Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester pentru cabluri

djgabryel

Postări Recomandate

Salutere la toti,Am nevoie sa construiesc un montaj care sa testeze niste cabluri cu 260 de fire in sensul ca trebuie sa imi arate ca au continuitate si ca nu sunt inversate intre ele. Cablurile care le fac au 260 de fire si sunt construite 1:1. As avea mare nevoie de o idee despre un montaj care sa testeze aceste caburi.Eu m-am gandit cam la toate variantele dar nu am gasit ceva simplu care sa ma ajute.M-am gandit sa fac cate un generator de semnal si un receptor care sa interpreteze acel semnal si sa aprinda un led. Toate semnalele ar trebui sa fie diferite ca sa imi indice ca e ok daca firele sunt incurcate intre ele.Sper ca ati inteles cam ce vreau sa zic si ca o sa ma puteti ajuta :da Va multumesc pt ajutor :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djgabryel

3

• Stefan

2

• Craciun

1

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

intre iesirile numaratorului si leduri + inca o pereche de leduri (daca vrei sa ai semanlizare optica la ambele capete) si rezistoarele pentru limitarea curentului prin LED-uri.schema nu este mura-n gura, mai trebuie lucrat la ea. eu nu am mai avut timp sa o dezvolt si finalizez.

Link spre comentariu

Daca vrei ceva simplu si nu te deranjeaza varianta mecanica incearca asa. Creeaza 2 discuri identice cu 260 ploturi / contacte si un contact mobil care sa se roteasca pe ele (asemanator cu sistemul de distributie la aprinderea auto si poti folosi un cablaj dublu placat, fiecare parte cate un disc). Asa vei face ca, la un moment dat, vei avea doar un fir alimentat. In serie cu cele 2 discuri pui un bec / Led, legat la o sursa de tensiune (alimentator sau baterie). Becul se va aprinde doar cand contactele la cele 2 discuri si implicit firul corespund altfel e stins. Daca pe cele 2 discuri sincronizate pui un maner atunci poti identifica firul legat gresit. In locul celui de al doilea disc poti pune 260 de led-uri si le poti monta pe primul disc in dreptul sagetii rotitoare. Daca sageata (si implicit contactul) corespunde cu led-ul aprins atunci firul e ok, daca nu, prin led-ul aprins stii unde e celalalt capat. Ca adaugare poti pune un buzer in serie cu montajul si prin sesizarea curentului prin led dubleaza functionalitatea ledurilor. Poti multiplica montajul pentru cate circuite vrei. Daca te intereseaza metoda pot sa incerc sa desenez o schema pentru o intelegere mai usoara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări