Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce sa fac cu un monitor vechi?

ctepeo

Postări Recomandate

Am pe acasa un monitor "E-Machines" cu tub Trinitron fabricat in iulie 1989 (monitoru' e Made in Japan). Monitorul de de 19''. Partea proasta cu el e ca a fost creat pentru a fi folosit la computere "Apple", iar eu intenztionez sa-l folosesc la un P.C. Merg placile video de "Apple" pe P.C.-uri, sau tre' modificat monitoru' (si daca tre' modoficat se merita).

Ca sa va pun in tema am pus un link cu ceva date despre monitor:

http://www.griffintechnology.com/archiv ... ach10.html

Dimensiunile sunt date in inch (toli) iar greutatea in pounds (livre).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• v3l0

5

• ctepeo

5

• Tavi

2

• MishuL

2

Top autori în acest subiect

In caz ca mai e de actualitate, am si eu o sugestie: cauta pe internet "the hardware book" (fara ghilimele) si incerca sa vezi daca semnificatiile pinilor apple sunt aceleasi cu cele ale standardului IBM PC si apoi poti incerca sa lipesti o mufa SVGA la monitor pentru a-l folosi la un PC normal. Un monitor de 19" este o bijuterie in general, dar cu nivelul radiatiilor cum sta?!?

Link spre comentariu

Am vazut si eu in linkul dat de el ca em posibil ca monitorul sa aiba conectori BNC, dar am presupus ca sunt la un capat BNC-uri si la celalalt mufa proprietara Apple, deci teoretic link-ul meu ar putea sa-i fie de folos.mister_rf, in alta ordine de idei, ca depanator PC, iti multumesc pt schema de mai sus.

Link spre comentariu

Monitorul e facut sa mearga doar pe "Apple". Am un cablu care la un capat are mufa normala (din aia trapezoidala) si la celalt capat 5 mufe BNC, dar monitorul nu merge. Un adaptor pentru monitor costa 1.660.00 ROL, da' un monitor de 19" SH bun costa cel putin 3.000.000 ROL.Cel care mi l-a dat a zis ca are o placa video pentru el. Poate merge aia la PC.Cu radiatiile nu stiu cum sta, dar tinand cont ca are tub "Soy" Trinitron si vreo 2 custi metalice in spate, nu prea cred ca radiaza.

Link spre comentariu

Cushtile metalice probabil ca sunt impotriva interferentelor...tu cu radiatia "ti-o iei" prin fatza, prin sticla, pentru ca tu te uiti "in ochii" unui tun cu electroni ce bombardeaza o suprafata acoperita cu luminofori.Daca totusi nu ai nimic impotriva...poti sa stai in spatele monitorului...unde vei fi in sigurantza. :d

Link spre comentariu

o idee apropo de aparatele vechiieri am golit un garaj imens in care tineam de ani de zile tot felul de aparate vechi , de la televizoare pe lampi pana la radiouri si vcr-uri de toate culorile si natiile nu am pastrat decat cateva trafuri de alimentare , si placile din tv-urile care nu erau pe lampi , in rest am incarcat totul intr-un camion si m-a costat 7 lei taxa ca sa le arunc la groapa de gunoi de la marginea orasului :jy07:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări