma intereseaza ca ai spus asta intr-un context general, aici s-a inteles altceva...

Eu tot scot "ceva" cam de mai bine de 15 ani, altii nu scoteau nimic sau ar fi scos un mare kkt daca cineva nu le facea designul PCB...

Curatenie generala la ora 24:00!

Link spre comentariu

Uff, NU m-am referit NEAPARAT la SORIN, m-am referit in general,el scoate demult chestii pe piata, deci FACE CEVA!

Chiar daca ceea ce face el nu sint amplificatoare de puteri mari, unde am incercat sa ofer eu ceva, omul a produs si mai produce!

Stiu ca el a incercat "o gluma mai intepatoare", ca sa ne mai "dezmortim" un pic, si nu ma deranjeaza, loc pe piata, este pentru TOATA LUMEA!

Si DA, RECUNOSC, fara designul lui la PCB-uri, MODULELE LECO, cit si SMPS LECO, nu prindeau viata, sau poate aratau mult mai urit, si mai prost functionale, daca le facea altcineva.

Astazi termin ultima placa de SMPS, toate absolut COMPLETE, raminind la fiecare sa fac transformatoare individuale (custom).

Pun la punct 3 surse pt mine, +/- 100Vcc , +/- 155Vcc si +/- 180Vcc pe partea de forta, (U1 si U2) si ma apuc de clasaTD si clasaD (experimente).

Posted Image

Despre clasaH de care vorbeai, nu face parte din aria mea de interese, daca te referi la clasa AB, cvasicomplementara de mai sus, seamana foarte bine, cu seria

CROWN CE2000, insa eu ramin fidel AB-ului full simetric.

Spor la lucru tuturor!

Link spre comentariu

C19 ,20 ,22 ,23 nu ar trebui sa aiba ca punct comun GND-ul? :nas:

Nu , reprezinta un circuit " clasic " de reactie tip " Bootstrap " in varianta simetrica , care face asa numitul step-up pentru etajul VAS , in acest fel nu mai este necesara alimentarea cu cel putin + / - 10V peste tensiunea de alimentare a etajului final , din motive cunoscute...Reprezita o combinatie extrem de lineara intre circuitul bootstrap si un generator de curent clasic pentru un etaj VAS !Unul dintre " secretele " schemei HPA Classic1500 ( varianta " didactica " prezentata mai sus ) reprezinta exact acest etaj bootstrap pe ambele alternante , intr-o varianta simplificata ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări