Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tutorial video despre Eagle CAD Editor

Vizitator spanac

Postări Recomandate

Se calculează în funcţie de densitatea de curent prin conductor. Trebuie luat în calcul şi faptul că conducţia se face la suprafaţă. Caută pe Wikipedia şi o să găseşti nişte formule care pot fi aplicate cu succes, ştiind (tot de pe Wikipedia) conductivitatea cuprului şi fenomenele de suprafaţă...E şi un exerciţiu util de studiu, de aia nu dau răspunsul direct.

Link spre comentariu

Buun... conform celor ascultate/vazute in tutorialul din acest topic, plus celor spuse de Stefan Nicolae, am incercat sa fac PCB-ul unei surse de alimentare.Zis si facut! Eu schema o aveam deja facuta, ramanea doar sa modific dimensiunea; in tutorial spune ca acea unitate de masura, "mil", este a mia parte dintr-un mm. Deci, cum mie imi trebuie de 4 mm => tre' sa pun acolo 4000 mil. Am facut asa, si nu-mi "ruteaza" partea asta!Unde gresesc? :jytuiyu

Link spre comentariu

eu stiam ca un mil este a mia parte dintr-un inch adica 1 mil = 0.0254 mm dar poate gresesc.de ce nu lucrezi direct in mm? eagle permite acest lucru.4mm = 157mil deci 4000mil = 101 mm :speriat

Link spre comentariu

eu stiam ca un mil este a mia parte dintr-un inch adica 1 mil = 0.0254 mm dar poate gresesc.(...)4mm = 157mil deci 4000mil = 101 mm :speriat

:rade: Asa spune in tutorial... ca "mil" ala e a mia parte dintr-un mm!!!Voi incerca iarasi conform noului calcul! (sau il trec in mm)Multumesc mult!
Link spre comentariu

eu stiam ca un mil este a mia parte dintr-un inch adica 1 mil = 0.0254 mm dar poate gresesc.

(...)

4mm = 157mil deci 4000mil = 101 mm :speriat

:rade:

Asa spune in tutorial... ca "mil" ala e a mia parte dintr-un mm!!!

Voi incerca iarasi conform noului calcul! (sau il trec in mm)

Multumesc mult!

Un mil este a mia parte dintr-un inch si asta fara discutie! In zona anglo-saxona se mai numeste si "thou" (de la "thousand"). In acest sens, distanta dintre doi pini adiacenti ai unui integrat pe o capsula DIL (DIP) uzuala este de 100 mils (sau 2.54 mm). In Romania am mai auzit si denumirea 100 / 50 pitch (tot in sensul a 100 / 50 mils) sau chiar exprimarea "la un modul / la jumatate de modul" (echivalenta tot cu 100 mils / 50 mils). Daca asa scrie in tutorial, este foarte probail ca a gandit una si a scris alta (in cazul fericit, in care stie ce este un mil)...
Link spre comentariu

Ok!M-am lamurit si am facut si modificarile necesare! MULTUMESC MULT!Mai am o intrebare... Eu piesele intentionez sa mi le procur de la Farnell. Exista vreo posibilitate ca atunci cand adaug piese intr-o schema, sa adaug FIX piesa ce o gasesc pe site? Adica sa nu mai trebuiasca sa caut in librarie ci sa o caut dupa un cod.... Nu stiu daca m-am facut inteles...

Link spre comentariu

Dacă-ţi editezi librăriile poţi pune numele pieselor cu codul de la Farnell, însă asta presupune un volum uriaş de muncă.

Am inteles ce vrei sa zici. EXCLUS! :speriat
Link spre comentariu

De obicei cand nu gasesc o anumita componenta ce am eu nevoie in librarie mi-o creez/editez singur, este destul de migaloasa treaba insa daca te obisnuiesti cu principiile de baza nu ti se mai pare dificil, ba dimpotriva, in loc sa iti pierzi minute in sir cautand pe net libraria care sa aiba componenta ce iti trebuie, te apuci singur si ti-o faci, e mai eficient asa dupa parerea mea. :da

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator ionelcurmei1

lam gasit in linear uA741......obosela.... ,am trecut de zeci de ori pe langa el, chiar ultimul din linear,felicitari inca o data sefului de topic

as dori si eu un tutorial eagle in romana, ma poate ajuta cineva ?
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Stie cineva daca se poate micosora latimea pad-urilor la o capsula de circuit integrat smt in Eagle ? Am facut un print de proba pe inkjet si cred ca nu o sa reusesc sa lipesc integratul fara sa fac vreun scurt. Daca as mai taia macar un mil din pad as avea mai multe sanse de reusita.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări