Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect comun de amplificator de putere medie - mare

Postări Recomandate

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

pai la bodega cu :nas:

se vede ca esti invidios ca se mai apuca si altii de amplificatoare , si sunt tot mai multi , da buni !

Asta e o glumă sinistră, ia să vedem ce trz finali aşa puternici sînt disponibili pe piaţă... s-ar putea încerca cu unii industriali, dar sînt mai lenţi, bandă mai joasă...

Sub nicio forma nu mai luati de bune sfaturile lui ZAL din acest topic , are glume in program.....

Link spre comentariu

Mare atentie, diodele zener folosite pentru comutare NU sunt polarizate!!!!!!!!!! Singura cale prin care poate sa treaca curent prin ele este prin grila mosfetului si stim cu totii cam ce curenti trec pe acolo! O solutie este sa se inserieze cu superdioda acele diode zener pentru a reduce nr componenetelor. Daca nu trebuie polarizate cu surse de curent constant.Am si o intrebare, de ce ati mai pus in paralel cu dioda zener de protectie la supratensiune G-S si o dioda obisnuita? Cand se polarizeaza direct dioda zener oricum se comporta ca o dioda obisnuita.Schema este 100% nefunctionala! :ras:

Link spre comentariu

Ar mai fi un lucru... Pentru ca MOSFET-ul să se deschidă, ar trebui ca tensiunea de pe grilă să fie superioară celei din sursă (fac referire tot la ramura pozitivă, pentru simplificare), ori în sursa sa se află prima tensiune de alimentare iar tensiunea de pe ieşire nu cred că are vreo şansă nici măcar să o egaleze darămite să o depăşească cu câţiva volţi necesari aducerii în conducţie a MOSFET-ului...

Link spre comentariu

Sunt un pic cam dezamagit.....cum draq la altii se poate sa functioneze , iar voi sustineti ca nu se poate ? Va rog sa studiati cu atentie toate schemele pe care le-am atasat , ca poate reusiti sa intelegeti......eu va solicitasem sprijinul ca sa dimensionam valorile componentelor , dar voi imi spuneti ca e avion.......pacat

Sper sa nu mai gustati din glumele unor prieteni ( pe care ii respect , totusi ) si sa cadeti in manipulare !

Sper sa avem discutii constructive numai dupa ce studiati cu atentie schemele si sa incercam sa crestem nivelul forumului , eu chiar stiu cu se face acest amplificator , era de fapt un mod de a face si pe altii sa inteleaga si sa construiasca altceva decat KKTurile de IPA , AV , LM , TDA , STK , si sa inceapa cu un amplificator performant si ieftin , dar tot se gaseste cate un habarnist care sa insiste cu AV 400 , 800 , 1000 sau mai stiu eu......si pe alte forumuri mai sunt habarnisti , dar aici parca sunt prea multi , si nimeni nu ii indruma pe drumul cel bun......

Sper sa mai am motive sa continuam acest proiect ......

Link spre comentariu

Helooo... Nenea Victor, înainte să arunci cu pietroaie cât căpşorul matale de mari în cei care încearcă să-ţi spună cu frumosul că existe probleme de principiu, mai bine verifică-ţi prima schemă şi vezi ce ai uitat să copiezi... Şi ca să îţi scurtez efortul îţi spun că este vorba de grupul RC dintre bara de 80 V şi grila MOSFET. Fără el s-o ia dracu de schemă dacă trece în G Class... Rămâne în AB la +/- 40V. Dacă nu-l omiteai la început nu mai ajungeam nici unul să ne enervăm, iar alţii să recunoască (fals) că bietul MOSFET se poate polariza prin Zenner-ul dintre G şi S... :nebunrau:

Link spre comentariu

Fiecare cu parerea lui..Ar fi ceva deosebit,mai ales ca s-a pronuntat cuvantul calitate,lucru care mi-a atras atentia.Are un singur inconvenient clasa G.Destul de mare.De unde transformatoare de calitate si accesibile cu tensiunile respective.Daca ajungem sa bagam 4 transformatoare pentru stereo e grav.

Link spre comentariu

Dar intrebarea este pusă într-un mod.... adică noi să concepem o schemă copiată după alţii, care au realizat-o deja practic!Mănăstire într-un picior ghici, ciupercă, ce-i!Hpavictor interesul pentru schemă nu prea există pentru că deja sunt o multitudine de scheme bune şi ieftine!

Pai titlul este foarte clar ! Proiect comun , deci oricine este binevenit cu contributia sa , iar schema postata de mine fara valori este un punct de plecare , extrem de modest......va invit sa dezvoltati subiectul , dar pastrand caracteristicile de pret scazut , randament mare ( ce ai domle cu clasa G ? Carver a facut cariera cu clasa G , si a facut amplificatoare numai HiEnd ! ) , dinamica , raport semnal zgomot sub -100 dB , toata gama de protectii......
Link spre comentariu

Fiecare cu parerea lui..Ar fi ceva deosebit,mai ales ca s-a pronuntat cuvantul calitate,lucru care mi-a atras atentia.Are un singur inconvenient clasa G.Destul de mare.De unde transformatoare de calitate si accesibile cu tensiunile respective.Daca ajungem sa bagam 4 transformatoare pentru stereo e grav.

atunci se poate proiecta o sursa in comutatie sau se poate folosi una din schemele deja existente pe forum ( cu mici ajustari pentru tensiunile necesare ) care, probabil, ar costa mai putin decat un traf de calitate.
Link spre comentariu

Hai sa trecem si la fapte , pentru ca drumul de 1000 de km incepe totusi cu primul pas....sper sa reusesc in seara asta sa atasez o schema reala , cu valori , pentru a putea fi comentata si despicat firul in paispe ( aici ar trebui sa se dezlantuie cat mai creator toti carcotasii interesati de subiect ) si eventual sa propuneti modificarea prin scoaterea sau adaugirea unor etaje , reactii sau ce va trece prin cap ca poate fi util . Caietul de sarcini pentru acest proiect ramane deschis , putand fi definit ca fiind o cerere de reallzare a unui amplificator de calitate , ieftin , cu toata gama de protectii , care sa functioneze stabil neconditionat pe sarcini reactive in gama 2-8 ohmi , iar puterea minima pe canal sa fie minim 200W / 8 ohmi pe o durata nelimitata dpdv termic , cu distorsiuni si linearitate ce corespund cel putin normelor HiFi . Pot sa va spun de la inceput ca schema este un colaj de idei , principii sau solutii tehnice gasite la diversi producatori sau proiectanti , care au avut in comun ideea de redare de calitate , si au in comun faptul ca chiar au reusit ! Probabil ca veti recunoaste partile de amplificator despre care fac vorbire , sa nu sariti ca arsi , caci nu e plagiat , pentru ca " cartile din carti se scriu " iar eu nu am inventat niciodata nimic ! Pentru a proteja totusi imaginea surselor din care m-am inspirat nu va voi dezvalui numele acestora , sub rezerva ca nu este creatia mea in totalitate....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări