turcu_dan Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Am listat pe o foaie lucioasa un sir de 7 led-uri serie. Din cate am observat, terminalul led-ului din partea stanga, are o dimensiune mai mare decat in datasheet, undeva la 0.9mm fata de 0.52 cat e in datasheet. Astfel incat distanta dintre terminalele led-ului este mai mica, chiar foarte mica, mi-e teama ca la lipire sa nu fac scurt intre terminale. Terminalul din dreapta are aproape 2mm , in loc de 1.74 cat e in datasheet. Diferenta de dimensiuni poate apare in urma alegerii unui grid gresit de catre mine? Sau din cauza ca piesa nu era centrata perfect in board, aliniata cu marginea ei fix pe linia de delimitare a fiecarui mm? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Nu mai folosi grid în milimetri. 100, 50, 10 sau 5 mil. Padurile sînt mai late ca-n datasheet fiindcă am vrut să ai răcire mai bună la led şi să fie mai uşor de lipit, dar am uitat să le mut şi să am distanţa corectă între ele. Am corectat. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Ok, o sa folosesc grid in mil, cu valorile propuse. Atunci e un lucru bun ca pad-urile sunt mai mari, o sa am lipirea/racirea mai facila. Insa mai am o nelamurire, dupa ce creez sirul de led-uri, si vreau sa stiu ce dimensiune are in realitate fara sa scot la imprimanta cablajul cum procedez? Inainte foloseam butonul de mai jos, acum daca schimb grid-ul de schimba si unitatea de masura? Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Pentru măsurat ai nevoie de grid de 0,1mm. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Salutare , aveti idee cum pot obtine o gaura pentru surub de genul celei din poza de mai jos? In libraria holes am gasit ceva insa din cate vad "capul" surubului va calca pe suprafata de Cu a cablajului si exista posibilitatea de scurt..... Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Pui un VIA normal şi-i măreşti dimensiunile la diametru şi la annular ring (Change Drill, Change Diameter). Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 25, 2016 Partajează Postat Aprilie 25, 2016 Multumesc de ajutor, mi-a fost de folos informatia. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 26, 2016 Partajează Postat Aprilie 26, 2016 Varianta mai lungă e să faci o librărie cu găuri de diferite dimesiuni, aşa că de ce să nu trişezi un pic, dacă poţi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum