turcu_dan Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Merci @ratza am gasit. O alta problema cu care ma confrunt este urmatoarea: am reusit sa descarc biblioteca de la national care contine lm3886, insa asa cum se vede si in poza pinii 1,8,7 nu reusesc sa-i conectez cu wire. Traseul pleaca de langa pin, iar cand dau switch to board legaturile electrice practic nu sunt efectuate. Ce gresesc? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Cred că au folosit alt grid. Încearcă cu 0.01 inch, conectază pinii, apoi treci înapoi pe default. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Am incercat cu grid de 0.01, 0.001 si tot nu merge. Legaturile arata ca in poza insa tot la fel, cand dau switch to board legaturile electrice practic nu sunt efectuate intre pinii integratului. Acesta nu trebuia sa aiba 11 pini? La mine vad ca are doar 8. Ceva nu e bine si nu-mi dau seama ce...... Cand inserez integratul in schema dau comanda add si-l caut cu functia search si asa dau de el. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Postez tot eu raspunsul ca vad ca nu se infige nimeni: (sfat de la un incepator in acest program, nu zic sa faceti ca mine eu doar asa am rezolvat) Sa presupunem ca incepti o schema in Eagle (la inceput aveti un grid default in inch sa zicem), puneti piesele din librarii pe foaia de lucru si dupa aia va trece un pitic prin cap sa modificati gridul la 1 mm sa zicem (ca da mai bine la ochi si va ajuta la asezat in pagina).... MARE GRESEALA! nu o sa mai puteti sa uniti piesele intre ele ( indiferent cu wire sau cu net) Ce e de facut (in afara de trimis colegii pe Google) ? Pai primul ajutor vine de pe pagina ofciala a programului si va citez mai jos pasajul legat de problema mea: 10. I Can’t Connect Pin and Net. Why? As a rule you ought to work with the 0.1 inch grid (which is the same as 100mil or 2.54mm) in the schematic. All the Symbols in the default libraries use the default grid setting. The net must end exactly on the pin’s connection point (visible in the Pins layer) in order to get a connection. The slightest difference here and there won’t be a connection. Checklist: Where does the error come from? Check at first what the currently used grid is. 0.1 inch? Check with the INFO command the location of part and net. If the displayed coordinates are on grid the problem might be caused in the library definition. To check the location of the objects properly it can be usefull to set GRID FINEST. Check the location of the pins in the Symbol Editor with the INFO command. Check the location of the gate in the Device Editor with the INFO command. How to correct the position simplest? With the MOVE command and the input of coordinates, directly in the command line of the Schematic, Symbol, or Device Editor, for example: MOVE (0.0092 1.001) (0 1); Since version 4.1 EAGLE allows to use the combination of Ctrl + MOVE. Select the MOVE command, hold the Ctrl key pressed, and click onto an object in order to bring its origin point into the currently active grid. Adjust the grid to 0.1 inch before. If there are no elements or only a few in the Schematic’s default grid, you could use an ULP: snap-on-grid-sch.ulp snaps all elements in the Schematic to a given grid. The same can be done for pins in the Symbol Editor with the help of snap-pin-in-symbol.ulp. Please keep in mind: Moving a net onto a pin does not result in a connection. You have to move the part (pin) onto the net to get them connected. Copying a net with the COPY command and moving it onto a pin does not result in a connection (the same as MOVE). Attention: The net name remains unchanged with COPY! The SHOW command highlights pin and net, if connected. Nets are drawn with the NET command! Prima data setezi gridul la 0.1 inch, dupa care tii CTRL apasat si iei piesa si o muti de 2 ori pe foaie si vine originea pe noul grid.Si ca invatatura de mine (cel putin pentru mine) nu mai schimba gridul in mijlocul proiectului. O seara buna tuturor. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 Salut @briobit, am facut pasii descrisi de tine si nu am reusit. (Prima data setezi gridul la 0.1 inch, dupa care tii CTRL apasat si iei piesa si o muti de 2 ori pe foaie si vine originea pe noul grid.Si ca invatatura de mine (cel putin pentru mine) nu mai schimba gridul in mijlocul proiectului.) Dupa cum se vede si in poza pinii 1,8,7 sunt putin pe langa grid, pe acestia nu-i pot conecta. La tine merge? Eu am versiunea 6.3.0 professional. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 26, 2014 Partajează Postat Martie 26, 2014 poti sa pui aici fisierul din eagle cu schema?eu am 6.5.0am descarcat libraria si surpriza nici la mine nu merge .... hmmLE: am modificat libraria vezi daca merge (daca merga realizeaza schema dupa care vedem la cablaj ce buleala mai apare) Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 La fel nu merge, ai modificat pinii, acum apar toti pe linia de grid insa ceva nu e in regula. Am deschis fisierul creat de tine si am incercat sa unesc pinii care nu mergeau cu ceilalti de proba. Dupa ce dai switch to board acolo nu mai apar legaturile intre pini, de fapt nici o conexiune. Probabil ca trebuiau lungiti pinii 8,7,1 pana in capatul liniei de grid....? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Nu vă mai chinuiţi. Grid default, 0.05 inch. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 27, 2014 Partajează Postat Martie 27, 2014 Multumesc @ratza, merge si la mine acum. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 29, 2014 Partajează Postat Martie 29, 2014 Salutare, revin cu o alta problema peste care se pare ca nu pot trece. Sper sa ma exprim astfel incat sa ma intelegeti. Din poza atasata nu reusesc sa fac astfel incat conductorul de pe cablaj notat cu X sa fie unit cu poligonul desenat pe cablaj. Intre ele apare o delimitare asa cum se vede si in poza. Prima data am tras traseul cu route dupa care unde am considerat am vrut sa le unesc cu poligon. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 31, 2014 Partajează Postat Martie 31, 2014 Trebuie să redenumeşti poligonul cu comanda "Name", astfel încît să aibe acelaşi nume cu traseul cu care va fi comun. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 In cazul in care vreau sa printez, selectez - stratul care ma interesează bottom, pads si dimension. Pentru a nu irosi foaia mai pot face cumva sa pot printa pe ea, spre ex daca circuitul ocupa doar partea de sus a foii? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 In situatia in care nu am inteles eu gresit ceea ce vrei sa zici atunci in momentul cand scoti fisierul pdf in eagle, selectezi alinierea desenului in foaie, de exemplu top center care va pune desenul in partea de sus in mijlocul foii, apoi poti selecta center, va pune desenul fix in jumatatea foii, apoi bottom center care evident pune dcesenul in partea de jos in mijloc, etc... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Si daca luam ca ex. cazul in care am un circuit pe care vreau sa-l scot de mai multe ori?1. Deci aceeasi circuit de 3 ori, presupunem ca acesta este mic si incape pe coala A4, ar putea fi pozitionat unul in partea de sus a foii, unul la mijloc si ultimul in partea de jos?2. Sau spre ex pe aceeasi coala A4 se poate pozitiona circuitul si mai jos sa zicem silk-ul corespunzator circuitului? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Evident ca se poate, cu ceva imaginatie multe se pot face cu eagle, un mic exemplu cu comparatorul facut ieri pentru cineva de aici: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum